reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

lolitko bardzo wspolczuje,bo wyglada na to ze posiedzisz troche w domku:eek: A nie dostaniesz jakis pieniazkow od panstwa? Przeciez przepracowalas rok.Nie wiem jak jest u Ciebie,ale tutaj Norwegia pomaga finansowo,w zaleznosci od tego,ile przepracowalas.

reklama
Hej dziewczynki......a ja zaczęłam łykać żelazo....zobaczymy czy coś podziała na tą moją anemię:(:(....i nie trawię żadnych orzeszków, a w ogóle wczoraj miałam potworną biegunkę i nie wiem po czym!!!! Teoretycznie nie powinnam mieć po niczym....na śniadanie rogalik z dżemem, potem chlebek ze smalcem i solą(ale to zawsze jadam)....no i potem nagle kibelek...:)i tak do wieczora....
Co do puchnięcia rąk to ja mam....ale nie aż tak drastycznie....i w zasadzie nic z tym nie robię poza zdejmowaniem pierścionków...
Lolitka dupa z ta pracą...ja mam w ogóle cyrki w mojej ale jestem na L4 i w zasadzie to dziewczyny mają bo ja dostaję kasę z ZUS-u a one mają obniżone pensje bo szef uznał że on ma długi i musi je spłacić ich kosztem...nie wspomnę że mocno obniżył to jeszcze poza plecami...dopiero jak dostały wypłaty to coś im nie grało...a trzem nawet nadgodzin nie zapłacił i nie policzył...zachował się jak ostatni gnojek....

czarnykot
tu pomagaja jesli masz umowe o prace. jesli nie masz to musisz nalezec albo do zwiazku zawodowego, albo byc obywatelem dunskim. takim przyjezdym jak ja, bez umowy teraz i bez obywatelstwa nic sie nie nalezy oprocz opieki medycznej....

lolitko no to d... zimna,ze tak powiem:eek: Ale wyprawde dla dziecka jak urodzisz dostaniesz? W Norwegii,jesli nie pracujesz,a jestes legalnie np.maz cie zciagnal,to dostajesz jednorazowo wyprawke okolo 35tys kr. Jesli chodzi o norweskie ceny to nie duzo,ale w Polsce mozna za to kupic wszystko dla dziecka i jeszcze zostanie.

czarnykot - nie wiem... wiesz, mnie ta wyprawka az tak duzo nie obchodzi. nie wiem czy dostaniemy - nie wiem czy jest tu cos takiego. jesli jest to pewnie tak bo moj M jest dunczykiem.... mnie chodzi bardziej o biezace wydatki - jak tu zyc przez nastepne 10-12 miesiecy bez dochodu

blackopal
- dziekuje kochana serdecznie, dzieki za pamiec. oby ci Bog w dzieciach wynagrodzil:)

Lolitko no to ci wspólczuje z tą pracą:-( i co teraz zamierzacie z emkiem? Planujecie powrót do kraju? Gratuluje fasolki:-)
Szarlotka ja też mam problem z żelazem,pomimo,ze łykam tabletki przepisane przez gina to hemoglobina mi spadła.Gin mówił,ze w moim przypadku nie ma jeszcze tragedii,w ciązy to ponoc norna,ze hemoglobina spada.Na razie mam nadal łykać żelazo i zaczełam pić herbatę z pokrzywy,bo ponoc zawiera duzo żelaza.
Iniia super,ze dolęgliwości ciążowe już mijają i mozesz powolutku wcinać smakołyki:-)
Eweli mnie też drętwieją nogi i ręcę,łykam magne b6,i trochę mi pomaga

Dzisiaj miałam usg połowkowe,mój synek ma już 390 gr i jak na wiek ciąży prawidłowo się rozwija:-)szyjka ma 4 cm,wiec jest super!!!

kasia
gratuluje - super ze synus ma sie dobrze i mama tez.
co do nas - to my nie planujemy powrotu bo: 1- on jest dunczykiem wiec jak jestesmy w polsce to jest problem z praca dla niego, 2 - jak nawet wrocimy to co, ja nie dostane nigdzie pracy bedac w ciazy a nie mam tez opieki medycznej, 3 - moj M ma syna ktory z nami mieszka wiec wyjazd nie wchodzi w gre

mam pochrzaniona sytuacje

Witam przyszłe mamy!

To już 9 mój tc i czas najwyższy przenieść się na nowe forum:-).
Dziecko ładnie rośnie, tydzień temu miało już prawie 2 cm i bardzo kształtną główkę.

Jestem na zwolnieniu do końca ciąży. Na początku było całkiem fajnie ale trochę zaczyna mnie już nosić:dry:. Staram się pokończyć wszytskie prace wykończeniowe odkładane zawsze na później, wyszukuję różnych rzeczy dla dziecka i rozplanowuję powoli wydatki.

Brzuch mam niezmiennie powiększony po hiperstymulacji i chyba szybko już mi się nie zmniejszy.

Lolitka bardzo współczuję utraty pracy. Jednak to nasze polskie prawo nie jest takie złe...

reklama
Do góry