reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Cześć ciotki ❤ maluszek zdrowy , rośnie tak jak trzeba :) ma już 69mm ❤ Mamuska cały czas płakała :) focie wstawię jak będę w domu :)
Jestem taka szczęśliwa !!
Patrzę tak teraz to jest 155ud/min ale to chyba dobrze ?? Nie mało??
Wszystko dobrze :) coś o płci wiesz?

Który masz tydzień? Ja mAm 27t3d miałam wizytę w piątek i o to pytałam to lekarz powiedział, że nie mam czym się martwić ale już teraz dni mają być coraz bardziej podobne do siebie. Znowu jak czytam to każda mama mówi że ich dzieci były leniuszkami i nie zawsze były super ruchliwe. Nie dalej niż wczoraj ruszała się rano, troche popołudniu a dziś od rana nie daje mi spokoju. Dla mnie najważniejsze że się rusza. Czasem kłade się na płasko i licze ruchy powinno być 10 w przeciągu godziny, jest to przestaje liczyc.
22+0tc, u mnie było tak wczoraj. Cały dzień się kopała, a dzisiaj dopiero przed chwila zaczęła jak poruszałam brzuchem.

DZiewczyny czy wasze maluchy w brzuchu tez czasami maja leniwy dzień i mało się ruszają? Bo ja nie wiem czy mam się wtedy denerwować czy nie.
Tak czasami tak mam,że przez 2h lub 3h zrobi parę ruchów albo nic to wtedy próbuję małego obudzić ;) ja mam detektor tętna więc jak ma taki dzień to biorę i mierzę tętno też tak dla siebie.

Cześć ciotki [emoji173] maluszek zdrowy , rośnie tak jak trzeba :) ma już 69mm [emoji173] Mamuska cały czas płakała :) focie wstawię jak będę w domu :)
Super niech rośnie dalej [emoji7] [emoji173]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Który masz tydzień? Ja mAm 27t3d miałam wizytę w piątek i o to pytałam to lekarz powiedział, że nie mam czym się martwić ale już teraz dni mają być coraz bardziej podobne do siebie. Znowu jak czytam to każda mama mówi że ich dzieci były leniuszkami i nie zawsze były super ruchliwe. Nie dalej niż wczoraj ruszała się rano, troche popołudniu a dziś od rana nie daje mi spokoju. Dla mnie najważniejsze że się rusza. Czasem kłade się na płasko i licze ruchy powinno być 10 w przeciągu godziny, jest to przestaje liczyc.
Mi mój gin i w szpitalu kazali liczyć do 50 ruchów i przestać,więc tak liczę ale czytałam na necie własnie ze do 10 a jak powiedziałam mu o tym to każe 50 a nie 10,więc tak robie.Moj też ma aki dzien ze daje rano popalic pozniej spokoj znowu na chwilke i spi a czasem przez całe 12h ;)

Cześć ciotki ❤ maluszek zdrowy , rośnie tak jak trzeba :) ma już 69mm ❤ Mamuska cały czas płakała :) focie wstawię jak będę w domu :)

U mnie był strach, bo biło za szybko. Wydaje mi się, że jak na ten etap, to puka idealnie.
Gratuluję udanej wizyty! Niech rośnie szybko i zdrowo.

22+0tc, u mnie było tak wczoraj. Cały dzień się kopała, a dzisiaj dopiero przed chwila zaczęła jak poruszałam brzuchem.

To całkiem normalne, mój też ma dzień szaleństwa i dzień leniucha. Ważne, że czujesz ruchy.
Czasami też liczyłam, bo do szału mnie doprowadzało, że jest mniej ruchliwy niż x dni wcześniej. Wtedy też go zachęcałam czekoladą, a to jego zawsze przekupywało hehe

Mi mój gin i w szpitalu kazali liczyć do 50 ruchów i przestać,więc tak liczę ale czytałam na necie własnie ze do 10 a jak powiedziałam mu o tym to każe 50 a nie 10,więc tak robie.Moj też ma aki dzien ze daje rano popalic pozniej spokoj znowu na chwilke i spi a czasem przez całe 12h ;)
Też czytałam, że teraz już dziecko ma normalnie pory snu po 3h i się nie rusza. Dziś tak się mała wypychała że chciałam nagrać ale co ja za tel to cisza odkładam ona znowu i tak w kólko:p droczy się z matką haha

reklama
Do góry