reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Bardzo tęsknie za pozycja spania na brzuchu [emoji22] juz nawet oglądałam materace z dziurka na brzuch ale szkoda mi kasy [emoji12]i nie wiem czy to w ogóle sie sprawdzi. Jeszcze 10 t [emoji847]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak będziesz karmić piersią to też średnio ze spaniem na brzuchu.

reklama
Fizjoterapeuta , neurolog i ortopeda mówili mi żeby nie kłaść na boku do spania . Na jakaś chwile można do tego ulania ale trzeba przełożyć na plecki . To jest póki co naturalna pozycja twojego dziecka . Każda inna która jej fundujesz jest niestety nienaturalna dla niej a co za tym idzie nie tyle niezdrowa co nie wygodna . Poduszeczka klin Kochana ewentualnie książki podłóż pod łóżeczko . Zbitego co czytałam to karmisz piersią z butelki . Może warto zmienić butelkę . Świetnie sprawdza się się ta butelka u dzieci karmionych piersią . Nie rozleniwia ssania i dziecko pije wolniej . Pilnuj wagi bo jak Ci ulewa to może słabo przybierać .
1521794268-d16833c3993361a2-aaaaaa.jpeg

Dziękuję za odpowiedź. Mam tą butelkę ale mała robi taka sama histerie jak przy mojej piersi. A może ja jestem za miękka i przez to że nie mogę patrzeć jak płacze daje jej odrazu butelkę. ..
Ciężkie to wszystko . Będę próbować w takim razie z tą poduszka klin jeszcze

Dziękuję za odpowiedź. Mam tą butelkę ale mała robi taka sama histerie jak przy mojej piersi. A może ja jestem za miękka i przez to że nie mogę patrzeć jak płacze daje jej odrazu butelkę. ..

Mój też ulewa po mimo odbicia, a waga idzie pięknie w górę. Widocznie tak ma. Ja też mam poduszkę klin i jak ulewa to zawsze na boki.

Bardzo prawdziwie napisane! Każda z nas bedzie przede wszystkim dbała.o dobro swojego dziecka i to jest najwazniejsze! A nie to czy pije z takiej czy innej butli :-)
U Was nadal kolki??

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety są lepsze i gorsze dni... mówią ze do trzeciego miesiąca wiec jeszcze miesiąc [emoji30] do tego doszły inne zmartwienia i ciagle coś .Dziś ci nie zazdroszczę bliźniaków ale pewnie za jakiś czas pożałuje ze nie przeszłam tego za jednym razem na dwójce i za jakiś czas jak zapragniemy rodzeństwa to trzy razy się zastanowię [emoji12]

Meg ona jest malutka i moze mieć problem z łapaniem sutka . Nie każdy jest fajny i wygodny ta butelka tez nie jest łatwa wiec to normalne . Ty chcesz żeby ona jadła i to tez normalne . Może warto pójść do poradni laktacyjnej bo jak teraz jej odpuścić to nauczysz ja łatwego ssania i z cyca będzie dupa a to jednak wygoda jak gdzieś pojedziesz z malutka

reklama
Dziewczyny czytałam poradniki i internety . Chciałam być lepsza od tych najlepszych w byciu Mamą . Nie dam tego nie zrobie tego itd . I co??? *****!!! Odpuście sobie troszeczkę to co można co nie ile i jak bo jak przyjdzie taki czas jak u Mnie to dostaniecie do głowy i będziecie siedzieć i ryczeć . Jak będzie wam dziecko tak płakało jak moje bo będzie miało kolki to zrobicie wszystko żeby mu ulżyć . Dacie smoczek , wykapiecie codziennie , będziecie nosić , weźmiecie do łóżka , położycie w leżaczku i pozwolicie spać choć te kilka minut i wszystko co sobie zaplanujecie i założycie szlak trafi . Ja mam do siebie żal ze dałam się wkręcić w to wszystko bo poczułam się złą Matką robiąc to co nie chciałam ale dziś wiem ze nie liczy się to wszystko tylko dziecko i jego spokój . Spójrzcie w lusterko czy czegoś wam brakuje , jesteście gorsze , chore ??? Nie ! I wasze Mamy nie miały 5% tego wszystkiego i tej wiedzy a wychowały takie piękne i mądre kobiety [emoji846]

Jak juz wcześniej pisałam instynkt nam pomoże w wybraniu najlepszej opcji dla naszego dziecka ale uwazam ,ze warto mieć wcześniej wiedzę.
Przykro,ze poczułaś sie zła matka, moze u Ciebie to hormony ale ja na dzień dzisiejszy nie mam zamiaru robić sobie wyrzutów bo cos ustaliłam a jest inaczej. Zreszta nic nie ustalam, jak damy radę karmić piersią to będziemy, nie to nie, jak bedzie sam spał w łóżeczku to fajnie a jak bedzie chciał sie przytulać i spac z nami to tez super. Oczywiście nie pisze o chorobach bo na to to juz w ogóle nie mamy wpływu a wtedy każda z nas przeżywa dramat kiedy widzi jak dziecko cierpi [emoji17]

Do góry