reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czy macie klucia w brzuchu, takie jakby wbijanie szpilki? Ja tak dzisiaj mam co jakis czas i troche mnie to martwi. Dobrze, ze jutro usg, wzielam dodatkowy magnez, czy to moga byc skurcze przepowiadajace?

reklama
Kate - skurcze nie objawiają się raczej kłuciem tylko stawianiem się całego brzucha więc myślę że to nie jest to. Może Maluch Ci naciska na jakiś nerw...dobrze że masz wizytę jutro to się okaże co tam w środku się dzieje :)

Aisha, Dorex - jak tam u Was? Jak sobie radzicie??

Pozdrawiam Was ciepło i miłego Dnia Matki życzę - za rok już nasze Szkraby nam życzenia złożą :-):-)

Kate ja tak mam codziennie ;) kurde skoro ty pytasz co to znaczy ze pierwszy raz? Mi moja dr mowila ze to normalne. To nie sa skurcze tylko rozciaganie i rosniecie.

jesteśmy w domku:-)
sorki ale nie nadrobię zaległości, dzięki za trzymanie kciuków, przydały się na pewno.
szybko napiszę jak było.
w nocy z niedzieli na podziałek ok 2 obudził mnie jakiś lekki skurcz więc wstałam do wc i patrzę a tam czop odchodzi, nic sobie z tego nie robiąc poszłam dalej spać na.... 10 min bo był kolejny skurcz. Postanowiłam wstać i iść do wanny. Przełaziłam z lekkimi skurczami ( niestety krzyżowymi) do 4 i obudziłam męża. Zjedliśmy śniadanie i po drodze dopadły mnie jeszcze 2 czy 3 skurcze ale wszystko znośne. O 5:30 mąż spanikował i koniecznie chciał już do szpitala. Byliśmy na miejscu o 6. Po badaniu lekarz stwierdził że 0 rozwarcia a na ktg skurcze 9 czyli tyle co nic. No ale stwierdzili że po zmianie o 7 przyjmą mnie do szpitala. O 7.30 papierologia była gotowa i wzięli mnie o 8 godz na badanie iiiii rozwarcie już 3 cm, myślę sobie nie wiem jak to się stało po drodze jakieś 4 skurcze i to takie sobie. O 8:30 weszliśmy na porodówkę wszystkie sale zajęte więc czekamy do 9 na kanapie w dyżurce. O 9 sala porodowa jest nasza.
Wchodzę na łóżko badają mnie a tam rozwarcie na 8 cm:szok: znów myślę ciekawe skąd:confused:. Podpięli mnie do ktg i w tym momencie odeszły mi wody. Nagle wszyscy zaczeli nerwowo biegać , myślę sobie o co chodzi:confused: wyszarpali pas od ktg z pode mnie i złapali mnie za nogi ja w panice o co chodzi myk im na górę fotela... a ci mnie na dół z hasłem rodzimy:szok: skurcze parte bolały jak nie wiem... nie zdążyłam na żadne znieczulenie ale po 4-6 parciach urodziłam główkę po 2 następnych mała była z nami:-D, mąż strasznie mi pomógł był super bo miałam problem z urodzeniem łożyska i koniec końców dostałam narkozę na czyszczenie mnie.
mała urodziła się w 25 min od wejścia na salę porodową:-D mała.jpg

Załączniki

• mała.jpg
    mała.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 54
:-) Ja dzis dostalam pierwsze kwiatki na Dzień Matki od Mężusia i Synusia! Wstalam rano a tu taki prezent !
Poplakalam sie!
moj Mąż mówi ' nie placz.. a w przyszlym roku pojde z Synusiem i pokaze mi paluszkiem, ktore chce dac ci w prezencie.'
no i znow mi łzy polecialy!!

mam cudownego Mężusia :-)

Życzę Wam wszystkiego najlepszego!!!!!!

A to moj prezencik
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 38
reklama
dorex...jakby wszystkie porody tak wygladaly to może by się nawet zdecydowala na sn! wow! super! bardzo ci gratuluje...malutka jest cudna!:tak::-)

Do góry