reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

szarlotka ja wlasnie wsicnelam sie w moje anyzylakowe skarpety,ciasne jak cholera :eek: mimo ze z bawelny,to strasznie w nich goraco....pytalam sie lekarza,powiedzial ze zadne te masci typu:lioton200 nie pomoga,ale ja i tak co wieczor smaruje nogi,no a w ciagu dnia skarpety:tak: Taki juz urok ciazy,wiec staram sie nie przejmowac,ale troche mnie dobija,ze w lato juz krotkich spodenek nie wloze.Mam w planach operacje na zylaki,ale zanim do tego dojdzie to hohoho czasu minie.
Na rozstepy sporo moich kolezanek uzywa Mama Perfecta i ponoc pomaga,dlatego jeden taki krem przywiozlam sobie z Polski w razie czego. No a o hemoroidach,to boje sie nawet myslec:zawstydzona/y: No ale damy rade prawda? Czego sie nie robi dla naszych maluszkow:tak:

Matylda78 nie mam pojecia co to za zyla:eek: Zapytaj sie lekarza,jak bedziesz na wizycie.Co do mojego oddychania,to Moj maz mowi,ze "sapie";-) Wystarczy pare schodow i oddacham jak czolg.

reklama
Witajcie kochane:-)
U mnie niestety pojawiły się pajączki:-( i troche mi głupio chodzic w krótkich spodenkach,bo wydaje mi sie,ze wszyscy patrza na moje okrpne pajaczki.
Ja też sapie i dysze,szczególnie jak wchodze po schodach,serce mi wtedy bije,jak bym maraton przebiegła:-D
Czuje już delikatne ruchy dziecka,są to delikatne muśnięcia,lekkie kopniaczki:-)coś wspaniałego!!!

a u mnie - dzis rano chwile zgrozy. wstalam z lozka i od 9 do bitej 11 mialam potworny bol brzucha. nie krwawilam ale tak mnie brzuch bolal ze sie ruszac nie moglam. i po 2 godzinach przeszlo.

nie wiem czy sie cos maluchowi nie dzialo.... sie boje bardzo

a u mnie - dzis rano chwile zgrozy. wstalam z lozka i od 9 do bitej 11 mialam potworny bol brzucha. nie krwawilam ale tak mnie brzuch bolal ze sie ruszac nie moglam. i po 2 godzinach przeszlo.

nie wiem czy sie cos maluchowi nie dzialo.... sie boje bardzo
Kochana, nic sie nie martw, bole brzucha sa czesta dolegliwoscia w ciazy, zwlaszcza na poczatku. Ja mialam tez plamienie i na szczescie wszystko z dzidziami bylo ok. Ale jak sie niepokoisz, to moze podjedz na IP-> widok dzidzi Ciebie uspokoi

Lolitko mnie tez bolal brzuch na poczatku.Zreszta boli i do teraz czasami.Jak przyjdzie jeszcze raz,poprostu sie poloz,niech maz zrobi ci goraca herbatke a ty wypoczywaj.Moze za bardzo sie zmeczylas? Te bole brzuszka,to przychodza niespodziewanie i sa czesto podbne do bolow menstruacyjnych.Ja za kazdym razem szybko do kibelka i buch na papier,czy przypadkiem plamien nie ma,ale nie bylo a brzuch nadal bolal.Wiec mysle,ze nie masz sie czym martwic:tak: Poprostu maluszek gniazdko wije i wije,jest coraz wiekszy to i mamusia musi odczuc,ze sie rozpycha;-)

zobaczymy kochane... boje sie...
na usg jestem umowiona z tydzien i nie mam jak wczesniej... bede zyla w niepewnosci ten tydzien

Lolitko nie martw się maleństwu na pewno nic sie nie dzieje,bóle na poczatku ciąży pojawiaja sie,ja je miałam,czasami zdarza się,ze za duzo schylam sie w domu lub za dużo zakupów dzwigam,wtedy brzuch pobolewa.Najlepiej jak boli brzuch to połóż się i duzo odpoczywaj.

reklama
lolitka - nie powinnas sie teraz przemeczać , tak jak piszą dziewczyny - leż i odpoczywaj , ja tez miałam takie bóle na początku ciąży i lekarz zalecił mi nospę i duuuużo leżenia i dopiero jesli to nie pomoze miałam sie do niego zgłosić . Ale pomagało . Nie stresuj się bo to też szkodzi , teraz tylko relaks i pozytywne myślenie - choć wiem , że to łatwo sie mówi a człowiek i tak się zamartwia. Może za dużo chodziłas albo ponachylałas sie ? Jeśli masz mozliwość to zdrzemnij sie w ciągu dnia , takie leniuchowanie powinno pomóc. Zyczę wam duuużo zdrówka !
wera - co u Ciebie ? jak córcia ? moja dała popalić dziś w nocy , kurcze , męcza ją te bóle brzuszka . Już niewiele jem , a wczoraj zjadłam gotowane jabłko i cała noc z głowy. Gdyby nie to byłoby super , bo mała apetyt ma i wydaje mi się nawet , że sie jej policzki zaokragliły haha. Chodzimy na spacerki i wtedy super śpi , jak omijamy dziury w chodnikach bo wstrząsów nie lubi :) . Zaczełam pić te herbatki , o których pisałas może cos pomogą na ten ból brzuszka.

Do góry