reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja nie wiem wlasnie jak to jest z tym progesteronem ale ja mysle ze w ciagu tygodnia przestane brac bo podobno lozysko przejmuje ta funkcje. Co prawda troche sie boje no ale zobaczymy. Musze gdzies poszukac jakie sa normy i to przeliczyc bo mi cos ok 65 wyszlo ostatnio

A co do infekcji to oczywiscie wspolczuje bo sama sie borykam z nimi. Dzis na noc wzielam ostatni canesten i mam nadzieje ze przeszlo...
Screenshot_20170930-105307.png

Załączniki

• Screenshot_20170930-105307.png
    Screenshot_20170930-105307.png
    74,1 KB · Wyświetleń: 392
Ewunka czyli mam za malo bo dzis 14t4d. Przy badaniu 13t5d byl. To brac jeszcze czy jak? Mam kilka opakowan w domu
Screenshot_20171008-223646.png

Mnie kazali odstawiac dokładnie jak tu napisali chodź zupełnie w innej klinice .
Zaczęłam odstawiac od 8 tc w 12 tc byłam już bez niczego ( nie badalam poziomu ) w ok 20 tc zrobiłam poziom prog w imię nauki ;) I miałam 75 ng/ tj 238 nmol .

Załączniki

• Screenshot_20171008-223646.png
    Screenshot_20171008-223646.png
    82,6 KB · Wyświetleń: 390
reklama
A powiedzcie mi w takim razie czy przyjmowanie progesteronu po 12tc moze jakos zaszkodzic?

Przyjmowanie progesteronu nie zaszkodzi ja jestem w 30tc i nadal biorę 2x1 duphaston i luteinę dopochwowa jedną tabletke rano i dwie na noc. I tak ma zostać do końca ciąży.
Często jest tak że lekarze karzą odstawić całkiem przyjmowanie leków z progesteronem, a w 3trymestrze do niego wracają lub jak pojawiają się częste twardnienia brzucha, jakieś skurcze, czy bóle podbrzusza.

Do góry