reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Tak wszystko gotowe. Ubranek u nas w szpitalu nie potrzeba, ale coś tam wezmę. Coraz bardziej zaczynam się bać jak to będzie. Tyle czekałam żeby tulić swoje Skarby, a teraz ta niepewność jak to będzie. Wiem jedno. Świat stanie na głowie [emoji6][emoji6]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Będzie dobrze :) każdy przed samym porodem się zastanawia jak to będzie.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Tak wszystko gotowe. Ubranek u nas w szpitalu nie potrzeba, ale coś tam wezmę. Coraz bardziej zaczynam się bać jak to będzie. Tyle czekałam żeby tulić swoje Skarby, a teraz ta niepewność jak to będzie. Wiem jedno. Świat stanie na głowie [emoji6][emoji6]

Jejku jak cudownie kochana to już tuż tuż!!! Ja już też chcę grudzień!!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Kochana wszystko będzie dobrze . Ja już się nie mogę doczekać aż ten mój świat stanie na głowie . U nas niby tez ubierają w swoje ale na wyjście cosik trzeba wziaść. Ja i tak Cie podziwiam za to że odważyłaś się na dwójkę . Mój M cały czas mówi ze następnym razem mam wziąć oba kropeczki z zimowiska a Ja po tym co już do tej pory przeszłam nie wyobrażam sobie podwójnego stresu .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a powiedzcie mi jak z kosmetykami dla noworodka u was . Ja jestem troszkę ogłupiała . Internet swoje , Mamy swoje , położne swoje i nie wiem kogo słuchać . Narazie mną tylko Oilatum do kąpieli i nie wiem co dalej . Balsam po kąpieli ? Oliwka ? Nic? Do pupy pudry ? kremy ? czy mąka ziemniaczana bo taka opcje tez słyszałam ? No i jaka marka ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kochana wszystko będzie dobrze . Ja już się nie mogę doczekać aż ten mój świat stanie na głowie . U nas niby tez ubierają w swoje ale na wyjście cosik trzeba wziaść. Ja i tak Cie podziwiam za to że odważyłaś się na dwójkę . Mój M cały czas mówi ze następnym razem mam wziąć oba kropeczki z zimowiska a Ja po tym co już do tej pory przeszłam nie wyobrażam sobie podwójnego stresu .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak szczerze to też czasami myślę, że nie przemyśleliśmy do końca tej decyzji. Ale moja siostra urodziła z naturalniej ciąży bliźnięta w kwietniu i daje radę, więc my też damy. Mam już 34 lata i zanim zdecydowalibyśmy się na kolejne dziecko minęło by sporo czasu. Łatwo nie będzie, ale nie ja pierwsza i nie ostatnia [emoji7]
Czas szybko leci i zobaczysz, że niedługo będziesz tulić swojego Skarba[emoji9]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a powiedzcie mi jak z kosmetykami dla noworodka u was . Ja jestem troszkę ogłupiała . Internet swoje , Mamy swoje , położne swoje i nie wiem kogo słuchać . Narazie mną tylko Oilatum do kąpieli i nie wiem co dalej . Balsam po kąpieli ? Oliwka ? Nic? Do pupy pudry ? kremy ? czy mąka ziemniaczana bo taka opcje tez słyszałam ? No i jaka marka ?

Ja do kąpieli używałam emolient baby cap, teraz używam ziajki. Do pupy mam sudocrem i benaphen. Ja nie smaruje żadna oliwka i kremami. Na początku miał sucha skórę, ale właśnie zaczęłam kąpać w emoliencie i przeszło.

Moja siostra używa rumianku do przemywania zamiast pieluszek i pudru. Druga przegotowana woda i mąka ziemniaczana. Ja myślę nad rumiankiem właśnie. Do pupy mam maść witaminową i sudocrem na podbramkowe sytuację, a do kąpieli mam płyn z Dove i balsam z tej samej serii. Kupiłam też oliwkę i mydełko z Bambino. Podobno na początku lepiej nie używać za dużo emolientów żeby dziecko miało styczność ze wszystkimi środkami. Potem może mieć zbyt delikatną skórę i alergie gotowe. Na początek wypróbujemy Bambino i Dove, jeśli będzie coś nie tak to zainwestuje w Oilatum[emoji4]

Ja do kąpieli używałam emolient baby cap, teraz używam ziajki. Do pupy mam sudocrem i benaphen. Ja nie smaruje żadna oliwka i kremami. Na początku miał sucha skórę, ale właśnie zaczęłam kąpać w emoliencie i przeszło.

No i jak zaczęły mu wyskakujące krostki to kapalam go w mące ziemniaczanej

reklama
Aa właśnie przemywalam pupę woda przegotowaną bo miał uczulenie na chusteczki nawilżone.
O rumianku tez slyszalam

Do góry