reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziwczyny a kiedy Wasze pociechy zaczęły nosić rozmiar 74 lub 80? Bo w 5-10-15 mają fajne wyprzedaże na letnie ciuszki, ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar będzie nosić. Wiem, że każde dziecko indywidualnie rośnie, ale może jakoś w przybliżeniu jestescie w stanie mi powiedzieć? @adunnnia90, @nieagatka lub @Ewunka wasze dzieci juz są duże, więc może mi co poradzicie?
Moje zaczyna 74, ma 6 miesięcy. Waga - trochę ponad 8 kg.

reklama
@walczaca o szczescie a jak tam nauka samotnegi zasypiania przez dziewczynki? Moj Hubek zasypia tylko na rekach-poza moze 5cioma przypadksmi kiedy zasnal w lozeczku i bohe się zeby sie nie nauczyl zasypiac tylko na rękaw
Mój zasypia tylko na rękach to tej pory. Całe szczęście, że mogę już siedzieć. [emoji23]

Ale jak już praktycznie nie karmię cycem, to jest to moment, który naprawdę lubię. Przytulamy się i patrzy na mnie tymi swoimi oczkami. Dla mnie nie jest to uciążliwe.

Jak Hubcio w nocy zasypia na piersi to siedze z nim chwilę i jak mocno spi to odkładam go do lozeczka ale czasem jak np. Dwa dni temu tak okropnie plakal ze uspokajalo go tylki noszenie i tak przez 2 prawie godziny bylo. A jakbym go przez dzień chciala uspac choc on przez dzień nie spi ew na cycu to musze go hustac po czym jak odkladam do lozka to od razu otwiera oczy i ryk

To prawda cwaniaki.Znajomej synek kilka dni młodszy od mojego miał okropne kolki plus ma wadę stop więc był dużo na rękach przy kolkach i potem też z tego względu że znajoma go żałuję poprostu że dziecko tak cierpi przez ta wadę.Tak sobie go nauczyła że nie tylko wystarczy go trzymać ale i chodzić z nim. Jej synek jest bardzo duży i wazy też dużo więcej niż mój w podobnym wieku jak go czasami bawię to ręce odpadają.
U nas różnie to wychodzi... tzn dziewczyny zasypiają w lozeczkach ale potrzebują dość często pomocy. W sensie trzeba je czasami troszkę pogłaskać lub podać smoczka, więc nie zabieram im tego. Jak są spokojne to wychodzę i same zasypiają ale jak się kręcą i są niespok0jne to siadam na podłodze (aby mnie widać nie było) i jestem w pobliżu w razie potrzeby.
Bo moim zdaniem dzieciaczki to cwaniaki i bardzo szybko się przyzwyczajają do rąk
Serio wg Was kilku tygodniowe niemowle to cwaniak? To dziwne, ze chce byc ciagle w kontakcie z najblizsza mu osoba w tym obcym, nowym swiecie? [emoji12]
Zgadzam sie, ze lepiej do rak nie przyzwyczjaac, bo usypianie np rocznego dziecka na rekach to masakra, ale mysle, ze przez te pierwsze 3 miesiace mozna sobie na takie rozpieszczanie pozwolic [emoji4]

Serio wg Was kilku tygodniowe niemowle to cwaniak? To dziwne, ze chce byc ciagle w kontakcie z najblizsza mu osoba w tym obcym, nowym swiecie? [emoji12]
Zgadzam sie, ze lepiej do rak nie przyzwyczjaac, bo usypianie np rocznego dziecka na rekach to masakra, ale mysle, ze przez te pierwsze 3 miesiace mozna sobie na takie rozpieszczanie pozwolic [emoji4]
No i byc tu mądrym:)

My z mężem nosiliśmy, przytulaliśmy, bujaliśmy. Powiem szczerze, ze teraz odkładam ja do łóżeczka na drzemki w ciągu dnia czy już do spania śpiewam jej kołysanki i zazwyczaj usypia. Zdarzają się dni, ze do tej pory ja nosze lub przytulam do snu bo inaczej nie usnie. Np. Wczoraj była taka zmęczona, ze nawet jak ja łykałam usnąć nie mogła i chyba po 45 min zasnęła, nawet nie płakał tylko leżała.

reklama
Nie nie dziwne normalne wręcz.Tu chodzi o to że dziecko szybko łapie o co chodzi.

Do góry