reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mi sie podoba tylko joolz/joolz day 2. Jestem chora na ten wózek [emoji14] Oglądałam też inne wózki, ale żaden inny aż tak mi się nie podoba. Gdybym nie napalila się tak na tego joolza pewnie też nie wiedziałabym jaki wybrać. A co ważne mojemu M też się podoba :D
Ja ogladalam tego jolz na zywo u nas w kolorze czarnym i ten material strasznie kiepski mi sie wydawal. Jakus taki malo solidny. Nie eiem moze takie tylko wrazenie ale w porownaniu do innych to kiepsko wypadl.
Ja chciałam coś piec, ale mąż mi nie pozwala... Ogólnie to nic nie pozwala mi robić [emoji14] Powiedziałam to w takim razie sam zrób jakieś ciasto, powiem Ci jak. A on, że lepiej będzie jak kupi w cukierni :p
A masz wskazania do lezenia? (Sorki nie pamietam[emoji4])

reklama
Ja ogladalam tego jolz na zywo u nas w kolorze czarnym i ten material strasznie kiepski mi sie wydawal. Jakus taki malo solidny. Nie eiem moze takie tylko wrazenie ale w porownaniu do innych to kiepsko wypadl.

A masz wskazania do lezenia? (Sorki nie pamietam[emoji4])
Miałam, już nie mam. No ale jak mąż taki chętny do pomocy, sprzątania itp., to niech robi. Może doceni ile wysiłku trzeba włożyć w prowadzenie domu. Tym bardziej, że większość kobiet też pracuje zawodowo i muszą znaleźć czas i siłę na to wszystko.
A co do joolza wszędzie czytam opinie użytkowników, że ma świetny materiał i że łatwo się czyści. No ale jeszcze na żywo dokładniej zwrócę na to uwagę :) dzięki :)

Ostatnia edycja:
Moja znajoma ma joolza. Rodziła w maju i spokojnie całą zimę dzidziuś jeździł jeszcze w gondoli. Muszę podpytac kiedy dokładnie przeszli na wersję spacerowa. Mówi, że jest zadowolona z joolza, używają go już prawie 3 lata i że spokojnie wystarczy mi do końca wózkowania. Dla mnie na chwilę obecną jedyny minus to cena (chociaż są i dużo droższe), ale przekonują mnie wysokie oceny w internecie i w rankingach wózków zajmuje chyba 2 miejsce. No muszę to jeszcze przemyśleć, ale wózek chyba zakupimy na samym końcu. Mamy małe mieszkanie i nie chcę żeby stał tak długo nieużywany. Chociaż gdybym trafiła na super okazję też nie zastanawiałabym się i brała :D

Kurczę wyglada całkiem ale ta spacerówka tylko taka jest? Bo ja bym wolała z oparciem na płasko, ponoć takie kubełki nie są zbyt zdrowe dla kręgosłupa

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Kurczę wyglada całkiem ale ta spacerówka tylko taka jest? Bo ja bym wolała z oparciem na płasko, ponoć takie kubełki nie są zbyt zdrowe dla kręgosłupa

No właśnie też się zastanawiałam i ile osób tyle opinii. Czytałam opinie lekarza i niby nie ma żadnych przeciwwskazań zdrowotnych co do spacerówek kubełkowych. Podobno w kubełkowym dziecko czuje się bezpieczniej, ale tak jak pisałam wcześniej opinie są różne jeśli chodzi o spacerówki kubełkowe jak i te klasyczne.

@Pixie_Dixie coś takiego jeszcze znalazłam
Siedzisko spacerowe zwykłe, kubełkowe czy hamaczek
Wózki spacerowe mają kilka rodzajów siedzisk. Klasyczne siedziska, kubełkowe i typu hamaczek. Klasyczne to takie, gdzie rozkłada się oparcie, a siedzenie zostaje w miejscu. Kubełkowe to z kolei podobne trochę do fotelika samochodowego. Pochylając do pozycji leżącej pochylasz całe siedzisko. A hamaczek może mieć różne wersje (niektóre mają rozkładane oparcie, a inne nie) to co je łączy to to, że jest podwieszone, nie ma rurek, delikatnie buja się na stelażu.

Fizjoterapeuci mają podzielone zdanie na temat siedzisk. Tak samo rodzice. Najlepsze po gondoli byłoby siedzisko rozkładane całkowicie na płasko, ale wierzcie mi, większość wózków ma półleżącą pozycję, a to już nie to samo. Stąd jest wielu zwolenników siedzisk kubełkowych, bo w takich, dziecko ma delikatnie zaokrąglone plecy (zgodnie ze swoim rozwojem), nie zsuwa się (dupcia jest ciut niżej) i daje bardziej fizjologiczną pozycję. Stąd często kubełkowe siedziska są opcją dla dzieci, które już wrosły z gondoli, ale nie są siadające. A druga dobra opcja to właśnie te wózki, gdzie siedziska są całkiem! płaskie.

Większość siedzisk jest jednak rozkładana do pozycji półleżącej! więc zaleca się dla dzieci siadających, po pierwsze ze względu na kręgosłup na odcinku lędźwiowym, po drugie ze względu na ewentualne zsuwanie się malucha.

Ale jest i druga strona medalu. Siedziska kubełkowe, zazwyczaj (choć nie wszystkie!) bywają mniejsze, więc starsze dzieci będą mieć ciaśniej (starsze tak minim dwa lata, wiecie bez przesady), a inne siedziska nie zawsze rozkładają się do pionu (niektórym dzieciom to przeszkadza).

Fajną opcją są hamaczki… ale jest ich niewiele :) no i nie każdy się rozkłada.

Tak naprawdę to nie ma lepszych gorszych siedzisk, warto po prostu znać różnice i wybrać lepsze w danej sytuacji.

Dziewczyny ja walkowalam dlugo wozki i w polsce i tu u mnie i zmienialam milion razy zdanie az trafilam na roan bass white carmel i przy nim zostaje. Moze zerknijcie? Bo calkiem fajnie wygladaja i nie znalazlam zadnej negatywnej opinii

Dziewczyny ja walkowalam dlugo wozki i w polsce i tu u mnie i zmienialam milion razy zdanie az trafilam na roan bass white carmel i przy nim zostaje. Moze zerknijcie? Bo calkiem fajnie wygladaja i nie znalazlam zadnej negatywnej opinii
Dzieki :) Chyba po Nowym Roku podjadę do jakiegoś sklepu i obejrzę te wszystkie wózki na żywo.

Dzieki :) Chyba po Nowym Roku podjadę do jakiegoś sklepu i obejrzę te wszystkie wózki na żywo.

Ja planuje właśnie tak zrobić tylko czekam aż mąż psychicznie bedzie gotowy [emoji12]
Podobają mi sie cybexy ale to będę musiała do Czech podjechać jak te nasze nie maja amortyzatorow, chociaż wolałabym tańszy wózek [emoji58]

reklama
Do góry