reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kochana co do joolza jest śliczny ale jedz do sklepu i przystaw sobie min trzy modele nad którymi się zastanawiasz . Ja niestety z joolza zrezygnowałam z powodu małej gondoli to samo w Mutsy . Znajoma ma synka 4 miesiące i już się w tej gondoli nie mieści i zimę musza już w spacerówce przebębnić i i dobrym śpiworku. U mnie wygrał Cybex ale tu tez trzeba uważać bo te dawane do sklepów w Pl nie wszystkie maja amortyzatory i trzeba się troszkę wdrożyć w wózki . Niestety większość rzeczy które robiły na mnie szał w necie odpadało na żywo . Ja jutro zacznę 31tc i powiem Ci ze moja ciąża mnie nie rozpieszcza i cieszę się ze wszystko ogarnełam szybciej bo teraz bym już nie dała rady z tymi problemami co mam . Jeśli masz kumatego partnera który we[emoji4] razie „w” ogarnoł by temat to super Ja niestety musiałam sama bo mój to nawet nie pamięta nigdy w którym tyg ciazy jestem albo kiedy rodzę [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już z joolzem się zapoznałam i moja znajoma ma i chwali. No ale nie twierdzę, że jak zobaczę jakiś inny na żywo, to nie będę miała wątpliwości. No ale na chwilę obecną joolz day 2 jest numer 1 ;) Mój mąż jest dość ogarnięty jeśli chodzi o zakupy, więc jak będzie odpowiednio poinstruowany na pewno sobie poradzi. Ja i tak większość rzeczy zamierzam zamówić przez internet. Nie lubię chodzenia po sklepach, a jak coś mi się nie spodoba można zawsze zwrócić. A mój M doskonale wie który u mnie tydzień, kiedy rodzę i ile dni zostało do porodu, bo ma aplikacje na telefonie :p Ostatnio mówi, że trzeba rozejrzeć się za szkoła rodzenia, bo takie powiadomienie otrzymał :D Myślisz, że jak zacznę kupować wyprawkę po usg połówkowym nie będzie za wcześnie?

Ja już z joolzem się zapoznałam i moja znajoma ma i chwali. No ale nie twierdzę, że jak zobaczę jakiś inny na żywo, to nie będę miała wątpliwości. No ale na chwilę obecną joolz day 2 jest numer 1 ;) Mój mąż jest dość ogarnięty jeśli chodzi o zakupy, więc jak będzie odpowiednio poinstruowany na pewno sobie poradzi. Ja i tak większość rzeczy zamierzam zamówić przez internet. Nie lubię chodzenia po sklepach, a jak coś mi się nie spodoba można zawsze zwrócić. A mój M doskonale wie który u mnie tydzień, kiedy rodzę i ile dni zostało do porodu, bo ma aplikacje na telefonie :p Ostatnio mówi, że trzeba rozejrzeć się za szkoła rodzenia, bo takie powiadomienie otrzymał :D Myślisz, że jak zacznę kupować wyprawkę po usg połówkowym nie będzie za wcześnie?

Jeśli znasz płeć to jest dużo łatwej my po pierwszym prenatalnym mieliśmy 90% ze dziewczynka i w sumie kupowałam rzeczy ale albo uniwersalne albo niedrogie bo bałam się ze coś jej wyrośnie [emoji12] ale po połówkowym jak już na 200% była dziewucha to szalałam na całego . Zadraszczam takiego M choć mój przynajmniej nie wtrącał mi się i miałam dowolność wyboru [emoji6] później tylko mówił ze nie miał pojęcia ze dziecko tyle kosztuje i potrzebuje tylu rzeczy jak przychodziły paczki od kuriera . Ja byłam tylko raz na dużych targach i tam dużo zobaczyłam na żywo a później oczywiste ze zamawiałam tez przez neta bo cena robiła swoje . Dużo mam tez rzeczy używanych bo tak naprawdę te pierwsze rzeczy są prawie nie zniszczone i tu większość na olx szukałam .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Za chwile zaczynam 6ty miesiac[emoji5] a w brzuszku to maly zartownis! Jaja sobie z nas robi i dupcie chowa. Wczoraj nam mignely 2 kropeczki i lekarz mowi ze moze chlopak ale pewnosci nie ma. Godzine usg robil i maluszek tak sie ruszal a tym co trzeba nie pomachal[emoji38]

A czuje sie ok oprocz niezidentyfikowanego bolu jakbym jezdzila na rowerze niewygodnym i chodzic za bardzo nie moge i nog podnosic... ale skoro wykluczylismy wczoraj rozejscie spojenia a szyjka 5cm zamknieta to sie uspokoilam.

A to Twoje pierwsze podejscie udane?

Hmmm ja bede duzo z pl zamawiac. Tu ciuszki bardzo dobre jakosciowo (przynajmniej tak mowia te co maja porownanie) a tak to trzeba wszystkie ceny porownywac bo w irlandii jak sa oferty specjalne to sa na prawde tanio a w pl jak dadza 10% to wszystko... a tu na -10% nawet nikt nie popatrzy
Ooo to faktycznie, w chowanego się bawi. Tak, udało nam się za pierwszym razem :)

Dziewczyny czy Wam czas w ciąży mija w miarę szybko czy różnie? Mi te 3 pierwsze miesiące minęły w miarę szybko, tylko czy kolejne tygodnie też tak szybko będą mijały... Bardzo bym chciała a nawet żeby jeszcze szybciej :)
mi poczatek sie wlekl a od polowy ciazy nie wiem kiedy zlecialo ;) aczkolwiek jak pomysle, ze ponad miesiac do porodu to mam wrazenie, ze sto lat w tej ciazy jestem :p

Dla mnie modele z małymi kółkami z przodu w ogóle nie wchodzą w grę. Bałabym się, że ten wózek przechyli mi się do przodu. Może to nieuzasadniony strach, ale ogólnie wizualnie to nie mój gust. Dla mnie numerem jeden był Recaro Citylife, ale odrzuciłam go właśnie ze względu na kółka. Z tej firmy zakupimy tylko fotelik do samochodu.

A co do zakupów to kiedy najlepiej zacząć robić zakupy dla maluszka (od którego tygodnia) i od czego zacząć? Ja to z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane i nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Oczywiście za wcześnie też nie chcę się za to zabierać. Myślałam, że może po usg połówkowym zacznę zakupy od ubranek i innych drobnych rzeczy, a na początku trzeciego trymestru łóżeczko, mebelki, fotelik, wózek itp. Trochę rzeczy już upatrzylam w internecie żeby mniej więcej wiedzieć co kupić gdy nadejdzie odpowiedni czas. Wózek też już wybrałam - będzie joolz day 2 ;)
mi zostal miesiac do porodu i mam wszystko gotowe lacznie z torba szpitalna

reklama
Do góry