reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Od razu położna zrobiła - lekarz popatrzył i wszystko ok. Potem sprawdził jeszcze raz usg i okazało się, ze wszystko ok. Musiał dzidziuś przycisnąć pępowinę i dlatego tak wyszło. Bo mówi, ze bardzo ładnie przybiera i tak myślał, ze to chwilowe. Wolał sprawdzić. Ufff - od razu mi lepiej[emoji1][emoji1][emoji1]
Także teraz spokój i relaks [emoji4]

@jasani dziękuję za pamięć
wizytę mam 21maja a usg prenatalne 26 maja. Chyba zdecyduje się na samo usg genetyczne bo wiem ze pappa potrafi napedzic stracha czyli jest błędny wynik. A jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie ??

wizytę mam 21maja a usg prenatalne 26 maja. Chyba zdecyduje się na samo usg genetyczne bo wiem ze pappa potrafi napedzic stracha czyli jest błędny wynik. A jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie ??
Ja robiłam też PAPPA bo u mnie to standart. Nie żałuję, mimo, że to ponoć tylko statystyki to mnie uspokoiły.

Ja robiłam test pappa wiadomo człowiek ma jakieś obawy itd,ale chodziło mi o to czy dzieciątko będzie zdrowe i czy żadnej choroby nie będzie mialo,ja powiedziałam sobie nie po to starałam się i robiliśmy wszystko by to małe nasze szczęście mieć, żeby nie zrobić jakiegos badania, robiłam wszystkie możliwe jakie byly.Wiadomo każdy robi inaczej ja mogę że swojej strony powiedzieć by wykonać je

Ja robiłam test pappa wiadomo człowiek ma jakieś obawy itd,ale chodziło mi o to czy dzieciątko będzie zdrowe i czy żadnej choroby nie będzie mialo,ja powiedziałam sobie nie po to starałam się i robiliśmy wszystko by to małe nasze szczęście mieć, żeby nie zrobić jakiegos badania, robiłam wszystkie możliwe jakie byly.Wiadomo każdy robi inaczej ja mogę że swojej strony powiedzieć by wykonać je
Ja się zastanawiam jeszcze ale powiem szczerze ze boję się ze wyjdzie zły wynik, będę się martwiła a później okaże się tylko błąd w wynikach. Jeszcze mam trochę czasu na zastanowienie :) dzięki za odpowiedź

A karmisz piersią ? Ja ściągam pokarm ale piersi mu nie daje na samym początku tylko ssał teraz tylko butle ale też szału nie mam ogólnie i dokarmiany go modyfikowanym ściągę rano 150 pozniej ledwością czasem dociągam do 90 więc też u mnie lipa
Jest taki proszek do laktacji. wrzuca sie do nabiału i ponoc pomaga. wiem ze w rossman jest i jakoś na f.... sie nazywa...

reklama
Pappa to nie tylko statystyki. ten test wykrywa jak funkcjonuje lozysko. Czy nie jest uposledzone. Jesli wychodzi duze ryzyko preeklampsji to lekarz moze szybko epriwadzic profilaktyke no tabletki acard utrzymać itp. a prawda jest taka ze test genetyczny plus pappa wykrywaja 4na 5 przypadkow trisomi-ale to razem. Samo usg ma jednak mniejsza skutecznosc. czasem test pappa moze byc "falszywie dodatnie" tzn moze byc wysokie ryzyko czegos ale wiecej jest jednak przypadkow gdzie wychodzi zgodnue z rzeczywistoscia. Gdzies mama ginekolog to opisywala...

Do góry