reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jak siedzi i je to ktos powinien byc obok, zeby zareagowac. Ja niemowlaka z butla bym w lozeczku samego nie zostawila, ale teraz jest jak u Ciebie (rano zanosze butelke, zostawiam, ona je, a ja sie ogarniam dopoki nie slysze "jeb" butelka o podloge[emoji38])
Dokładnie jak juz je obiadki, kawałki to samo byc nie moze. Ale mi chodziło o to ze to nieuniknione.
Ja samych ich nie zostawialam z tymi butlami. To bylo moje ułatwienie, skrócenie czasu karmienia ze obydwoje równo jedli a ja w pokoju byłam [emoji6]

reklama
Krcze czemu ja se bliźniaków nie zrobiłam :p:-D
Tez sie nad tym czesto zastanawiam....
Nie moge narzekac na Marceline ale jak patrze na blizniaki @adunnnia90 ....
Wczoraj pily z butelki taluez zwyklej z dziubkiem .
Poszłam z moja do lidla na zakupy a mowie kupie jej i ja ....
Pi powrocie do domu musiałam przebrać taka miała zabawe ( udawała ze pije )
20181004_141915.jpg

Załączniki

• 20181004_141915.jpg
    20181004_141915.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 431
Hihi no ja tez sie boję, Oliwia mi sie dzis przy śniadaniu chlebkiem zaczęła dusić, ale najważniejszy jest spokój [emoji6]
Dokładnie jak juz je obiadki, kawałki to samo byc nie moze. Ale mi chodziło o to ze to nieuniknione.
Ja samych ich nie zostawialam z tymi butlami. To bylo moje ułatwienie, skrócenie czasu karmienia ze obydwoje równo jedli a ja w pokoju byłam [emoji6]
Otoz to przy rozszerzaniu diety najwazniejszy jest spokoj. Dziecko uczy sie jesc, gryzc, polykac i na pewno nie raz sie zakrztusi. Wtedy trzeba spokojnie podejsc do tematu, bo krztuszenie sie (nie mylic z dlawieniem) to czesc nauki.
Moja teraz je juz wszytsko poza wspomnianymi wyzej grzybami. Pochwale sie, ze udalo nam sie pozbyc butelki wieczornej i jest kolacja normalna. Jeszcze tylko poranna i bedzie po mm/butelkach/smoczkach [emoji1]

Haha nom nom coś w tym jest. Tak na poważnie to wcześniej było tylko poznawanie smaków a teraz to jest normalny posiłek. No ale w sumie taka droga w rozszerzaniu diety
Wiesz wydaje mi sie ze dzieci w duzym stopniu rozwijaja sie na ile im rodzice pozwolą.
Ja Marceline mlekiem o 18 i 21 z butli karmie ba rekach do dzis ( bo uwielbiam to robić) ale tym o to sposobem niekapka tez sama nie trzyma raczki do tyłu buzia otwarta ...mamo daj .
A przy mleku raczki za glowe i luzak....

E05B6BF4-E3D3-4007-9DC0-CE7A4D921EB5.jpeg
Tez sie nad tym czesto zastanawiam....
Nie moge narzekac na Marceline ale jak patrze na blizniaki @adunnnia90 ....
Wczoraj pily z butelki taluez zwyklej z dziubkiem .
Poszłam z moja do lidla na zakupy a mowie kupie jej i ja ....
Pi powrocie do domu musiałam przebrać taka miała zabawe ( udawała ze pije ) Zobacz załącznik 904612
Moja niekapek ogarnia sama od początku ale szybko chciala trzymac no i dopajana od pierwszych dni.

Załączniki

• E05B6BF4-E3D3-4007-9DC0-CE7A4D921EB5.jpeg
    E05B6BF4-E3D3-4007-9DC0-CE7A4D921EB5.jpeg
    501,1 KB · Wyświetleń: 155
Zobacz załącznik 904619
Moja niekapek ogarnia sama od początku ale szybko chciala trzymac no i dopajana od pierwszych dni.
Moja jak bardzo jej sie chce pic to też .... tylko ze ja co jakis czss pytam chcesz piciu piciu ? Geba otwarta rece w tył :laugh2:
Bułkę czy ciocho trzyma sama od zawsze.
Ale piekniocha ta Twoja Marcysia

Ostatnia edycja:
Otoz to przy rozszerzaniu diety najwazniejszy jest spokoj. Dziecko uczy sie jesc, gryzc, polykac i na pewno nie raz sie zakrztusi. Wtedy trzeba spokojnie podejsc do tematu, bo krztuszenie sie (nie mylic z dlawieniem) to czesc nauki.
Moja teraz je juz wszytsko poza wspomnianymi wyzej grzybami. Pochwale sie, ze udalo nam sie pozbyc butelki wieczornej i jest kolacja normalna. Jeszcze tylko poranna i bedzie po mm/butelkach/smoczkach [emoji1]
U nas właśnie rano sie budza i mleka nie wolaja. Ubieram ich, ja w pizamie [emoji85] i szykujemy śniadanie. Wiec nawet nie było oduczania, sama nie wiem kiedy tak sie przestawili. No za wieczorne to brawa! [emoji106] [emoji3] to nie wiem jak u nas przejdzie. U Oliwii mysle ze gładko by poszlo ale Filipa bez butli na dobranoc sobie niewyobrazam[emoji23] [emoji23] [emoji23]

U nas właśnie rano sie budza i mleka nie wolaja. Ubieram ich, ja w pizamie [emoji85] i szykujemy śniadanie. Wiec nawet nie było oduczania, sama nie wiem kiedy tak sie przestawili. No za wieczorne to brawa! [emoji106] [emoji3] to nie wiem jak u nas przejdzie. U Oliwii mysle ze gładko by poszlo ale Filipa bez butli na dobranoc sobie niewyobrazam[emoji23] [emoji23] [emoji23]
U nas poranna jest z mojej wygody tylko i wylacznie [emoji1]

Wiesz wydaje mi sie ze dzieci w duzym stopniu rozwijaja sie na ile im rodzice pozwolą.
Ja Marceline mlekiem o 18 i 21 z butli karmie ba rekach do dzis ( bo uwielbiam to robić) ale tym o to sposobem niekapka tez sama nie trzyma raczki do tyłu buzia otwarta ...mamo daj .
A przy mleku raczki za glowe i luzak....
Moja niekapek łapie sama ale gryzie końcówkę zamiast pić

reklama
Do góry