reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No właśnie oprócz Femibionu 1 nic więcej nie biorę .
Właśnie o takiej myślałam bo ona taka konkretna . Byłam u nas w Bobolandzie to tylko miała takie krótki i jakieś liche . A czy to można prac ?boje się jasnej żeby zaraz czarna nie była [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja oprocz femibionu bralam vigantoletten i 6 tabl magnezu...

reklama
Pokrowiec się ściąga jest na zameczek, trochę ciężko się zakłada ale da radę, ja biorę Aspargin to jest magnez z potasem lekarka mi pozwoliła brać 3×1

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Napisze do niej SMS o tym magnesie zobaczymy co odpisze . Dzięki za poduchę , zaraz zamówię [emoji846][emoji846]

Dziewczyny mam pytanie czy może któraś z Was stosuje asept na pępuszek. Czytam na necie, że działa tak samo jak octanisept a jst o wiele tańszy może macie doświadczenie?
Ja z Michałkiem nadal w szpitalu, walczymy z żoltaczką. Dziecko ideał, dzisiaj pielęgniarka powiedziała, że jakby miała miec dzidziusia to chciałaby tak bezproblemowego.... jak narazie:-D Nie wiem jakie doświadczenie mają świeże mamusie jeżeli chodzi o karmirnie piersia, ale dla mnie do tej pory to koszmar. Mój malutki korkociąg tak mi wyciumciał sutki, że miałam krwawiace ranki. Doslownie wylam z bólu a do tego ból z rany po cięciu i ból obkurczającej macicy. Jezeli ktoś mi powie, że cesarke kobiety wybierają dla wygody to ja pierwsza jestem chętna żeby nakopać mu do dupy ;). Na tą chwilę laktacja się ładnie rozkręca i sutki coraz bardziej zahartowane. A i oczywiście na nic nie mam czasu.
Moja miłość
Przesłodki przystojniak:)
Ja nie słyszałam o asepcie, też mam przygotowany octanisept.
Współczuję tych piersi, a korzystałaś z tym muszli do piersi na brodawki?

Dziewczyny mam pytanie czy może któraś z Was stosuje asept na pępuszek. Czytam na necie, że działa tak samo jak octanisept a jst o wiele tańszy może macie doświadczenie?
Ja z Michałkiem nadal w szpitalu, walczymy z żoltaczką. Dziecko ideał, dzisiaj pielęgniarka powiedziała, że jakby miała miec dzidziusia to chciałaby tak bezproblemowego.... jak narazie:-D Nie wiem jakie doświadczenie mają świeże mamusie jeżeli chodzi o karmirnie piersia, ale dla mnie do tej pory to koszmar. Mój malutki korkociąg tak mi wyciumciał sutki, że miałam krwawiace ranki. Doslownie wylam z bólu a do tego ból z rany po cięciu i ból obkurczającej macicy. Jezeli ktoś mi powie, że cesarke kobiety wybierają dla wygody to ja pierwsza jestem chętna żeby nakopać mu do dupy ;). Na tą chwilę laktacja się ładnie rozkręca i sutki coraz bardziej zahartowane. A i oczywiście na nic nie mam czasu.
Moja miłość
Gratulacje !!! śliczny :*
Na brodawki polecam Maltan, u mnie też tak było, z czasem będzie coraz lepiej :)

Rustynka kciuki :) Już nie długo :)

Dziewczyny dziś byłam u lekarza na nfz (moja pierwsza wizyta w tej ciazy [emoji16]) miałam miec na 19 stego , ale od wczoraj boli mnie pierś lewa, a po ciąży z synkiem miałam zapalenie w niej i miałam naciętą ją[emoji58]i mam brać na ten ból ibuprom, ale czy można w ciąży? Hmm...
Zbadali mi szyjkę, wody płodowe i serduszko wszystko ok.na następnej ma zmierzyć małego.
A i dostałam neoparin(heperyne) na tą moją mutacje MTHFR, mówi że bezpieczniej by było brać,teraz czekam na telefon od mojej lekarki do której chodzę prywatnie czy te leki to ok.?
W pierwszej ciąży nie brałam heperyny a homocysteiny ostatnio miałam na poziomie 5 z groszem, to raczej dobra.Ale jeśli lepiej brać to będę.

Dziewczyny dziś byłam u lekarza na nfz (moja pierwsza wizyta w tej ciazy [emoji16]) miałam miec na 19 stego , ale od wczoraj boli mnie pierś lewa, a po ciąży z synkiem miałam zapalenie w niej i miałam naciętą ją[emoji58]i mam brać na ten ból ibuprom, ale czy można w ciąży? Hmm...
Zbadali mi szyjkę, wody płodowe i serduszko wszystko ok.na następnej ma zmierzyć małego.
A i dostałam neoparin(heperyne) na tą moją mutacje MTHFR, mówi że bezpieczniej by było brać,teraz czekam na telefon od mojej lekarki do której chodzę prywatnie czy te leki to ok.?
W pierwszej ciąży nie brałam heperyny a homocysteiny ostatnio miałam na poziomie 5 z groszem, to raczej dobra.Ale jeśli lepiej brać to będę.

Kurczę Ilona chyba bałabym się tego ibupromu . Coś kiedyś czytałam ze tylko paracetamol chyba że sytuacja matki jest taka ze może zagrażać dziecku to dopuszcza się inne leki . Z ta heparyną to dziwie się ze od transferu Ci nie dali jak miałaś wyniki złe ? A wogole co na to twoja lekarka ze poszłaś do innego lekarza ?

reklama
Do góry