reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Cycki ruszyły ale chyba bez szału jeszcze.

1516965421-ef44d4f7c357dfe5-aaaaaa.jpeg

Najgorsze ze moje dziecko to straszny śpioch i jak zaczyna ciągnąć cyca to odrazu zasypia i taka walka byla po godzinę na jednym po czym okazywało się ze sie nie najadała i budziła co 1,5 h . Teraz przykładam na 15 min do jednego i drugiego a później daje butle z odciągniętym i ładnie mi przesypia do tych 3h. Od niedzieli przybrała z 2500 na 2720 i z żółtaczka tez sobie sam organizm poradził [emoji1320][emoji1320]. Tylko Matka ma chyba baby blusa [emoji31][emoji31]

1516965324-9849b61f92a52474-aaaaaa.jpeg

I jak forumowego ciocie polecały opalałyśmy się na słoneczku [emoji274]
1516965582-33fe6079f9da922a-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Śliczna jest. I taka maleńka że ta lala wieksza :)

Ostatnia edycja:
Cycki ruszyły ale chyba bez szału jeszcze.

1516965421-ef44d4f7c357dfe5-aaaaaa.jpeg

Najgorsze ze moje dziecko to straszny śpioch i jak zaczyna ciągnąć cyca to odrazu zasypia i taka walka byla po godzinę na jednym po czym okazywało się ze sie nie najadała i budziła co 1,5 h . Teraz przykładam na 15 min do jednego i drugiego a później daje butle z odciągniętym i ładnie mi przesypia do tych 3h. Od niedzieli przybrała z 2500 na 2720 i z żółtaczka tez sobie sam organizm poradził [emoji1320][emoji1320]. Tylko Matka ma chyba baby blusa [emoji31][emoji31]

1516965324-9849b61f92a52474-aaaaaa.jpeg

I jak forumowego ciocie polecały opalałyśmy się na słoneczku [emoji274]
1516965582-33fe6079f9da922a-aaaaaa.jpeg

Ale jaja ma Lale!!!!! Piękne obie!
To za 1 razem ściągasz? To niedługo na litry będziesz szła hi hi hi .
Karmienie piersią tak wygląda 1.5 do 2 h dziecko śpi i znów cyc i tak w koło hi hi hi .
Ile zjada z butli pi cycu ?
Ale ja zawinełas jak parowke hi ja tak jakoś bym nie mogła- chodź czytałam o tym to do mnie nie przemawia.
Wielka buźka dla księżniczki i mamusi

@Ropuszka666 jaki rozmiar ubranek jest dobry teraz na Sare? I jak sprawdza się to drewniane łóżeczko dostawne?

Wiedziałam ze będzie malusia ale nie myślałam ze aż tak . 56 jej zakładam i są za duże ale wywijał wszystko bo szkoda mi kasy na 50 . Wybieram najmniejsze z tych 56 i ubieram i piorę . Ostatnio wymyśliłam ze wstawię na suszenie i się skurczyły nie które na 50 [emoji23][emoji23] Łozeczko mistrzostwo to moje centrum dowodzenia .Po CC idealne , przebieram ubieram robię wszystko w jednym miejscu i się nie muszę szarpać . A póki co mała zajmuje jego 1/3 wiec myśle ze troszkę nam posłuży [emoji106][emoji106]
1516984631-4e2cd61c5a1910c8-aaaaaa.jpeg

Ale jaja ma Lale!!!!! Piękne obie!
To za 1 razem ściągasz? To niedługo na litry będziesz szła hi hi hi .
Karmienie piersią tak wygląda 1.5 do 2 h dziecko śpi i znów cyc i tak w koło hi hi hi .
Ile zjada z butli pi cycu ?
Ale ja zawinełas jak parowke hi ja tak jakoś bym nie mogła- chodź czytałam o tym to do mnie nie przemawia.
Wielka buźka dla księżniczki i mamusi

Zjada teraz 50-60 z butli . Mam ta Madele na dwa cycki i tyle ściągnęłam przy nawale . Średnio jak na 7-5-3 to tak ok 80-100 ml mi zejdzie . I tak różnie jeden dzień mam więcej jeden mniej ale ciągnę póki jest niech ms co najlepsze .
Buziaczki dla Marcelinki [emoji8][emoji8]

Rożek też podobno dobra opcja na początek. Ja jeszcze będę miała śpiworek i pomyślę o tym woombie. A i otulacz bambusowy też zamówiłam, ale raczej jako letni kocyk do wózka.
Ja nie wiem moje dziecko jest dziwne....
nie lubilo rozka ........
kupiłam jej worek do spania ....
też nie bardzo a jakbym ja wsadziła w ta kiełbasę hi to padła by ona i ja .
Nie przekonuje mnie ta kiełbasa.

Ostatnia edycja:
DIewcZyny a tak z innej beczki. CY któraś z was ma problem z gotowaniem? Bo mi nic nie wychodzi. Nawet najprostsze potrawy. Zupy - koszmar zaprawiam mąka i śmietana - kluski mi się zrobiły, spaghetti carbonara - śmietana się zważyła, ciasto na pizzę nie rośnie. W ogóle albo coś przyprawie za bardzo albo za słabo. Chyba przestane gotować bo szkoda pieniędzy.

reklama
Zjada teraz 50-60 z butli . Mam ta Madele na dwa cycki i tyle ściągnęłam przy nawale . Średnio jak na 7-5-3 to tak ok 80-100 ml mi zejdzie . I tak różnie jeden dzień mam więcej jeden mniej ale ciągnę póki jest niech ms co najlepsze .
Buziaczki dla Marcelinki [emoji8][emoji8]

Gdzie tam średnio!!!!!!
To duuuuzo. Ja co 3 /4h mam 50/60 Z 2 cycków.......
I tak 2 miesiąc nie rośnie nic ale jest co jest i daje .
Zazdroszczę laktatora na 2 cycki !

Do góry