A Ty który tc?! Ja dziś 35+3 tc... I gdzie planujesz rodzić?!Ja mieszkam pod Warszawa, ale pracujemy z mężem w Warszawie. Tzn. ja już teraz nie pracuje. A Ty?
reklama
Mi chodziło o to czy mogłabyś polecić jakieś produkty spożywcze, np. herbaty, słodycze itp. Mój tato się nie zna i raz przed wyjazdem zrobił nam zakupy w Lidlu No ale jak podam konkretną nazwę to kupiHmmm ja bede duzo z pl zamawiac. Tu ciuszki bardzo dobre jakosciowo (przynajmniej tak mowia te co maja porownanie) a tak to trzeba wszystkie ceny porownywac bo w irlandii jak sa oferty specjalne to sa na prawde tanio a w pl jak dadza 10% to wszystko... a tu na -10% nawet nikt nie popatrzy
U mnie dopiero 13+2. Będę rodzić w św. Zofii.A Ty który tc?! Ja dziś 35+3 tc... I gdzie planujesz rodzić?!
Czyli na Żelaznej tak?! Ja będę grzać na Madalinskiego... Obym zdążyła... I na chwilę obecną moim targetem jest 37 tc (obyśmy dotrwali w dwupaku).U mnie dopiero 13+2. Będę rodzić w św. Zofii.
Tak na Żelaznej.Czyli na Żelaznej tak?! Ja będę grzać na Madalinskiego... Obym zdążyła... I na chwilę obecną moim targetem jest 37 tc (obyśmy dotrwali w dwupaku).
nieagatka
Fanka BB :)
A co do polakow za granica to my mowimy ze polak gorszy niz swinia. Ja w pierwszej pracy mialam tez polakow, w drugiej tylko irlandczykow (z czego sie bardzo cieszylam) a potem jak otworzylam swoja dzialalnosc to oczywiscie polacy peeno nie raz mi dupe obrobili bo jak to polka swoja firme... ehhh szkoda gadac a nikt nie rozimie ze swoja firma to wcale nie takie kokosy...
Dlatego lepiej trzymac sie od Polakow z daleka. W sensie nie szukac ich towarzystwa tylko dlatego, ze to Polacy, bo nic dobrego z tego zazwyczaj nie wynika. Ja nie mam tu zadnych polskich przyjaciol. Gdyby sie trafili to spoko, ale jakos specjalnie nigdy nie szukalam.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Evelin83
Za chwile zaczynam 6ty miesiac[emoji5] a w brzuszku to maly zartownis! Jaja sobie z nas robi i dupcie chowa. Wczoraj nam mignely 2 kropeczki i lekarz mowi ze moze chlopak ale pewnosci nie ma. Godzine usg robil i maluszek tak sie ruszal a tym co trzeba nie pomachal[emoji38]
A czuje sie ok oprocz niezidentyfikowanego bolu jakbym jezdzila na rowerze niewygodnym i chodzic za bardzo nie moge i nog podnosic... ale skoro wykluczylismy wczoraj rozejscie spojenia a szyjka 5cm zamknieta to sie uspokoilam.
A to Twoje pierwsze podejscie udane?
Hmmm ja bede duzo z pl zamawiac. Tu ciuszki bardzo dobre jakosciowo (przynajmniej tak mowia te co maja porownanie) a tak to trzeba wszystkie ceny porownywac bo w irlandii jak sa oferty specjalne to sa na prawde tanio a w pl jak dadza 10% to wszystko... a tu na -10% nawet nikt nie popat
Mnie już szwagierka kompletuje ubranka w Irlandii, jak ona rodzila 10 lat temu to w pl tylko kupiła wózek , reszte w Irlandii, cenowo lepiej wychodzilo
Ropuszka666
A co do zakupów to kiedy najlepiej zacząć robić zakupy dla maluszka (od którego tygodnia) i od czego zacząć? Ja to z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane i nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Oczywiście za wcześnie też nie chcę się za to zabierać. Myślałam, że może po usg połówkowym zacznę zakupy od ubranek i innych drobnych rzeczy, a na początku trzeciego trymestru łóżeczko, mebelki, fotelik, wózek itp. Trochę rzeczy już upatrzylam w internecie żeby mniej więcej wiedzieć co kupić gdy nadejdzie odpowiedni czas. Wózek też już wybrałam - będzie joolz day 2
Kochana co do joolza jest śliczny ale jedz do sklepu i przystaw sobie min trzy modele nad którymi się zastanawiasz . Ja niestety z joolza zrezygnowałam z powodu małej gondoli to samo w Mutsy . Znajoma ma synka 4 miesiące i już się w tej gondoli nie mieści i zimę musza już w spacerówce przebębnić i i dobrym śpiworku. U mnie wygrał Cybex ale tu tez trzeba uważać bo te dawane do sklepów w Pl nie wszystkie maja amortyzatory i trzeba się troszkę wdrożyć w wózki . Niestety większość rzeczy które robiły na mnie szał w necie odpadało na żywo . Ja jutro zacznę 31tc i powiem Ci ze moja ciąża mnie nie rozpieszcza i cieszę się ze wszystko ogarnełam szybciej bo teraz bym już nie dała rady z tymi problemami co mam . Jeśli masz kumatego partnera który we[emoji4] razie „w” ogarnoł by temat to super Ja niestety musiałam sama bo mój to nawet nie pamięta nigdy w którym tyg ciazy jestem albo kiedy rodzę [emoji12]
reklama
Ropuszka666
A są tutaj jakieś dziewczyny, które mieszkają w Polsce? Z tego co zauważyłam chyba każda za granicą
Nas z Pl jest tu troszkę więcej z Twoich rejonów jest tez M@gda . Ja akurat teraz Szczecin ale kilka lat tez spędziłam w stolicy . Nie dałam rady tam żyć [emoji12]