reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sara ma dość spora asymetrię urodzeniową i musimy ja rehabilitować . Na szczęście mamy cudownego fizjo który wie co robi a my już po pierwszych zajęciach widzieliśmy poprawę co nas zszokowało . Na szczęście Sara jest silna dziewczynka i wierzymy ze będzie dobrze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam za Was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] trzymajcie się dzielnie!

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sara ma dość spora asymetrię urodzeniową i musimy ja rehabilitować . Na szczęście mamy cudownego fizjo który wie co robi a my już po pierwszych zajęciach widzieliśmy poprawę co nas zszokowało . Na szczęście Sara jest silna dziewczynka i wierzymy ze będzie dobrze

A powiedz mi bioderka Sara ma dobre? Bo my mamy dysplazje bioderek i przy tym też lekka asymetrie. Bedzie dobrze, moja mała nosi od 7 tygodnia poduszkę frejki a teraz szynę tubingera bo ma dysplazje :/ biedne dzieciaczki od małego muszą tak cierpieć :(

A powiedz mi bioderka Sara ma dobre? Bo my mamy dysplazje bioderek i przy tym też lekka asymetrie. Bedzie dobrze, moja mała nosi od 7 tygodnia poduszkę frejki a teraz szynę tubingera bo ma dysplazje :/ biedne dzieciaczki od małego muszą tak cierpieć :(

Bioderka ok . U nas przez asymetrię mamy problemy z wodzeniem wzrokiem na ta gorsza stronę i mimo ze badania słuchu są ok to tez jakby słabiej reagowała na bodźce dźwiękowe .I niestety ma też plagocefalię i mam specjalna poduszkę ale strasznie się buntuje jak ma na niej leżeć . Ciężkie to wszystko ale fizjo nas bardzo pozytywnie nastawia że to są sprawy do naprawienia a niestety rehabilituje dzieci które nigdy nie staną na nogi :/

Nie chodzi i to zeby nie myc tylko, zeby nie kapac. Kapie sie jak odpadnie kikut. Wtedy mozna wsadzic do wanienki. A wczesniej po prostu na przewijaku sie obmywa dziecko.

No co Ty ..... Moja była w wannie już w szpitalu ...2doba życia .I jak była potem pod lampami to też wyciagali kapali normalnie w wannie i w domu to samo od 1 nocki w domu w wannie siedzi ( już wanna mała co tu robić hi )

Dziewczyny czytałam poradniki i internety . Chciałam być lepsza od tych najlepszych w byciu Mamą . Nie dam tego nie zrobie tego itd . I co??? *****!!! Odpuście sobie troszeczkę to co można co nie ile i jak bo jak przyjdzie taki czas jak u Mnie to dostaniecie do głowy i będziecie siedzieć i ryczeć . Jak będzie wam dziecko tak płakało jak moje bo będzie miało kolki to zrobicie wszystko żeby mu ulżyć . Dacie smoczek , wykapiecie codziennie , będziecie nosić , weźmiecie do łóżka , położycie w leżaczku i pozwolicie spać choć te kilka minut i wszystko co sobie zaplanujecie i założycie szlak trafi . Ja mam do siebie żal ze dałam się wkręcić w to wszystko bo poczułam się złą Matką robiąc to co nie chciałam ale dziś wiem ze nie liczy się to wszystko tylko dziecko i jego spokój . Spójrzcie w lusterko czy czegoś wam brakuje , jesteście gorsze , chore ??? Nie ! I wasze Mamy nie miały 5% tego wszystkiego i tej wiedzy a wychowały takie piękne i mądre kobiety [emoji846]

Jestem tego samego zdania .
Ciągle słyszę nie pozwalaj jej spać w łóżku bo z niego nie wyjdzie ....
Uwielbiam z nią spać i śpię.
Nigdy nie zwracałam uwagi na meble z atestem i kocyki z bambusa czy innego cuda .
Jak miała katar i mogła spać tylko na mnie na brzuchu a ja w pozycji siedzącej tak spala .
Co do pozycji spania to tylko plecy najbezpieczniejsza pozycjia i zdrowa.
Ja płakałam tylko i czułam się gorsza że nie mogę karmić miałam mało pokarmu a po 3 miesiącach przyszedł okres i zabił mi mleko .....

Dziękuję za odpowiedź. Mam tą butelkę ale mała robi taka sama histerie jak przy mojej piersi. A może ja jestem za miękka i przez to że nie mogę patrzeć jak płacze daje jej odrazu butelkę. ..
Ciężkie to wszystko . Będę próbować w takim razie z tą poduszka klin jeszcze
U nas Marcelina ulewa ulewa i ulewa 10 kreacji dziennie to norma . Poduszka klin jakoś średnio nam pomaga Ale kładę ja na drzemki na niej . Jeżeli ulewa i przy tym nie wrzeszczy tylko się śmieje nie traci na wadze jest ok . Marcelina po 3 miesiącach nagle zaczęła strasznie strasznie płakać wrzeszczeć wic się rączki do buzi wkładać. Dostała ranitidine syrop trochę pomogło teraz dostała jeszcze nowe mleko i probiotyk z rana mam dawać. Jest 4 dzień na tym zestawie i dziś dzień cudów śpi 2 drzemkę i nie wrzeszczy ....byłam bliska skoczyć przez okno ....ona płakała ja razem z nią ....

reklama
juz mi sie snila po nocach, ja nie wiem jak Ty dajesz rade. jeszcze jeden kot dla chfzesniaka i probuje ten dywanik :) kocyk odpuscilam , a Tobie jak idzie kocyk ?
Skonczony:) oj moje biedne palce. Chyba go jednak obszyje minky.bo nie dosc ze krzywy to jeszcze troche maly-okolo 60x60
f290954fb04dc16dfce64ad84f7624cf.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry