reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Oj czytam was dziewczyny z doskoku przygotowujac sie na wielki dzien... Z reguly brak weny na pisanie... Ale melduje sie jeszcze przed...
Co do pakowania sie ja tez mam dwie torby - podobnie mialam jak rodzilam synka i bylo to wygodne - nie trzeba bylo wszystkiego przekladac przy nocnych przewijaniach malucha ;) a moje dziecie dalo mi szkole - juz pierwszej nocy przesiusial sie tak ze byl do przebrania od gory do dolu... W 2 osobowej sali przy takim malutkim swiatelku bo sasiadka zdazyla chwile wczesniej po walkach z karmieniem usnac ;)

A teraz czekam juz jak na szpilkach...
Przez cukrzyce musze rodzic 50 km od domu co mnie przeraza z dojazdem... Co do przerazajacych faktow to nie wiem tez jak to bedzie z maluchem naszym - jak bedziemy sami z mezem i Jankiem w domu to chyba beda musieli mnie razem wiezc... Wyszedl mi dodatkowo dodatni GBS... wiec obym zdazyla antybiotyk dostac...
A na dodatek we wtorek na usg wyszlo ze maluch ma juz 3.900... Oby pomylka mala chociaz ...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj czytam was dziewczyny z doskoku przygotowujac sie na wielki dzien... Z reguly brak weny na pisanie... Ale melduje sie jeszcze przed...
Co do pakowania sie ja tez mam dwie torby - podobnie mialam jak rodzilam synka i bylo to wygodne - nie trzeba bylo wszystkiego przekladac przy nocnych przewijaniach malucha ;) a moje dziecie dalo mi szkole - juz pierwszej nocy przesiusial sie tak ze byl do przebrania od gory do dolu... W 2 osobowej sali przy takim malutkim swiatelku bo sasiadka zdazyla chwile wczesniej po walkach z karmieniem usnac ;)

Przez cukrzyce musze rodzic 50 km od domu co mnie przeraza z dojazdem... Co do przerazajacych faktow to nie wiem tez jak to bedzie z maluchem naszym - jak bedziemy sami z mezem i Jankiem w domu to chyba beda musieli mnie razem wiezc... Wyszedl mi dodatkowo dodatni GBS... wiec obym zdazyla antybiotyk dostac...
A na dodatek we wtorek na usg wyszlo ze maluch ma juz 3.900... Oby pomylka mala chociaz ...

A będzie CC czy SN?
Może warto porozmawiać z kimś że szpitala żeby wywołałi poród kilka dni wcześniej?
Moja siostra tak miala,pojechała na ktg i zrobili też usg,też miała dodatni gbs. Pani z izby zaproponowała żeby przyjechała następnego dnia i mogą wywołać poród, bo też szacowana waga dziecka miała być ok 4000 a tak urodziła synka zdrowego ok 3700,dostała antybiotyk i wszystko na spokojnie :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U Ciebie jeszcze chwilka i będzie po wszystkim.
Będzie dobrze choć stresik na pewno dopada.

A będzie CC czy SN?
Może warto porozmawiać z kimś że szpitala żeby wywołałi poród kilka dni wcześniej?
Moja siostra tak miala,pojechała na ktg i zrobili też usg,też miała dodatni gbs. Pani z izby zaproponowała żeby przyjechała następnego dnia i mogą wywołać poród, bo też szacowana waga dziecka miała być ok 4000 a tak urodziła synka zdrowego ok 3700,dostała antybiotyk i wszystko na spokojnie :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
No planowo ma byc sn
Wlasnie jest taki problem ze na ktg jezdze u siebie... Tam mam jechac dopiero na porod... Moj prowadzacy lekarz jest za sn - co prawda istnieje opcja ze na izbie zdecyduja o cc ale sama nie wiem co lepiej...
Oj takie zamieszanie...

Ja po wizycie już dawno ale zaszłam do pracy i oczywiście się zasiedziałam.
Franio warzy 2300 od ostatniej wizyty przybrał na wadze 600 . Wagowo wyrównał do terminu porodu więc może nie będzie taki duży. Ogólnie wszystko w porządku ułożony jak należy i wiem że te boksy po lewej stronie żeber to jego pięty.
U mnie szyjka skrócona bez rozwarcia. Kolejna wizyta 29.06 i zobaczymy wtedy jak to wygląda, lekarz powiedział że jak bym chciała urodzić podczas pobytu męża w pl to możemy o tym pomyśleć .Ale nie wiem czy jest sens podawać oxsy. żeby przyspieszać chyba wolę poczekać na naturalna akcję no chyba żeby było rozwarcie.
Nawet dał się troszkę podejrzeć :biggrin2:

Chciałabym częściej tu zaglądać ale czasu brakuje [emoji6] a potem tyle do czytania! Fajnie, że rozkręciłyście na nowo forum :)
@dreamscometrue miałaś transfer w dniu mojej 7 rocznicy ślubu [emoji7] na pewno będzie szczęśliwie!
@Ewunka Marcelinka to chyba najbardziej wyczekiwana fasolka tutaj [emoji8]
@AniaCh83 tak się cieszę, że już 16tc u Was!!!

Zdrówka i spokoju dla wszystkich Mamusiek [emoji7][emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Chciałabym częściej tu zaglądać ale czasu brakuje [emoji6] a potem tyle do czytania! Fajnie, że rozkręciłyście na nowo forum :)
@dreamscometrue miałaś transfer w dniu mojej 7 rocznicy ślubu [emoji7] na pewno będzie szczęśliwie!
@Ewunka Marcelinka to chyba najbardziej wyczekiwana fasolka tutaj [emoji8]
@AniaCh83 tak się cieszę, że już 16tc u Was!!!

Zdrówka i spokoju dla wszystkich Mamusiek [emoji7][emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Heheh oby było szczęśliwie [emoji5]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Ja po wizycie już dawno ale zaszłam do pracy i oczywiście się zasiedziałam.
Franio warzy 2300 od ostatniej wizyty przybrał na wadze 600 . Wagowo wyrównał do terminu porodu więc może nie będzie taki duży. Ogólnie wszystko w porządku ułożony jak należy i wiem że te boksy po lewej stronie żeber to jego pięty.
U mnie szyjka skrócona bez rozwarcia. Kolejna wizyta 29.06 i zobaczymy wtedy jak to wygląda, lekarz powiedział że jak bym chciała urodzić podczas pobytu męża w pl to możemy o tym pomyśleć .Ale nie wiem czy jest sens podawać oxsy. żeby przyspieszać chyba wolę poczekać na naturalna akcję no chyba żeby było rozwarcie.
Nawet dał się troszkę podejrzeć :biggrin2:

Przystojniak Mały:), wreszcie się pokazał:) Wynika z tego, że moja Zosia rzeczywiście dużo waży. U nas lekarz powiedział, że z taką wagą od razu do żłobka będziemy mogli oddać dziecko;)

Przystojniak Mały:), wreszcie się pokazał:) Wynika z tego, że moja Zosia rzeczywiście dużo waży. U nas lekarz powiedział, że z taką wagą od razu do żłobka będziemy mogli oddać dziecko;)

Troszkę się pokazał w końcu :rolleyes2:
Żarcik waszego doktorka się trzyma haha do żłobka dobry jest :D

Jutro mam zaproszenie na gofry do koleżanki z pracy która ma termin na 2 dni przedemną i jeszcze dwie koleżanki z terminrm na 20.06 i 25.07 . Spotkanie ciezarowek :laugh2: po porodzie ciężej będzie się zorganizować.

reklama
*** MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

CZERWIEC

9: Ewunka- wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: M@gda- wizyta u gin prowadzącego ciążę
13:Liza1321- wizyta u gin prowadzącego ciążę
17:AniaCh83- wizyta USG
20: Nataliaa93- wizyta u gin prowadzącego ciążę
26:Jaskolcia- wizyta u gin prowadzącego ciążę
28:dreamscometrue - I badanie prenetalne
29:Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę

LIPIEC
14: dreamscometrue - wizyta u gin prowadzącego ciążę
18: AniaCh83- II badanie prenetalne

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

19.06.2017 - ema51: chłopiec
01.07.2017 - Kasik 99: Ania
07.07.2017 - BeataWarszawa: Kaja

07.07.2017 - Liza1321: Michałek - termin CC
17.07.2017 - Rustynka: Franio
19.07.2017 - mokate66 : Pawełek
20.07.2017 - Truskawka 89: dziewczynka
30.07.2017 - Jaskolcia: Zosia

22.08.2017 - ambicja1987: ???
03.09.2017- Jogo: Eryk
28.10.2017 - anetka303 :Ola i Piotruś