reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

My po szczepieniu. Wszystko ok waży jyz 6005g :D

Ale dostaliśmy 2 skierowania do chirurga dziecięcego i fizjoterapelty. Dr podejrzewa przepukline pepkowa i asymetrie glowki, bo na jedną stronę przekreca.
Martka Ty miałaś asymetrie? Nie wiem czy dobrze kojarzę. Co zalecił rehabilitant?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem po wizycie i nie wiem co myslec...ogolnie z mala wszystko ok i z tego sie bardzo ciesze ale rosnie mi mala tluscilka. Najwiecej mam ciuszkow na rozm 56 i gin powiedziala ze raczej ich nie zalozy. Mam 29t5d i wazy 1700. Troche duzo...i to mnie martwi...mam powody? Ile wazyly wasze dzieciaczki?

Jestem po wizycie i nie wiem co myslec...ogolnie z mala wszystko ok i z tego sie bardzo ciesze ale rosnie mi mala tluscilka. Najwiecej mam ciuszkow na rozm 56 i gin powiedziala ze raczej ich nie zalozy. Mam 29t5d i wazy 1700. Troche duzo...i to mnie martwi...mam powody? Ile wazyly wasze dzieciaczki?
U mnie w 28 tyg maly wazyl 1234 g a w 32 tyg 2010g

Nie jest to duża waga. U mnie w 30tc wazyl 2100g a w 35 tc 3200g. A w dniu porodu czyli 2 tyg poxniej wyszło wcale 3100 w szpitalu a urodzil soe 3350g. Wcalw nie musi być ja na usg. Mi też dr mówił ze urodzi się duży a miał 55 cm. Nie przejmuj się waga :) wszystko jest ok i to najważniejsze :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Moja w 28t2d wazyla 1150g, a w 32t2d - 1860g i wg lekarki jest raczej drobna. Licz ze przybiera jakies 150gr tygodniowo wiec za 10tyg moze wazyc ok 3200-3500 wiec wcale nie takie wielkie dziecko :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja w 28t2d wazyla 1150g, a w 32t2d - 1860g i wg lekarki jest raczej drobna. Licz ze przybiera jakies 150gr tygodniowo wiec za 10tyg moze wazyc ok 3200-3500 wiec wcale nie takie wielkie dziecko :)

Moja miała być drobniutka, a urodziła się 3400 prawie miała. Jak planujesz sn to idealna waga, większa to już ciężko. Mam porównanie bo pierwszą urodziłam 3940.

32tc -1900 roznica dwoch tyg

reklama
Do góry