reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Też miałam obawy z odstawieniem leków choć prolutex brałam do ok 16 tc. Kazdy z leków odstawialam z opóźnieniem dłuższym niż zalecił lekarz. Do tej pory biorę duphaston a to 22tc (powinnam odstawic ponad tydzien temu). Jeśli Cię to uspokoi (w moim przypadku tak bylo) to pociągnij leki dłużej, progresteronu nigdy za wiele.
Nie mogę bo nie mam już lekow. Ponad dwa tyg temu gadalam z dr od ivf to mi powiedział żebym już wtedy zaczęła odstawiac... i nie bylo mowy o kolejnej recepcie. Właśnie moje przeciąganie dobiega końca...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie mogę bo nie mam już lekow. Ponad dwa tyg temu gadalam z dr od ivf to mi powiedział żebym już wtedy zaczęła odstawiac... i nie bylo mowy o kolejnej recepcie. Właśnie moje przeciąganie dobiega końca...
mi moj lekarz od IVF kazal odstawic progesteron od razu jak potwierdzilam ze widac serduszko, a poszlam do lekarza prowadzacego ciaze to kazal mi brac luteine do 20tc 1x dziennie
moze wiec idz do lekarza ktory bedzie Cie prowadzil i z nim porozmawiaj (no chyba ze to ten sam co od ivf) ;)

Tenbprofesor tylko prywatnie przyjmuje?
Z tego co wiem to tak,bo w szpitalu jest kierownikiem katedry, nie widziałam go na obchodach. Chyba,że do swojej pacjentki przyszedł. Ale słyszałam,że mega specjalista. Poczytaj opinie. Ja znam 1 dziewczynę co u niego ciaze prowadzi i bardzo zadowolona. Na Starynkiewicza jest chyba 3 lekarzy specjalizujących się głównie w ciazach blizniaczych,ale niestety nie pamiętam nazwiska:(
A kogo masz z Karowej?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Na pampersy 1 i tak nigdy nigdzie promocji nie ma [emoji12]
Ale spoko na 2 juz tak wiec mozesz zaczac juz do Carefoura jezdzic i gromadzic zapasy [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jakiś czas temu w Auchan widziałam 2-5 kg 88szt pampersy za 37zl.
Może jeszcze są.

Dziewczyny powiedzcie mi czy też Wam tak twardnieje brzuch? Zauważyłam, że jak dłużej stoję bądź chodze to wtedy to odczuwam. Chociaż w sobotę miałam kryzys, ponieważ wieczorem moje dziecko ewidentnie trenowało boks i to wyjątkowo długo plus stawianie się brzucha i parę razy zakulo mnie w szyjce, strasznie mnie to zaniepokoilo. Zażylam nospe, magnez. Następnego dnia było już lepiej. Teraz tu zakuje, tam zaboli, ale jest oki. Chyba małemu robi się ciasno, w końcu to 32 tydz :-) :) . Napiszcie proszę jak to u Was wygląda :biggrin2:
Siostra mi mówiła,że mówi sie że brzuch się stawia ;)
Ja zaczęłam 33tc i też tak czasami mam. Trzeba się położyć,odpocząć i powinno przejść :) ja staram się nie brać leków, odpoczynek pomaga :)

Dziewczyny , jutro dzień przerwy od Prolutex, we środę zastrzyk, czwartek nie i piątek zastrzyk... boję się to odstawić.. . Boję się że zacznę krwawic i w ogóle... Dziś 11t5d wg tych obliczeń ivf, a 11t2d wg ostatniej miesiaczki. Boję sie... na dodatek dziś dostałam antybiotyk na te bakterie w moczu i choć bezpieczny to też boję się stosować ...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę,że wiele z nas się balony odstawić leki :) Ja też brałam lutinus pod język profilaktycznie do 29tc. Moja gin mówiła,że to na pewno nie zaszkodzi :)
Wszystko będzie dobrze, a i też jak piszą dziewczyny lepszy antybiotyk niż bakterie.

reklama
Pamiętam jak lekarka mówiła mi że w sytuacji jak brzuch będzie często się napinał to zwiększymy progesteron. Teraz jest w normie czyli po odpoczynku przechodzi tylko wtedy miałam jakiś kryzys, ale przeszło.
Właśnie odebrałam przesyłkę z koszulami ciazowymi, polecam fajna jakość no i cena
Link do: Koszula nocna ciążowa do karmienia M NAPY !!!
Potwierdzam...mam takie 2 i sa idealne...zaluje ze nie kupilam wiecej bo po urodzeniu czesciej sie poce :)

Do góry