reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czuję że Ty długo bez tego brzucha nie wytrzymasz ;-) ja już bym chciała tulic swoje Maleństwa :-) ale niech jeszcze rosną jak najdłużej po tamtej stronie brzucha ;-) dzieki :-)
Mój siedział do 41 tc, tylko z miejscem dzielić się nie musiał [emoji4]
A co do brzucha... to niestety ja decydować nie mogę, a lekarze, bo pewnie nie pozwolą podejść do crio zbyt szybko. Spróbuje iść na wizytę do mojej gin w styczniu. Zobaczymy co powie.

reklama
Dziewczyny jaka powinna być długość szyjki w 29 tc?? Miałam dziś taką dodatkową wizytę i dr powiedział,że nie zachwyca. Kazał leżeć. Najpierw powiedział 2,5 cm a później ze trochę lepiej, niespełna 3 cm. To źle? Dziś jest 28 + 1 tc

Dziewczyny jaka powinna być długość szyjki w 29 tc?? Miałam dziś taką dodatkową wizytę i dr powiedział,że nie zachwyca. Kazał leżeć. Najpierw powiedział 2,5 cm a później ze trochę lepiej, niespełna 3 cm. To źle? Dziś jest 28 + 1 tc

Ja miałam w 29 tc tez 2,5 cm i mi lekarz powiedział, ze graniczna, nakazał dużo leżeć i nie przeciążać się.

Do 2,5-3 jest nie za dobrze. Więc lepiej rzeczywiście odpoczywaj i nie przemęczaj się.

@walczaca o szczescie szyjka w ciazy nie ma okreslonej dlugosci, tzn ma swoj przedzial. Najlepiej jak jest twarda i zamknieta, ajej dlugodc powyzej 2-2,5 cm. W przeciwnym razie trzeba czesto kontrolowac, duzo lezec i wstawac tylko na siku, pilnowac czy ni ma skurczy i brzuch sie nie stawia, nie gmerac w niej, nie kochac sie i najlepiej brac luteine pod jezyk. Szyjke jednak trzeba dobrze mierzyc, a najlepiej usg dopochwowym. W momencie takich wymiarow jak 2-2,5 trzeba myslec o szwie lub pessarze. Tu rola ginekologa prowadzacego. Bo jak sie bedzie zmniejszac (kontrola najlepiej min co tydzien) to moze prowadzic do przedwczesnego porodu. Dlugo walczycie na tym watku o wlasne szczescie wiec pilnuj tego i naciskaj lekarza na dzialanie.

@kredka82 pij tak jak pisalam. Rano piulate, w ciagu dnia 3 femalt ikery, a wieczorem pro laktan. U mnie sam fem altiker tez nie zadzialal, ale wszystkie razem tak. I trzeba czasu, co najmniej tygodnia by byl efekt. Ja juz nie pamietam ile pudelek pochlonelam. U mnie bez hetbatek nie ma laktacji. Teraz po tygodniu znow wraca. Maly znowu sie najada. A prawie tydzien byl glodny.

Sluchaj nie namawiam. Pisalas tylko, ze lubisz piersia karmic. Jesli twoj sposob cie satysfakcjonuje, to tym bardziej mnie. Ja mam wiekszy problem bo moj syn nie toleruje bialka i narazie zadnego mleka nie moge mu podac. Po ostatnich tak wymiotowal, ze nosem lecialo wiec walcze na przekor wszystkiemu. Wiem, ze laktacja to niezwykle trudna sprawa, ale jak sie ja ma dobra, to tez sama przyjemnosc. Nie trzeba latac z butelkami, podgrzewaniem. Wszystko jest dla ludzi i tak jak piszesz szczescie maluszka najwazniejsze. Wtedy mama tez szczesliwa [emoji1]

A kompot z jablek pomaga w laktacji i to tez dziala o dziwo. Nie wiem na jakiej zasadzie, ale bujalam sie teraz znowu i dopiero wczoraj sobie o kompocie przypomnialam, wypilam 2litry i w koncu ruszylo.

Sprobuj mala przystawic, ale niestety sam weekend brdzie troche malo. Mozesz sprobowac wszystkiego. Wazna ta herbata piulate ona niepozorna a dziala. Troche droga (ok 70 pln) i ciezko w aptece dostac. Ja z netu sciagam, choc w aptece moga zamowic. Tylko w necie ok 50pln. Zrob tak, bys byla zadowolona, reszta sie nie przejmuj [emoji8]

@nieagatka oczywiscie, ze nie ma zlotego srodka. Moj syn majac do wyboru butelke i piers wybral piers a butli calkowicie odmowil i nie chce brac. Caly tydzien probujemy i woli byc niedojedzony na cycu niz syty na butli. Ale mu sie nie dziwie, bo po butli naprawde wymiotuje i tylko nutramigem moglby wziac, wg lekarza, a wg brzucha? To nie wiem, bo nutramigenu nie probowalismy jeszcze. W poniedzialek wazenie po ciezkim tygodniu i obawiam sie spadku wagi. Natury nie przeskocze, ale ile bede mogla, to zrobie wiele by mu pomoc. Jak wczesniej pisalam, nie mam wyjscia
Moja Marcelina ma skaze bialkowa i jje nutramigen smierdzi to mleko jak pieron .Ale po zmianie mleka to inne dziecko skazy dostała mniej więcej mając 3 miesiące wczesniej jadła mm + cyc i bylo dobrze . Potem samo mm ( to samo co wcześniej) i nagle była katasteofa ona tak płakała jakby ja wrzątkiem lali ....
Najpierw gastrolog dal jej ranitidine nieco pomogło ale wrocilismy spowrotem dał nowe mleko . Anioł nie dziecko ...ona wogole nie płacze konczy jesc zadowolona nie z wrzaskiem .

@walczaca o szczescie szyjka w ciazy nie ma okreslonej dlugosci, tzn ma swoj przedzial. Najlepiej jak jest twarda i zamknieta, ajej dlugodc powyzej 2-2,5 cm. W przeciwnym razie trzeba czesto kontrolowac, duzo lezec i wstawac tylko na siku, pilnowac czy ni ma skurczy i brzuch sie nie stawia, nie gmerac w niej, nie kochac sie i najlepiej brac luteine pod jezyk. Szyjke jednak trzeba dobrze mierzyc, a najlepiej usg dopochwowym. W momencie takich wymiarow jak 2-2,5 trzeba myslec o szwie lub pessarze. Tu rola ginekologa prowadzacego. Bo jak sie bedzie zmniejszac (kontrola najlepiej min co tydzien) to moze prowadzic do przedwczesnego porodu. Dlugo walczycie na tym watku o wlasne szczescie wiec pilnuj tego i naciskaj lekarza na dzialanie.
Tak będę robiła, teraz wizyta 28.05 także myślę,że ponownie sprawdzimy. Leżę, i zamierzam tak leżeć jak najdłużej

reklama
Do góry