reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

jestem:-)
u nas wszystko ok, mała ma 1970 g, widziałam ją na 4D i lekarz stwierdził że wykapany tatuś:zawstydzona/y: (mama zazdrosna):-D
u mnie szyjka dzielnie trzyma, na wadze nadal + 7,5kg więc nie ma źle:-)
następna wizyta 24.04 czyli za 2 tygodnie:tak:
dziękujemy za kciuki - to działa:tak::-D

reklama
Dziewczyny pomocy bo ja nie wiem co o tym wszystkim myslec... Wszedzie czytam ze bycie w ciazy nie boli a u mnie to jest bol codziennie. Klucia w macicy, jajnikach (hiperka) bole zoladka, jelit... Przejde sie 5 minut i brzuch mi rosnie ze wygladam jak w 6 miesiacu... Tez tak mialyscie? Najbardziej sie boje tego klucia.... A teraz boli mnie jak na okres. Odkad jestem w ciazy to nie mialam dnia wytchnienia. Jestem zmeczona i przestraszona ze cos jest u mnie nie tak... Moze krwiaki w macicy bo mam, albo po operacji macicy zrosty... Ja nie mam pomyslu co to...

Dorex świetne wiadomości, dzielnie się trzymasz i tak dalej :tak:
Milagros jedne nie mają objawów inne mają nic się nie przejmuj. Ważne że jesteś w ciąży i rośnie Ci pod serduszkiem małe maleństwo.

Milagros niestety powiedzenie "ciąża to nie choroba" nie zawsze ma odzwierciedlenie w życiu. Jeśli lekarz mówi, że u Ciebie wszystko ok to te bóle są normalne. Niebezpieczne są skurcze ale to nie kłuje tylko spina. Musisz być dzielna i wytrzymać.

Ja dzisiaj odkryłam nową przypadłość. Cały dzień miałam wysokie ciśnienie. W szczytowym momencie kręciło mi się w głowie a ciśnienie 135/90 co w ciąży jest już niebezpiecznym poziomem. Mąż już zaczął mówić, że jak do wieczora nie spadnie to mnie na pogotowie zawiezie. Pomyślałam - boziu byle nie znowu szpital. Wiecie co mi pomogło? Położyłam się na prawy bok. Okazuje się, że za długo leżałam na lewym i stąd to ciśnienie. Po leżeniu 5 minut na prawym boku miałam ciśnienie 105/70 czyli jak w szpitalu. :szok: Ale co strachu się najadłam to moje...

Marcysiowa - nie masz się co martwić takim ciśnieniem - to nie jest wysokie ciśnienie - przy normie 120/80 odchylenie do 135/90 to nie patologia :) Więc głowa do góry!
My dzisiaj złożyliśmy łóżeczka (a kupiłyśmy te same) żeby zobaczyć czy wszystko jest ok :) Fajne są... i jak już zobaczyłam 2 rozstawione to jakoś tak do mnie dotarło że to coraz bliżej :szok:
U Was już rozstawione stoją??

Hej dziewczyny.
Gratuluje udanych wizyt Dorex i Kate
Mnie jakies 2 godz. temu zlapal bol po bokach tak jakby kosci miednicy, ciagnie mnie mocniej w okolicy prawej kosci od miednicy. Zadzwonilam na recepcje do swojego lekarza i czekam na odpowiedz. Wzielam nospe jakies 40 minut temu ale ból nie przeszedl jeszcze... Martwie sie strasznie, co to moze byc?:-(

Dorex gratulacje! cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze :-)

Milagros tak mi przykro,że ciąża dla Ciebie to tyle przykrości i bólu ... ja niestety nie potrafię nic Ci doradzić, życzę Ci abyś miała jak najmniej dolegliwości

Marcysiowa uff ... całe szczęście,że Ci przeszło - zmieniaj boczki i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze :tak:

Różyczko u nas już dawno rozstawione i zakupy na razie w nich składam. Jak Ci się podobają? Dzisiaj rozmontowaliśmy obicia fotelików i przygotowane do prania leżą pod pralką. No i zaczynamy pranie ciuszków jak tylko ostatnia paczka przyjdzie.

reklama
Dorex- kurcze super wieści! Moja mała jak będzie tyle ważyć jutro to będzie cud...a ja już skonczylam 34 tydzien.... Świetnie ze wsio ok!

Milagros- no ja to samo mam, nie przejmuj sie i nie jedna z nas. Zawsze cos strzyka, boli, kłuje itd. Dopoki nie ma krwawienia i boli jak na @ mocnych to nic sie nie martw- wszystko gra! Macica sie rozciaga, Ty moze to dobrze czujesz. Niestety okres ciazy to wieczne stresy, szczegolnie w naszym przypadku, kiedy zwracamy uwage na najmniejszy szczegol. glowa do gory:)))

Marcysiowa
dobrze, ze cisnienie spadlo :) Mierz sobie co jakis czas teraz i nie martw sie, ja potrafilam miec takie cisnienie po 3 tabletkach ktore powinny je obnizac! ale dopoki nie przekracza 140/90 i sie nie utrzymuje to luzik :)

Do góry