reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny szczepcie sie na krztusiec w ciazy. W zlobku mojej corci jest mama, ktors miesiac temu urodzila drugie dziecko. W ciazy bala sie i nie zaszczepila. Przedwczoraj ledwo uratowali jej miesiecznego synka. Zaczal sie dusic we snie, jakims cudem zauwazyla, zdazyli do szpitala. Lezy na intensywnej terapii - diagnoza krztusiec. Szczepienie ma dopiero za miesiac... Gdyby mama sie zaszczepila to maluszek bylby chroniony jej przeciwcialami... [emoji20]
Dokladnie! Ja tez glosno mowie szczepcie sie! My z m mielismy krztusiec kilka lat temu i to byla masakra.. nikomu nie zycze.. a co dopiero taki msluszek[emoji45]
A to wolno w ciazy?
Wrecz trzeba. U nas glosno o tym i kazda ciezarna namawiaja i slusznie.

To poczekalnia na pogotowiu pediatrycznym w szitalu, w ktorym rodzilam. Bylam z corcia jak miala jelitowke, zrobilam zdjecie, bo zaskoczylo mnie, ze tak dbaja o malych pacjentow

Zobacz załącznik 866641
Ech... w przychodni specjalistycznej na NFZ zrobili na korytarzu taki super fajny płac zabaw dla dzieci. Kulki, zjeżdżalnia, jakieś zabawki takie, tunele itd. Kącik dla mam do karmienia taki fajny. Dzieci przeszczęśliwe pytały kiedy mogą znowu przyjść, zawsze do gabinetu wchodziły w skarpetkach bo nie zdążali im bucików na czas wizyty rodzice nałożyć. I... musiała po roku przychodnia zlikwidować ten płac zabaw. Przez roszczeniowych rodzicow. Bo mimo ze na wejściu była bardzo wyraźna informacja ze dzieci pod opieka rodzicow mogą korzystać to mamusie wpuszczały maluchy a same tyłek sadzaly gdzies za rogiem i ślepia w telefon. A jak dzieci sobie guza nabiły czy jakieś tam ze zjeżdżalni zleciało to pretensje ze przychodnia powinna zatrudniać dodatkowa pielęgniarkę co by dzieci pilnowała... i po trzeciej skardze dyrekcja stwierdziła ze nie chcą mieć problemów prawnych zlikwidowała

Ech... w przychodni specjalistycznej na NFZ zrobili na korytarzu taki super fajny płac zabaw dla dzieci. Kulki, zjeżdżalnia, jakieś zabawki takie, tunele itd. Kącik dla mam do karmienia taki fajny. Dzieci przeszczęśliwe pytały kiedy mogą znowu przyjść, zawsze do gabinetu wchodziły w skarpetkach bo nie zdążali im bucików na czas wizyty rodzice nałożyć. I... musiała po roku przychodnia zlikwidować ten płac zabaw. Przez roszczeniowych rodzicow. Bo mimo ze na wejściu była bardzo wyraźna informacja ze dzieci pod opieka rodzicow mogą korzystać to mamusie wpuszczały maluchy a same tyłek sadzaly gdzies za rogiem i ślepia w telefon. A jak dzieci sobie guza nabiły czy jakieś tam ze zjeżdżalni zleciało to pretensje ze przychodnia powinna zatrudniać dodatkowa pielęgniarkę co by dzieci pilnowała... i po trzeciej skardze dyrekcja stwierdziła ze nie chcą mieć problemów prawnych zlikwidowała
Masakra że są tacy rodzice... :-/ wszystkie włosy bym takiej "mamuśce" wyrwała. Swoją drogą z tymi telefonami to jest straszne. Wzzyscy na placach zabaw i w restautacjach siedzą ze swoimi telefobami (często malutkie dzieci już też) a nikt nie poświęca sobie czasu tak normalnie...

Mój M podsumował krótko "nowobogackie tępe lachony" :D

reklama
Do góry