reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Brzmi przyjemnie. Ciekawe jak u mnie będzie tym rszem. Przez 7 lat może coś sie zmieniło no i szpital mam inny.

Dziewczyny w drugim trymestrze i dalej, czy Wy też ciągle byslyscie zmeczone??? Bóligłowy już nie mam codziennie, tfutfu, żeby nie zapeszyc. 17tc trwa, a ja mogę spać pół dnia ...
Ktoś tak miał?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja [emoji16]
Troche minelo gdzies miedzy 25-30 tygodniem, a potem znowu bylam zmeczona, bo juz mi brzuch obciazal kregoslup.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Brzmi przyjemnie. Ciekawe jak u mnie będzie tym rszem. Przez 7 lat może coś sie zmieniło no i szpital mam inny.

Dziewczyny w drugim trymestrze i dalej, czy Wy też ciągle byslyscie zmeczone??? Bóligłowy już nie mam codziennie, tfutfu, żeby nie zapeszyc. 17tc trwa, a ja mogę spać pół dnia ...
Ktoś tak miał?

Ja tak miałam w pierwszym trymestrze że spałam po południami w drugim w ogóle i teraz w 35 tyg. czuje się zmęczona i senna . Tyko ja mam problemy ze snem w nocy od początku ciąży przez siusianie wybudzam się i już nie mogę zasnąć co odbija się drzemkami w dzień.

*** MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

CZERWIEC

17:AniaCh83- wizyta USG
20: Nataliaa93- wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: Ropuszka666- wizyta u gin prowadzącego ciążę
26:Jaskolcia- wizyta u gin prowadzącego ciążę
28:dreamscometrue - I badanie prenetalne
29:Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
30: Ewunka -I badanie prenetalne

LIPIEC

14: dreamscometrue - wizyta u gin prowadzącegociążę
18: AniaCh83- II badanie prenetalne

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

19.06.2017 - ema51: chłopiec
01.07.2017 - Kasik 99: Ania
07.07.2017 - BeataWarszawa: Kaja

07.07.2017 - Liza1321: Michałek - termin CC
17.07.2017 - Rustynka: Franio
19.07.2017 - mokate66 : Pawełek
20.07.2017 - Truskawka 89: dziewczynka
30.07.2017 - Jaskolcia: Zosia

22.08.2017 - ambicja1987: ???
03.09.2017- Jogo: Eryk
28.10.2017 - anetka303 :Ola i Piotruś
18.11.2017- aniasiwa ???
26.11.2017- Nataliaa93 ???
02.12.2017- AniaCh83 ???
04.12.2017- Juliett222 : 2 chłopców
13.12.2017 - M@gda : ???

10.01.2018- dreamscometrue ???

Hej mamuśki :) Mało się udzielam, bo czasu mało! Natalka rośnie jak na drożdżach :) Kocham te bezcenne chwile kiedy zaglądam do łóżeczka, a ona wita mnie swoim słodki uśmiechem :p Za tydzień chrzcimy Natalkę:)
Nieagatko jak tam Lilka ?
Ewunka myślę o Was i cieszę się, że wszystko ok. Migren nie zazdroszczę.
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny :)

Hej mamuśki :) Mało się udzielam, bo czasu mało! Natalka rośnie jak na drożdżach :) Kocham te bezcenne chwile kiedy zaglądam do łóżeczka, a ona wita mnie swoim słodki uśmiechem :p Za tydzień chrzcimy Natalkę:)

W koncu sie odzywasz! A powiedz ile wazy i mierzy Twoj skarb to sobie porownam z Lila? :)
Moja tez najczesciej wita mnie usmiechem jak do niej zagladam i tez to uwielbiam [emoji16]
Lilka rosnie, 10 dni temu wazyla 5kg i miala 57cm, pojde chyba we wtorek ja znowu zwazyc, bo mam wrazenie jakby rosla bardzo, bardzo szybko :) Obecnie mamy problemy ze snem, bo straszne upaly sa, ale ogolnie jest wszytsko ok i jest grzeczna, choc charakterna [emoji12]
Daj znac co u Was? Juz po pierwszych szczepieniach?

W koncu sie odzywasz! A powiedz ile wazy i mierzy Twoj skarb to sobie porownam z Lila? :)
Moja tez najczesciej wita mnie usmiechem jak do niej zagladam i tez to uwielbiam [emoji16]
Lilka rosnie, 10 dni temu wazyla 5kg i miala 57cm, pojde chyba we wtorek ja znowu zwazyc, bo mam wrazenie jakby rosla bardzo, bardzo szybko :) Obecnie mamy problemy ze snem, bo straszne upaly sa, ale ogolnie jest wszytsko ok i jest grzeczna, choc charakterna [emoji12]
Daj znac co u Was? Juz po pierwszych szczepieniach?

Po pierwszych szczepieniach ok. W środę idziemy na kolejne więc ją zmierzą i zważą to Ci napiszę :)U nas był problem z kolkami, ale jest już lepiej;) Nasza też ma charakterek i umie już udawać płacz :D
Teraz trochę trudno bo M ma problemy z okiem, silne zapalenie rogówki i muszę sama się nią zajmować.
Karmisz piersią ? Ja tak, ale teraz jakby mniej pokarmu i chyba muszę się jakoś wspomóc. Doszłaś już do siebie po cc? U mnie już dobrze, ale jeszcze mam w pachwinie takie odrętwiałe bo mi nerw naciągneli, ale już nie boli.
Nie mogę Ci wysłać prywatnej wiadomości :(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny , ja po wizycie dzis. Dziecko wygląda ok, żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Łożysko nisko i z przodu, lek. stwierdził , Że dość rzadko spotykane, ale nie powinno być problemow. Ż tego co mi się o uszy obilo to chyba jednak jakieś problemy mogą z tego w przyszłości wynikac. ..???
Ciągle mam ten drugi pusty pęcherz plodowy. Mówił że może pęknąć i odejdą mi wody z niego... także mogę się przestraszyć ... bo nagle bede miala mokro... dziwne to dla mnie bardzo...
No i raczej BOY... Ale do 100% daleko.

:*

reklama
Dziewczyny , ja po wizycie dzis. Dziecko wygląda ok, żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Łożysko nisko i z przodu, lek. stwierdził , Że dość rzadko spotykane, ale nie powinno być problemow. Ż tego co mi się o uszy obilo to chyba jednak jakieś problemy mogą z tego w przyszłości wynikac. ..???
Ciągle mam ten drugi pusty pęcherz plodowy. Mówił że może pęknąć i odejdą mi wody z niego... także mogę się przestraszyć ... bo nagle bede miala mokro... dziwne to dla mnie bardzo...
No i raczej BOY... Ale do 100% daleko.

Ja mam łożysko z przodu, do ok. 21 tc było bardzo nisko (było blisko ujścia, ale go nie zakrywało) i później się podniosło. Możliwe, że u Ciebie będzie podobnie.
O łożysku przodującym mówi się raczej po 20 tc, który tc u Ciebie Aniu?

Do góry