reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czy wszystko jest w porządku jak Anastazja sporadycznie pcha piąstki do buzi albo ślini sobie rękawy bluzki? Raczej Głodna wtedy nie jest bo jadła niedawno... Anastazja za dwa dni skończy dwa miesiące..
To jest całkiem normalne. Dodam tylko, że będzie jeszcze gorzej :) W ten sposób poznaje swoje ciało i odkrywa nowe rzeczy.

reklama
My mamy jakies gorsze dni:( od okolo 2 tygodni Hubcio bardzi czesto budzi sie w nocy a dodatkowo od 3 dni uspokaja go tylko suszarka:/ nie mam pojecia co jest grane:( jutri sprobuje złapać mocz i zrobie mu posiew

Dziewczyny, ja już po usg polowkowym.
GIRLS POWER! - będzie Córeczka ❤️❤️❤️
Maleństwo waży 267 gram, wg usg to 18t6d, wg daty transferu dzisiaj jest 19t0d.
Maleństwo było ułożone poprzecznie, więc nie było widać buźki, pani doktor miała też problem ze sprawdzenie serduszka (raz się pojawiała biała plamka raz jej nie było) więc dostałam zalecenie echa serca. Może to być od złego ułożenia dziecka lub coś faktycznie jest, więc trzeba sprawdzić. Ja oczywiście już się martwię...

Sarunia jet przepiękna, ale to chyba po mamie ;) Tak sie zastanawiam patrząc na Twoją Sarę i moją Biankę czy oni nie dodaja jakiś specjalnych pożywek tym zarodkom, że im później takie włoski piękne rosną :-D
Moj synek mial jeszcze dluzsze wlosy, to chyba geny hehe. Sara to czysta kopia taty ;)

Witajcie dziewczyny czas mojego dwupaku dobiega powoli końca :szok:nie wiem kiedy to zleciało... Ale teraz nie znam dnia ani godziny:p w sumie to dzisiaj jakos mnie plecy i brzuch boli ale czy sie rozkręci czy uspokoi to sie okaże.
jak do 26 nic się nie zacznie to mam się zgłosić do szpitala. Mam mieć planowane cc ze znieczuleniem ogólnym, przez moje przepukliny na kręgosłupie :( boję się bardzo...Ale wiem ze tego nie unikne.
dlatego proszę Was o jakieś rady , czyli jak postępować po cc, jak wstawać itp aby ułatwić sobie życie i zmniejszyć ból do minimum.
Już nie mogę się doczekać , mój malutki ma już około 3,5 kg ❤

Jak to szybko minęło... Niedawno na początku ciąży byłaś :).
Ja wspominam cc bardzo dobrze. W moim szpitalu jak tylko znieczulenie puściło nakazują wstawać, wykąpać się (oczywiście pod opieką pielęgniarki) i zająć się dzieckiem (które cały czas jest obok). I uważam to za źródło sukcesu. Dzięki szybkiej pionizacji i szybkiej dawce ruchu nie czułam się jak po operacji. Poza tym obecność dziecka mobilizowała do działania.
Powodzenia i pochwal się Błażejkiem :)

Jestesmy po wizycie u pani doktor. Od poniedzialku zaczynamy rehabilitacje i jesten troche przerażona bo pewno caly budynek bedzie slyszal płacz Hubcia:( ale moze to coś pomoże i bedzie spokojniejszy, bedzie lepiej spal. Hubcio nie trzyma glowli jak go sie podnosi za raczki, jak lezy na brzuszku to lokcie za bardzo mu ida do tylu. Wasze dzieci w wieku 3 miesiecy trzymaly główkę podnoszone za raczki??

Jestesmy po wizycie u pani doktor. Od poniedzialku zaczynamy rehabilitacje i jesten troche przerażona bo pewno caly budynek bedzie slyszal płacz Hubcia:( ale moze to coś pomoże i bedzie spokojniejszy, bedzie lepiej spal. Hubcio nie trzyma glowli jak go sie podnosi za raczki, jak lezy na brzuszku to lokcie za bardzo mu ida do tylu. Wasze dzieci w wieku 3 miesiecy trzymaly główkę podnoszone za raczki??
Mój tak

Nie wolno dziecka tak podnosic. Tylko zeby sprawdzic np na wizycie u lekarza, ale na codzien nie wolno. Moja w okolicy 3 miesiaca zaczela trzymac glowke, ale nie pamietam dokladnie kiedy.

reklama
Do góry