reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Marcysiowa, Dziekuje :-) Zdjecia prze, przecudne. Dech mi zaparlo. Sliczne.Tworzycie sliczna pare i szczesliwych przyszlych rodzicow. To sie nazywa sesja i piekna pamiatka :tak:

reklama
Coleta, gratuluje wygranej. A powiedzcie mi co to sa te "warsztaty Mamo to ja"? To jest organizowane przez szpitale?

coleta, gratuluję wygranej ;) czy to były "warsztaty Mamo to ja" ?? Już się na nie zapisałam, i też bym chciała coś wygrać. Powiedz mi, jakie wrażenie po tych warsztatach??

Tak, dokładnie te. Generalnie - warto iść. Nie wiem jakich będziesz miała prelegentów - ale w Waw najfajniejsze (przynajmniej dla mnie) były panele:
- z położną (o kąpieli noworodka + praktyczne ćwiczenia) - położna była super babką;
- maxi-cosi ze względu na "techniczną" stronę - mocowanie bazy, fotelika, na co zwrócić uwagę aby wykorzystać max fotelik i zapewnić dziecku bezpieczeństwo;
- wykład nt żywienia ciężarnej i karmiącej - sporo ciekawostek;
Generalnie organizacja OK - jak na konferencji, uczestnicy podzieleni na grupy, wszystko sprawnie.

Agapl - warsztaty były organizowane przez gazetę "Mamo to ja"

Wróciłam od internisty i jestem wściekła - facet mnie zlał i generalnie może to być wszystko (torbiel, zakrzep, obciążenie stawów) i mówi mi żebym zadbała o kolana po ciąży. Po ciąży to ja wiem co mam zrobić - pytam go o teraz bo boję się np zakrzepicy... Łaskawie mi dał skierowanie na usg żył z tekstem "jak Pani chce". To ja mam chcieć? To ja mam wiedzieć?!?
No i przepisał mi maść z ibuprofenem, którego się raczej nie powinno stosować a poza tym wolałabym wiedzieć czy jest sens stosować....
Nic - napiszę do swojej Dr prowadzącej o poradę i za kilka dni USG dopplerem.

Marcysiowa - tez poproszę o zdjęcia :-)
Coleta - ja w takiej sytuacji dostałam natychmiast skierowanie do szpitala na badanie i badało mnie kilku lekarzy.

Powysyłałam linki. Z mężem się naoglądać nie możemy... A zaraz mąż przygotuje kolację tylko skończy wieszać pranie. :-D

Coleta - ja w takiej sytuacji dostałam natychmiast skierowanie do szpitala na badanie i badało mnie kilku lekarzy.

Już napisałam do mojej Dr prowadzącej. Najpóźniej jutro będę miała odpowiedź - bo na zawsze szybciutko odpowiada.
Szlag mnie trafia - płaci się za tą prywatną opieką a zatrudniają takich olewusów.

reklama
Do góry