reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Podejrzewali b powazna chorobe, ale po usg ja wykluczyli. Wszystkie wyniki wyszly w normie. Mowia ze sytuacja b. powazna i beda obserwowac. Tylko nie wiemy jaki maja teraz plan, co ta obserwacja znaczy.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana wypisuj młodego i na Ligote.
Trzymamy kciuki za Tymka razem z Alanem i jesteśmy z Wami całym serduchem

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny Tymek mi krwia zwymiotowal teraz a mnie nie pogryzl. Te kupki z tym czarnym. To cos z przewodem pokarmowym. Jest ktoras ze slaska??? Gdzie moge z nim jechac??? Jakis dobry lekatz? Szpital??? Boje sie o niego[emoji25][emoji25][emoji25]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja ulała krwią jak mi sutki poranione krwawiły. Może u Ciebie też tak było podczas karmienia? Pękło naczynko i się napił

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Niektórzy psycholodzy zalecają brak tv między 2 a 4 lata, zależy czy amerykańscy czy inni :)
Ale generalnie tv od małego jest niewskazane.

Beatka, szczerze, to ja takie same plany miałam przy pierwszym dziecku. Zero telewizora, bo to ma zły wpływ. Jednak życie zweryfikowało. Tym bardziej że nie ma rodzeństwa.
Nie byłam w stanie zabawiać od rana do wieczora, trzeba czasem obiad ugotować i załatwić inne sprawy.
A najszybciej telewizor został uruchomiony jak zostawiałam dziecko u rodziców czy z ojcem. Nie miałam serca ich pouczać, najważniejsze że miałam czas wolny. Wtedy z bajek były teletubisie i dobranocny ogród.
Ja Tobie życzę powodzenia i wytrwałości.

Beatka, szczerze, to ja takie same plany miałam przy pierwszym dziecku. Zero telewizora, bo to ma zły wpływ. Jednak życie zweryfikowało. Tym bardziej że nie ma rodzeństwa.
Nie byłam w stanie zabawiać od rana do wieczora, trzeba czasem obiad ugotować i załatwić inne sprawy.
A najszybciej telewizor został uruchomiony jak zostawiałam dziecko u rodziców czy z ojcem. Nie miałam serca ich pouczać, najważniejsze że miałam czas wolny. Wtedy z bajek były teletubisie i dobranocny ogród.
Ja Tobie życzę powodzenia i wytrwałości.

Dokladnie u nas identycznie. Ja tez zycze wytrwalosci, u nas maly oglada bajki. Maly tzn ten starszy. Nie da sie wymyslac zabaw dla dziecka od rana do wieczora. Trzeba ugotowac, poprac, posprzatac itd...
Zreszto jak sie gdzies idzie do znajomych, czy rodziny to przeciez nie powiem prosze wylaczyc tv...
Ost byli u nas znajomi z 2 dzieci, ten starszy prawie w wieku naszego starszego i uwierzcie wlaczenie im bajek to byla chwila odpoczynku dla nas od wrzaskow, klotni itd...

Zreszto zycie duzo weryfikuje. Ja zawsze mowilam ze nie bede pozwalala, zeby dzieci z nami spaly. A nasz starszy co noc, kazdej nocy przychodzi i przytula sie do mnie i spi. Ja juz przez sen go biore pod koldre. No tak to uwielbiam, ze ost jak nie przyszedl to poszlam o 5 rano po niego i zanioslam do naszego lozka i dalej spalismy. Wiem matka-wariatka :) ale uwielbiam jego cieple wtulone cialko, uwielbiam sluchac miarowego oddechu, uwielbiam buziaki rano na dzien dobry. I tylko czekam az mlodszy podrosnie zeby tez mogl dolaczyc :)

Zreszto zycie duzo weryfikuje. Ja zawsze mowilam ze nie bede pozwalala, zeby dzieci z nami spaly. A nasz starszy co noc, kazdej nocy przychodzi i przytula sie do mnie i spi. Ja juz przez sen go biore pod koldre. No tak to uwielbiam, ze ost jak nie przyszedl to poszlam o 5 rano po niego i zanioslam do naszego lozka i dalej spalismy. Wiem matka-wariatka :) ale uwielbiam jego cieple wtulone cialko, uwielbiam sluchac miarowego oddechu, uwielbiam buziaki rano na dzien dobry. I tylko czekam az mlodszy podrosnie zeby tez mogl dolaczyc :)
Ale ja się zgadzam w 100 % :)
Teoria teoria a życie i tak swoje :)
Nie upieram się,że u nas będzie szlaban na tv :)
Zdaje sobie sprawę,że wychowanie dziecka to ciężka robota i czasami człowiek już po prostu musi korzystać ze wszystkiego żeby choć chwilę wytchnienia mieć ;)
I prędzej mi ręką odpadnie niż jakąś mamę za to skrytykuje :)

Laski od grudnia do teraz kupilam 15 ksiazek i wciaz mi malo ;)
Ja mam to samo :) Zresztą oboje z mężem jesteśmy pochłaniacze książek :)
Tylko w tym roku przeczytałam już chyba z 8 :)
Uwielbiam zapach świeżo drukowanych książek :) kiedy próbowałam przeczytać e-book'a ale odpuscilam sobie,to nie to samo :)

Ja mam to samo :) Zresztą oboje z mężem jesteśmy pochłaniacze książek :)
Tylko w tym roku przeczytałam już chyba z 8 :)
Uwielbiam zapach świeżo drukowanych książek :) kiedy próbowałam przeczytać e-book'a ale odpuscilam sobie,to nie to samo :)

U nas tylko ja jestem pochlaniaczem, caly czas tworze biblioteczke, na dzien dzisiejszy 205 ksiazek
Ja podjelam sie wyzwania 52 ksiazki w 2017 r i teraz jestem w trakcie 11 :)
A co przewaznie czytasz??

reklama
Do góry