reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Misia - u mnie z tc to pomieszanie z.poplątaniem. Suwaczek jest wg transferu, bo mialam go w 16 dc z 5 dniowych maluchow i do jakiegos 24 tc pokrywalo sie to z usg.
Wg om jestem tydzien wstecz - czyli 34 skonczony i teraz maluch na usg bardziej się do tego pasują wymiarowo. Ale wiadomo że to parametry dla.pojedynczych ciąż a bliźniaki jednak są mniejsze.

reklama
Ja ruchy poczułam pierwszy raz coś koło 16tc ale to dlatego, że leżałam lekko na brzuchu i miałam pod nim rękę. A tak na prawdę to gdzieś ok 19/20tc. Teraz to mam sale gimnastyczną zamiast brzucha. :-)

Misia :-) tak na prawdę to nie jest łatwo ... ja bardzo teskniłam za Polską, przez 8 lat nie mogłam tu przyjechać, nie widziałam rodziny ani moich ukochanych miejsc, jeziora śniły mi się po nocach; gdy przyjechałam to był luty i spadła masa śniegu - 2005 rok, najbardziej z tego czasu pamiętam gdy chodziłam na zakupy - ta cisza w sklepach! siedzi sprzedawca, zapewne właściciel i jak makiem zasiał. Teraz sama mam sklep więc rozumiem co nieco, jak ludzie muszą oszczędzać, aby starczyło na te wszystkie opłaty. Teraz już jest troszkę inaczej, nasz karj wydaje mi się bardziej kolorowy. Potem zamieszkałam w UK i już częściej bo co kilka miesięcy pojawiałam sie w PL. Najbardziej droga jest dla mnie smutna zimą ( zawsze jedziemy samochodem) - w Stanach wszelkie święta a Boże Narodzenie w szczególności jest kolorowe, tzn domy są kolorowe, jest masa światełek, w UK już mniej tego jest, a w PL w porównaniu do nich to już prawie ciemność. Łatwiej jest żyć za granicą, bo wydaje się że tam prawo jest ustanowiane po to, aby ludziom ułatwić żyć i prowadzić firmę, u nas na odwrót.

madzialenak...no tak, ja to tego nie umiałam przeliczyć a mam inne normy przecież...sorki, ze wprowadziłam w blad. w takim razie mój lekarz pewnie by powiedział, ze skoro ft4 jest ok to znaczy, ze jest ok...:tak:

jeżeli chodzi o normy progesteronu to zawsze sugeruj się tylko tymi, gdzie robisz badania. ja tez ostatnio miałam ponad 55 no i zrezygnowałam z 1 lutinusa nawet;-) teraz biore 2 dziennie i powiem wam, ze to jest taka wygoda...zawsze jak gdzies wyjezdzalam to wiedziałam, ze o 16 musze sobie jeszcze wcisnąć tabl...a teraz już nie musze o niczym myslec;-) zaciskam mocno kciukasy za was dzisiaj!! i czekam na relacje o nowym lekarzu. ciekawa jestem czy zmienisz jednak:-)

Marcysiowa...no to w takim razie czekam na piękne foteczki pięknych ciuszków!

Dorex...ale slicznosci! a w jakich rozmarach bodziakow masz najwięcej? bo ja tylko 2 kupiłam w rozmiarze 56 a reszte planuje ponad 60, bo wiem, ze dzidzie szybko nam rosna, wiec chyba nie ma sensu wydawac kupe kasy na te maleńkie rozmiary

jeżeli chodzi o ruchy to poczułam kolo 14-15 tydzień, ale to bardziej takie przesuwanie w brzuchu,tzn nie babelki ani motylki...czy jak to tam czasami nazywają dziewczyny na forach...tylko takie naciskanie w srodku brzucha...bardziej mnie to boli niż sprawia radość;-) ale przynajmniej wiem, ze maluch caly czas aktywny:-D

Mililaa ja kupiłam ciuszki pół na pół 56 i 62, w sumie teraz rodzą się dość duże dzieci więc myślę że będzie ok.... większe będę dokupywać na bierząco;-)

Ja poki co kupilam tylko skarpetki:) probuje dodzwonic sie do tej poloznej i jesli mi sie uda pojade dzisiaj na to usg, bo zwariuje, mam jakies dziwne przeczucia...wiec lepiej sprawdzic i oby wszystko bylo dobrze z moim Malenstwem.

JESTEM! WIADOMOŚCI ŚREDNIE:

- szyjka 24mm- muszę leżeć, brać luteinę 2X2
-powtórka badań AspAT, AIAT, TSH, ft4, kw. Moczowy NA CITO! – ten za wysoki ALT trzeba mocno kontrolować, jeśli znacznie wzrosło to na 2-3 dni na szpital, jeśli nieznacznie lub wcale to pobrać lek na wątrobę. Jeśli mocno urosnie, grozi mi zespol HELP a wtedy trzeba natychmiast doprowadzic do porodu. Jakby bolala wątroba od razu na szpital
- z nerkami małej wsio ok :)
- waga 1400, czyli między 50-10 centylem ale nie poniżej 10 centyla. Opozniona jest o ok 10 dni, ale kazala się nie przejmowac dopóki nie będzie 14 dni w tył-to 3mam ja za slowo!
- Ma mnóstwo włosków :D i nieodstające uszy. Było to super widać na usg- taki puszek, taka warstewka :D
- Moja dr twierdzi, że nie da się już zrobic 4d, mala lezy glowka w dół, nie da się w ogole jej złapać buźki z przodu, także sobie już daruję.
-wizyta kolejna za 3 tyg.- JUZ SIE ZAPISALAM NA 11.04
-no i pogadałyśmy sobie o jej wywiadzie wczorajszym w TVN24.
- łożysko I stopnia, a nie tak jak tamten mówił II !!!! :/ Co za dureń! Chyba zrobił to specjalnie! Tylko wziąć i go kopnąć w dupę!!! I CHYBA TYLE :)
A! i na 60-70% cesarka...

JESTEM! WIADOMOŚCI ŚREDNIE:

- szyjka 24mm- muszę leżeć, brać luteinę 2X2
-powtórka badań AspAT, AIAT, TSH, ft4, kw. Moczowy NA CITO! – ten za wysoki ALT trzeba mocno kontrolować, jeśli znacznie wzrosło to na 2-3 dni na szpital, jeśli nieznacznie lub wcale to pobrać lek na wątrobę. Jeśli mocno urosnie, grozi mi zespol HELP a wtedy trzeba natychmiast doprowadzic do porodu. Jakby bolala wątroba od razu na szpital
- z nerkami małej wsio ok :)
- waga 1400, czyli między 50-10 centylem ale nie poniżej 10 centyla. Opozniona jest o ok 10 dni, ale kazala się nie przejmowac dopóki nie będzie 14 dni w tył-to 3mam ja za slowo!
- Ma mnóstwo włosków :D i nieodstające uszy. Było to super widać na usg- taki puszek, taka warstewka :D
- Moja dr twierdzi, że nie da się już zrobic 4d, mala lezy glowka w dół, nie da się w ogole jej złapać buźki z przodu, także sobie już daruję.
-wizyta kolejna za 3 tyg.- JUZ SIE ZAPISALAM NA 11.04
-no i pogadałyśmy sobie o jej wywiadzie wczorajszym w TVN24.
- łożysko I stopnia, a nie tak jak tamten mówił II !!!! :/ Co za dureń! Chyba zrobił to specjalnie! Tylko wziąć i go kopnąć w dupę!!! I CHYBA TYLE :)
A! i na 60-70% cesarka...

aisha, badania nic mi nie mowia ale najwazniejsze ze mala jest zdrowa. bedzie dobrze!

reklama
Do góry