reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Marcysiowa,jesli chodzi o zastrzyki przeciwzakrzepowe , to biore innohep.
Przypomnialo mi sie,ze mam jeszcze inny odpowiednik tych zastrzykow lovenox, ktore wykupilam juz doawno przed jednym z crio. Zostalo mi jeszcze z tej puli na jakis kolejny miesiac.

reklama
Kate...super! gratuluje dziewczynki! ciesze się, ze wszystko ok!:tak:

Sony...poszalalas z tymi lodami...ale powiem ci, ze ja mam kilogram lodow w zamrażarce schowany i co chwile zerkam tylko żeby tam wlozyc lape i zjeść;-) musze się powstrzymywać, bo czasem to na raz to kilo bym zjadla...:-D teraz mam tez faze na bulki słodkie...popijam je mlekiem,bo teraz małemu rosna kosci i kazali dużo mleka pic....wiec mysle, ze te kg zaraz szybko nadrobie:sorry2:

Marcysiowa...ja gdzies czytałam, ze w II trym ciśnienie jest niskie, ja np. mam zazwyczaj ok 110/ 65...a potem w III trym zawsze wzrasta i jest to spowodowane jeszcze większym ciśnieniem krwi. także moim zdaniem nie ma się cos martwic.

Dziewczyny dzieki za podtrzymanie na duchu!!

Co do lodow to cos w tym jest bo ja musze codziennie sobie zjesc. U mnie kroluje smietankowy grycan no a dzis dla odmiany juz pochlonelam sorbeta cytrynowego :))

Agapl, nie wiem jak ogolnie tobie sie zyje w fr... Ale ja po 3 latach tam sie zbuntowalam i wynioslam do pl... Niestety oni poziom uslug maja kiepski. Mi ogolnie malo co tam pasowalo...

Milagors, nie wiem co myslec o tutejszych lekarzach. Chyba jak wszedzie sa i dobrzy i sredni i tacy nic nie warci. Generalnie juz nie raz mnie zawiedli i ciezko mi jest im zaufac.Na pewno nie zgodze sie z okresleneim,ze we Francji sa dobrzy lekarze. oj nieee, moze kiedys byli. Teraz takich ze swieczka szukac.

Dostalam odpowiedz od lekarki. Dzeiwczyny mam metlik w glowie.
Pisze,ze zrobilismy dwa testy z dwoma przeciwnymi wynikami hmmmm
a dobrze pamietam jak po pierwszym badaniu ,gdy mialam deficyt antytrombiny 3 wyslala mnie na dodatkowe badania. Na pierwszej wizycie po tych badanich od razu przeszla do wynikow i mowila ,ze potwierdzily sie te pierwsze. Musze brac cala ciaze zastrzyki antyzakrzepowe. Nigdy nie moge uzywac srodkow antykoncepcyjnych. Na dluga podroz musze zakaldac rajstopy uciskowe i zaaplikowac rowniez zastrzyk.Mam genetyczne ryzyko trombofili.
Dzis mi pisze ,ze wyniki byly niezgodne. Ona powtorzylaby badanie na antytrombine 3 i jesli wynik bedzie w normie mozna odstawic zastrzyki antyzakrzepowe. Mnie sie pojawia pytanie,czy fakt ,ze ja biore juz te zastrzyki od prawie 3 miesiecy pus aspiryne nie ma wplywu na poprawnosc wyniku????

Witajcie. Jestem po usg, ale męczarnia. Miałam 3 podejścia, bo maleństwo plecy nam pokazywało. Dostałam wynik, dr powiedział że co mógł to pomierzył i jest wszystko ok. Krew pobrali i jak wszystko będzie dobrze to wynik dostanę e-mailem. Maleństwo ma prawie 7 cm
biggrin.gif
Uparte po moim partnerze, nic go ruszyć nie chciało żeby się obróciło. Tętno 153 ud/min, wymiar dwuciemieniowy 22,8 mm, łożysko na przedniej ścianie, płyn owodniowy w normie, przezierność karku 1,90 mm, kość nosowa obecna, przepływ w zastawce trójdzielnej prawidłowy, Anatomia płodu- wszystko widoczne. Mam 6 stron A4 opisu i zdjęć usg. Moje ryzyko wystąpienia wad po usg znacznie spadło
biggrin.gif
HURAAAAAAA :))​
Agapl ja też mam trombofilie, biorę Fraxiparine i Acard, ale czy to wpływa na poprawę wyniku to nie wiem.

SonySony, gratulacje !

Milagros, ja jestem absolutną fanką bakaliowych Grycana! Daleko, daleko za bakaliowymi są malaga i orzech włoski (jakiś nowym smak).

SonySony, gratulacje !

Milagros, ja jestem absolutną fanką bakaliowych Grycana! Daleko, daleko za bakaliowymi są malaga i orzech włoski (jakiś nowym smak).

Sony gratuluje !! To masz juz za soba usg genetyczne, super ze wszystko ok. Ten twój to tez maly uparciuch jak i mój :-) Podobnie u mnie na genetycznym bylo. Robilas tez Pappa, to trzymam kciuki, napewno bedzie dobrze, ja sie denerwowalam i jak sie okazalo calkiem niepotrzebnie. Akiedy planujecie podgladac plec malenstwa :-)?
Dziewczyny u mnie spokoj, ból calkiem minąl, Jeszcze rano czulam lekko to miejsce gdzie ciagnelo, pospalam troche i ból zniknął. Uspokoilo mnie ze wy coniektore z was tez tak mialy, ciesze sie ze widzalam jednak maluszka bo inaczej bym myslala czy z nim wszystko ok przez najblizsze 2,5 tygodnia,, Mam lozysko na tylnej scianie, wiec chyba szybciej poczuje kopniaczki, juz czuje jakies subtelne ruchy Maksia :tak:

reklama
SonySony :-) gratulacje!!!

narobiłyście mi smaka na lody, jutro zaszaleje w Gdańsku - ja nie lubie takich gotowych kupnych, lubie takie do wafelka :-)

Agapl a czy nie mogłabyś zmienić lekarza prowadzącego?

Do góry