reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sara ma dość spora asymetrię urodzeniową i musimy ja rehabilitować . Na szczęście mamy cudownego fizjo który wie co robi a my już po pierwszych zajęciach widzieliśmy poprawę co nas zszokowało . Na szczęście Sara jest silna dziewczynka i wierzymy ze będzie dobrze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam za Was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] trzymajcie się dzielnie!

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sara ma dość spora asymetrię urodzeniową i musimy ja rehabilitować . Na szczęście mamy cudownego fizjo który wie co robi a my już po pierwszych zajęciach widzieliśmy poprawę co nas zszokowało . Na szczęście Sara jest silna dziewczynka i wierzymy ze będzie dobrze

A powiedz mi bioderka Sara ma dobre? Bo my mamy dysplazje bioderek i przy tym też lekka asymetrie. Bedzie dobrze, moja mała nosi od 7 tygodnia poduszkę frejki a teraz szynę tubingera bo ma dysplazje :/ biedne dzieciaczki od małego muszą tak cierpieć :(

A powiedz mi bioderka Sara ma dobre? Bo my mamy dysplazje bioderek i przy tym też lekka asymetrie. Bedzie dobrze, moja mała nosi od 7 tygodnia poduszkę frejki a teraz szynę tubingera bo ma dysplazje :/ biedne dzieciaczki od małego muszą tak cierpieć :(

Bioderka ok . U nas przez asymetrię mamy problemy z wodzeniem wzrokiem na ta gorsza stronę i mimo ze badania słuchu są ok to tez jakby słabiej reagowała na bodźce dźwiękowe .I niestety ma też plagocefalię i mam specjalna poduszkę ale strasznie się buntuje jak ma na niej leżeć . Ciężkie to wszystko ale fizjo nas bardzo pozytywnie nastawia że to są sprawy do naprawienia a niestety rehabilituje dzieci które nigdy nie staną na nogi :/

Nie chodzi i to zeby nie myc tylko, zeby nie kapac. Kapie sie jak odpadnie kikut. Wtedy mozna wsadzic do wanienki. A wczesniej po prostu na przewijaku sie obmywa dziecko.

No co Ty ..... Moja była w wannie już w szpitalu ...2doba życia .I jak była potem pod lampami to też wyciagali kapali normalnie w wannie i w domu to samo od 1 nocki w domu w wannie siedzi ( już wanna mała co tu robić hi )

Dziewczyny czytałam poradniki i internety . Chciałam być lepsza od tych najlepszych w byciu Mamą . Nie dam tego nie zrobie tego itd . I co??? *****!!! Odpuście sobie troszeczkę to co można co nie ile i jak bo jak przyjdzie taki czas jak u Mnie to dostaniecie do głowy i będziecie siedzieć i ryczeć . Jak będzie wam dziecko tak płakało jak moje bo będzie miało kolki to zrobicie wszystko żeby mu ulżyć . Dacie smoczek , wykapiecie codziennie , będziecie nosić , weźmiecie do łóżka , położycie w leżaczku i pozwolicie spać choć te kilka minut i wszystko co sobie zaplanujecie i założycie szlak trafi . Ja mam do siebie żal ze dałam się wkręcić w to wszystko bo poczułam się złą Matką robiąc to co nie chciałam ale dziś wiem ze nie liczy się to wszystko tylko dziecko i jego spokój . Spójrzcie w lusterko czy czegoś wam brakuje , jesteście gorsze , chore ??? Nie ! I wasze Mamy nie miały 5% tego wszystkiego i tej wiedzy a wychowały takie piękne i mądre kobiety [emoji846]

Jestem tego samego zdania .
Ciągle słyszę nie pozwalaj jej spać w łóżku bo z niego nie wyjdzie ....
Uwielbiam z nią spać i śpię.
Nigdy nie zwracałam uwagi na meble z atestem i kocyki z bambusa czy innego cuda .
Jak miała katar i mogła spać tylko na mnie na brzuchu a ja w pozycji siedzącej tak spala .
Co do pozycji spania to tylko plecy najbezpieczniejsza pozycjia i zdrowa.
Ja płakałam tylko i czułam się gorsza że nie mogę karmić miałam mało pokarmu a po 3 miesiącach przyszedł okres i zabił mi mleko .....

Dziękuję za odpowiedź. Mam tą butelkę ale mała robi taka sama histerie jak przy mojej piersi. A może ja jestem za miękka i przez to że nie mogę patrzeć jak płacze daje jej odrazu butelkę. ..
Ciężkie to wszystko . Będę próbować w takim razie z tą poduszka klin jeszcze
U nas Marcelina ulewa ulewa i ulewa 10 kreacji dziennie to norma . Poduszka klin jakoś średnio nam pomaga Ale kładę ja na drzemki na niej . Jeżeli ulewa i przy tym nie wrzeszczy tylko się śmieje nie traci na wadze jest ok . Marcelina po 3 miesiącach nagle zaczęła strasznie strasznie płakać wrzeszczeć wic się rączki do buzi wkładać. Dostała ranitidine syrop trochę pomogło teraz dostała jeszcze nowe mleko i probiotyk z rana mam dawać. Jest 4 dzień na tym zestawie i dziś dzień cudów śpi 2 drzemkę i nie wrzeszczy ....byłam bliska skoczyć przez okno ....ona płakała ja razem z nią ....

reklama
juz mi sie snila po nocach, ja nie wiem jak Ty dajesz rade. jeszcze jeden kot dla chfzesniaka i probuje ten dywanik :) kocyk odpuscilam , a Tobie jak idzie kocyk ?
Skonczony:) oj moje biedne palce. Chyba go jednak obszyje minky.bo nie dosc ze krzywy to jeszcze troche maly-okolo 60x60
f290954fb04dc16dfce64ad84f7624cf.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry