reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czołem nie było mnie od przedwczoraj i jestem w szoku że na naszym wątku tyle stron do nadrobienia :szok: superrrrr
Witam raz jeszcze koleżanki z wątku kto po in vitro i gratuluje każdej z Was , życząc spokojnej ciąży taką jak moja :-) :).
Dodałam Was do kalendarza na tyle ile pamiętałam:happy: ale skontrolujcie to raz jeszcze jak coś zedytuje.
My mieliśmy wczoraj wesele jak na 30 tc potańczyłam trochę. I stwierdzam że w tym roku baby boom opanował moje rejony poza mną na weselu były jeszcze 4 dziewczyny w zaawansowanej ciąży :-D

reklama
@ewelin86 @anetka303 bardzo dziekuje. Trochę mnie uspokoilyscie, bo myślałam , że tak palnął bez zastsnowienia.
Rozpisze sobie swoje zapasy i będę brała aż skończę chyba.
Ja nie biorę encortonu. Mam za to estrofem, akurat tego największy zapas bo z poprzedniego podejścia mi zostalo. Ale to też chyba odstawia się po ok 70 dniach ...?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, estrofem śmiało można odstawić

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczyny powiedzcie mi proszę jak było u Was. Trzy tyg temu byłam na wizycie w klinice ivf, dostałam nową rozpiske lekow do ok 12 tyg coazy. Przedwczoraj byłam na usg, wydaje się być ok. Dzwonię dziś do Bociana, a tam lekarz mówi mi żeby obstawiać wszystkie leki. Tak od razu np od jutra, odejmować po jednej tabletce estrofemu(biorę dwie), jedna duphaston ( biorę dwie), jednego lutinusa (biorę 4) jak również Prolutex, acard i celxane...
Czy to nie za szybko???
Lekarz u którego byłam przedwczoraj powiedział że acard mniej więcej do 16 tc się bierze, clexane zaleca do 37 nawet, a progesteron odstawiać jak łożysko zacznie pracowzc... Ale nie wiem kiedy funkcje przejmuje łożysko...?
Mam dziś 9t5d... proszę napiszcie jak było u was

Ania, ja estrofem i acard miałam odstawiony z dnia na dzień w 9tc. Miałam krwawienia i lekarz mi powiedział, że acard może je wzmagać. Prolutex miałam zmniejszany od 10 tc co drugi dzień, miałam brać do końca 12 tc, ale okazało się, że miałam problemy z łożyskiem i co drugi dzień brałam do 16 tc. Z luteiny podjęzykowej schodziłam do 15 tc. Duphaston biorę do dzisiaj (3x1). Clexane nie miałam.

Kiedy odstawials Prolutex? I czy tak od razu, czy brałaś przez jakiś czas co drugi dzień ?

Aniu, ja właściwie nic nie biorę od 10 tc, lekarz kazał wszystko odstawić w 8 tc, ale dla mojego spokoju przeciągnęliśmy to do 10 tc. Z estrofemu, encortonu i lutinusa schodziłam stopniowo, odstawiałam po jednej tabletce, ale to znów dla mojego komfortu, lekarz powiedział, że można to odstawić z dnia na dzień. Fragmin miałam brać do końca opakowania i tak zrobiłam.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi proszę jak było u Was. Trzy tyg temu byłam na wizycie w klinice ivf, dostałam nową rozpiske lekow do ok 12 tyg coazy. Przedwczoraj byłam na usg, wydaje się być ok. Dzwonię dziś do Bociana, a tam lekarz mówi mi żeby obstawiać wszystkie leki. Tak od razu np od jutra, odejmować po jednej tabletce estrofemu(biorę dwie), jedna duphaston ( biorę dwie), jednego lutinusa (biorę 4) jak również Prolutex, acard i celxane...
Czy to nie za szybko???
Lekarz u którego byłam przedwczoraj powiedział że acard mniej więcej do 16 tc się bierze, clexane zaleca do 37 nawet, a progesteron odstawiać jak łożysko zacznie pracowzc... Ale nie wiem kiedy funkcje przejmuje łożysko...?
Mam dziś 9t5d... proszę napiszcie jak było u was

Ja progesteron odstawilam tydzien przed cc.
Heparyne odstawilam 24godziny przed cc
Acard odstawiony jakos kolo 30tc zeby zdazyl sie zamknac przewod Botalla ( chyba nie pomylilam nazwy)
Estrofem odstawilam pierwszy jakos chyba kolo 9tc zaczelam zmniejszac dawke ale dokladnie nie pamietam.

Na Twoim miejscu zanim odstawila bym acard i heparyne, zrobila bym caly uklad krzepniecia i ddimery.
Mi chcieli odstawic acard i zmniejszyc heparyne, ale zrobilam sobie na elasna reke te badania i okazalo sie ze w ciazy krew jeszcze batdziej mi zgestniala i zwiekszyli mi heparyne i acardu nie odstawili.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry