reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kochane jak to jest z tym spaniem [emoji14] tzn. Dziś obudziłam się na plecach i mega na dole bolał mnie kręgosłup.. Słyszałam żeby nie spać na prawym boku ale też czasami się nudzę na prawym .. zasypiam na lewym i tak staram się przekręcić jak tylko się obudzę;)
Ja śpię to na lewym to na prawym boku, czasem budzę się na plecach. Żadna pozycja według mnie dzidzi nie zaszkodziła [emoji6] Końcówka ciąży jest ciężka i jak budzę się w jakiejkolwiek pozycji to cieszę się bo to znaczy że udało się pospać [emoji3]

Bardzo tęsknie za pozycja spania na brzuchu [emoji22] juz nawet oglądałam materace z dziurka na brzuch ale szkoda mi kasy [emoji12]i nie wiem czy to w ogóle sie sprawdzi. Jeszcze 10 t [emoji847]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dasz radę [emoji275] A ja i tak wcześniej spalam na boku ale z moim dużym brzuchem teraz każda pozycja i zmiana pozycji jest wezwaniem [emoji33]

Dziewczyny czytałam poradniki i internety . Chciałam być lepsza od tych najlepszych w byciu Mamą . Nie dam tego nie zrobie tego itd . I co??? *****!!! Odpuście sobie troszeczkę to co można co nie ile i jak bo jak przyjdzie taki czas jak u Mnie to dostaniecie do głowy i będziecie siedzieć i ryczeć . Jak będzie wam dziecko tak płakało jak moje bo będzie miało kolki to zrobicie wszystko żeby mu ulżyć . Dacie smoczek , wykapiecie codziennie , będziecie nosić , weźmiecie do łóżka , położycie w leżaczku i pozwolicie spać choć te kilka minut i wszystko co sobie zaplanujecie i założycie szlak trafi . Ja mam do siebie żal ze dałam się wkręcić w to wszystko bo poczułam się złą Matką robiąc to co nie chciałam ale dziś wiem ze nie liczy się to wszystko tylko dziecko i jego spokój . Spójrzcie w lusterko czy czegoś wam brakuje , jesteście gorsze , chore ??? Nie ! I wasze Mamy nie miały 5% tego wszystkiego i tej wiedzy a wychowały takie piękne i mądre kobiety [emoji846]

Popieram! Wszystko z dystansem i nie wykanczajac się [emoji4]

U mnie jak sie mala obrocila i czuje ze glowka bardzo nisko to spie duzo lepiej i nawet na bokach moge spac! Dzis 5 godzin rzedem przespalam co uwazam za wielki sukces. Jak mala byla posladkowo to wogole spac nie moglam a jak juz troche to tylko na plecach

A co sie dzieje jak mogę zapytać? Jakie zmartwienia? Ja jestem mega szczęśliwa,ale coraz częściej też pełna obaw jak ja sobie dam rade z dwoma takimi Malenstwami i wlasnie podwójnymi kolkami,czy ulewaniem... mam w razie co w pobliżu mame i teściowa,ale chciałabym bardzo sama dawać sobie rade z moimi dziećmi!

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Sara ma dość spora asymetrię urodzeniową i musimy ja rehabilitować . Na szczęście mamy cudownego fizjo który wie co robi a my już po pierwszych zajęciach widzieliśmy poprawę co nas zszokowało . Na szczęście Sara jest silna dziewczynka i wierzymy ze będzie dobrze

reklama
Do góry