reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czym szczepicie w końcu? Nam przysługuje na nfz 5w1 (pentaxim). A co z pneumokokami?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z ta szczepionka na pneumokoki ktora maja byc szczepione wszystkie dzieci urodzone po 1 stycznia ponoc jest afera. Szczepionki sa chyba z Azji i nie sa dopuszczone do obrotu w Europie. Ponoc spelniaja tylko 40% norm. Byly ponoc przekrety z przetargiem i wygrala szczepionka gorsza. Do tego aby mozna ja bylo w Polsce wprowadzic, powolali sie na przepisy o klesce zywiolowej.
Poczytajcie sobie w internecie informacji zanim zaszczepicie ta szczepionka. Jakis czas temu bylo o tym glosno.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Martka mi dr mówiła ze często naprzemiennie nie ma tych szczepionek. Czasami jest brak pentaxim a czasami tej co Ty będziesz miała. Mówiła, ale to przy pierwszej wizycie, że jakbyśmy nie dostali tej mojej to wypisze druga. Na szczęście nie zmienialusmy recepty bo za pierwszym razem bez problemu były te moje. Ale zawsze na necie sprawdzam gdzie kupuc i są dostępne szczepionki

My dostalysmy kotke kropke Link do: Przytulanka, która grzechocze!. troche czarno-białego jest i mała bardzo lubi . zamowilam jej jeszcze pilke z tego i tez ją interesuje: )
Co do tv to moja tez oglada :)

Bylysmy dzis u pediatry bo potrzebowalam zaswiadczenie do tego programu wspierania rozwoju i mala dostala skierowanie na ponowne usg bioderek bo zdaniem lekarki ma asymetrie i kopie glownie prawą nogą. .. Tak wiec znowu kolejna wizyta przed nami.
Klocuszek waży juz 5100 :) i dzisiaj nie wiem czy to przez nasze codzienne cwiczenia czy tak po prostu ale zaczela sama odwracac glowe na nielubiana stronę: )

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
My kupiliśmy kota pasiaka z tej firmy i Alan bardzo go lubi:)
Bardzo fajne zabawki mają :)
Co do usg bioderek to my na pierwszym od razu dostaliśmy info od dr żeby umówić się na drugie ok 4m życia

Ostatnia edycja:
My też od razu zostaliśmy umówieni na kolejne usg. Jak to wczoraj dr powiedział, że on od razu zapisuje, żeby już nie dzwonić i się umawiac.

Co do oglądania tv to mój jakoś nue chce zerknąć :p
Ale za to musi mieć głośno żeby usnal. I jest małym cwaniaczkiem :p rano jak jest cicho to po karmieniu zanosze go do lozeczka i śpi. A jak tylko usłyszy głos m i jak rozmawia z kolegami przez neta od razu wstaje i marudzi. Wiec musimy go do salonu przenieść na bujaczek i dalej idzie spać :D na szczęście w nocy zasypia w ciszy :D

reklama
Byliśmy dziś u neurologa i Pani dr pytała czy mały reaguje na światło...mówię że tak i że na telewizor na co Pani dr że tv w otoczeniu dziecka nie ma prawa istnieć
Co do szczepionek...nie boicie się szczepić tymi skojarzonymi? Mi temat szczepień spędza sen z powiek dzięki Bogu póki co nie szczepimy:)

Do góry