reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Właśnie jestem na etapie oglądania... ;) widziałam jeden całkiem fajny nie zniszczony 3w1 za 500 zł ale został już sprzedany...:( zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę, na forum czytałam że dobrze by było żeby były amortyzatory.. ale co więcej?:confused:
Ja kupiłam nowy, ale z myślą aby było na więcej niż jedno dziecko. [emoji5]

To zależy na jakie tereny się szykujesz. Ogólnie to osobiście patrzyłam na: amortyzatory, długość gondoli, wysokość rączki i na przednie koła, aby nie latały jak szalone, gdy podnosisz je do góry.

reklama
Ja wlasnie dzis odwiedzilam sklepy z wozkami i bede o nich troche czytac. Z uwagi na nieciekawa drogę, sprzedawca bardzo polecal nam wozek espiro next i jest to dla mnie chyba numer jeden. On sam kosztuje prawie 2250. W innym sklepie znow bardzo spodobaly mi sie dwa wozki-faster 2 i exclusive shell-te sa tansze i z fotelikiem maxi cosi ale bez bazy 2100. Baza dodatkowo 800 zl

Mi koleżanka doradzała kupno używanego, ale tylko głębokiego bo dziecko szybko wyrasta z niego i pojezdzi w nim najwyżej pół roku. W spacerówce już dłużej i tą proponowała kupić nową. Ale ja cały zestaw kupiłam nowy. Oprócz fotelika bo ten mam akurat używany. Osobiście nie mam nic do używanych wózków. Jeżeli jest w dobrym stanie to dlaczego nie. Ja zdecydowałam się na nówke bo jakbym wróciła po kolejne maleństwo to wózek będzie ten sam. Nie będę go sprzedawać.
Zgadzam się z jasani. Ja mam i wózek ale samą gondolę i fotelik od znajomych - w dobrej cenie [emoji6] W gondoli pewnie długo nie pobawimy bo na starcie mamy 57 cm [emoji16] A spacerówkę kupię nową [emoji4]

Właśnie jestem na etapie oglądania... ;) widziałam jeden całkiem fajny nie zniszczony 3w1 za 500 zł ale został już sprzedany...:( zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę, na forum czytałam że dobrze by było żeby były amortyzatory.. ale co więcej?:confused:
Ja też patrzyłam na wagę i kółka. Dokładnie tak jak pisze Vinszka , żeby nie latały za bardzo. I koszyk ten na dole. Niektóre sa takie malutkie, że nic sie w nich nie zmieści.

Mamusie doradzcie proszę co przygotować dla maluszka na wyjście ze szpitala? Poród końcówka maja. Chodzi mi o to jakie ubranko, co do odkrycia itp.

Po raz kolejny dziękuję Wam dziewuszki za rady :) poszukam, pooglądam się za fajnym używanym wózkiem. Będę pamiętać o wymienionych przez Was rzeczach ;) Zupełnie obce mi się nazwy które wymieniłaś @misis188 :) dla mnie osobiście 2000 zł to bardzo dużo zwłaszcza po procedurze in vitro :tak: ale oczywiście każdy robi/zrobi jak uważa;) a lepiej byłoby kupić okazyjnie 3w1 czy raczej odpuścić 3w1 na rzecz osobnej spacerówki?;)

Wg mnie z tego wszystkiego najważniejszy jest fotelik. Ważne żeby miał te atesty i wysoką ocenę za bezpieczeństwo. Jeśli chodzi o gondole i spacerowke każdy ma inny gust i inne wymagania co do funkcjonalności itp. Najlepiej poogladaj różne wózki i sprawdź opinie na temat konkretnych modeli, które się Tobie podobają :) W każdym razie uważam, że rezygnacja z gondoli to nie jest dobry pomysł. Fotelik na stelażu jest ok gdy chcesz pojechać z dzieckiem autem na szybkie zakupy, ale na spacer wg mnie odpada.

Wg mnie z tego wszystkiego najważniejszy jest fotelik. Ważne żeby miał te atesty i wysoką ocenę za bezpieczeństwo. Jeśli chodzi o gondole i spacerowke każdy ma inny gust i inne wymagania co do funkcjonalności itp. Najlepiej poogladaj różne wózki i sprawdź opinie na temat konkretnych modeli, które się Tobie podobają :) W każdym razie uważam, że rezygnacja z gondoli to nie jest dobry pomysł. Fotelik na stelażu jest ok gdy chcesz pojechać z dzieckiem autem na szybkie zakupy, ale na spacer wg mnie odpada.
Zgadzam się, że gondola jest lepsza na długie spacery a nawet można na balkonie położyć i dzidzia śpi sobie :)

reklama

Zgadzam sie - fotelik samochodowy nie moze sluzyc jako wozek. Dziecko nie powinno spedzac w nim wiecej niz pol gpdziny, ze wzgledu na pozycje jaka przyjmuje. Ja mam wozek 2w1 od roku, gondoli uzywalam 5 miesiecy. Wg mnie wogole nie jest zniszczony i mam zamiar za chwile go sprzedac i kupic spacerowke-parasolke, ale tylko dlatego ze mnej miejsca zajmuje, bo ogolnie moglabym ta spacerowke jeszcze dlugo uzywac. Mysle, ze kupno uzywanego wozka jest spoko i na pewno mozna znalezc fajne rzeczy za dobrw pieniadze. Fotelika uzwnego bym nie kupila, bo balabym sie, ze moze byc powypadkowy. Ale sa ludzie, ktorzy takie kupuja. Ja swoj fotelik tez mam zamiar sprzedac, a czy znajdzie sie kupiec to sie okaze.

Do góry