reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja mam wpisane na swojej karteczce 18-22 8-)
Najlepiej będzie jak na najbliższej wizycie zapytam lekarza na kiedy się umówić :)
A i jednak zakupiłam krem Palmer's na rozstępy. Zapach nie powala, ale też szczególnie mi nie przeszkadza. Zobaczymy jakie wrażenia będą po dłuższym stosowaniu. Wczoraj też przyszła moja zimowa ciążowa kurtka z hm. Delikatnie mówiąc jest troszeczkę za duża :p ale mam nadzieję, że brzuszek szybko mi urośnie i niedługo będzie idealna :D

My po wizycie! Malutki ma się dobrze waży 2375 . Przeplywy ok. Nereczki ok. Ogólnie z nim ok.
Szyjka bez zmian od 3 tyg. Czyli nie poleciała... Ufff...
Zrobiła mi dziś GBS... I kontrola za 3 tyg o ile nie urodzę. Wg mojej dr przez dwa tygodnie nie powinnam urodzić ale przez trzy to nie wiadomo... Hehehe... Maluch się przekręcił główka w dół. Więc szykuje się porod SN. Za tydzień odstawiamy luteine... Aaaa i mogę chodzić nie muszę leżeć... Nie dźwigać nie przemeczac się ale nie leżeć...

My po wizycie! Malutki ma się dobrze waży 2375 . Przeplywy ok. Nereczki ok. Ogólnie z nim ok.
Szyjka bez zmian od 3 tyg. Czyli nie poleciała... Ufff...
Zrobiła mi dziś GBS... I kontrola za 3 tyg o ile nie urodzę. Wg mojej dr przez dwa tygodnie nie powinnam urodzić ale przez trzy to nie wiadomo... Hehehe... Maluch się przekręcił główka w dół. Więc szykuje się porod SN. Za tydzień odstawiamy luteine... Aaaa i mogę chodzić nie muszę leżeć... Nie dźwigać nie przemeczac się ale nie leżeć...

No to super :)

Kobitki któraś z Was pisała że jak ja boli brzuszek to bierze no spa i 2 tabletki magnezu.Zakupilam dziś magnez b6 i pani w aptece mówiła żeby brać 1 dziennie
Magnez 300mg
Witamina b6 2mg w jednej tabletkę
I tak myślę czy w sytuacji bólu itp mogę bez problemu wziąść 2 odrazu?
Bo słyszałam że magnez również działa lekko uspokojajaco
Moglibyście zerknąć w polskie ulotki po ile Mają mg?polskie magne b6

Kobitki któraś z Was pisała że jak ja boli brzuszek to bierze no spa i 2 tabletki magnezu.Zakupilam dziś magnez b6 i pani w aptece mówiła żeby brać 1 dziennie
Magnez 300mg
Witamina b6 2mg w jednej tabletkę
I tak myślę czy w sytuacji bólu itp mogę bez problemu wziąść 2 odrazu?
Bo słyszałam że magnez również działa lekko uspokojajaco
Moglibyście zerknąć w polskie ulotki po ile Mają mg?polskie magne b6
Ja pisałam. Nospa 40 mg można do 6 tabletek dziennie, a 80 mg do max 3 tabletek. Biorę Magne b6 3x2. 1 tabletka to 48 mg magnezu i 5 mg Wit b6 :). Czyli na dobę wychodzi 288 mg magnezu i 30 mg Wit b6. Taką dawkę zalecił mi lekarz. A i nospe biorę gdy boli, a magnez cały czas, bo jest zalecany w ciąży.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry