reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

My już w domku :-) wyszliśmy dziś o 17!!! Masakra ale najważniejsze że w końcu u siebie :-) jestem załamana bo na małego wszystko jest mega za duże, wszystko!!! Mąż właśnie jeździ po smykach i szuka czegokolwiek w rozmiarze 50 i jak na złość niewiele tego a jak chciałam kupić w 56 to same 50 były :-( kombinezon mam na 50 a mały w niego wpadł :-/ od razu wyobraziłam sobie dzieciaczki w kombinezonach na 68 cm które co po niektóre mamy kupiły ;-) niedługo pierwsza kąpiel... Stresa mam mega! No i nocka w nowym miejscu...

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam spodenki ze smyka na 50 i sa za duze na moją a urodziła się 56.tam sa duze te rozmuary

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pisanka w jakiej wodzie kapiecie dziewczyny? Ja wyczytalam ze w przegotowanej a zapomnialam zapytać dziś poloznej i gotujemy znowu gar wody

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pytałam dziś o to położnej i powiedziała że ma to być zwykła woda z kranu, przygotowana czy mineralna tylko dla alergika :-)

Tequila, super że już jesteście w domu. Czyli zaczął Alan przybierać? Z ciuszkami to tak jest. Ja miałam sporo na 50 i nie żałuje. Bo chociaż mała donoszona i miała 54 cm i 3540 g to jak najbardziej w tych 50 przynajmniej 1,5 miesiąca "chodziła". A na szerokość i tak były za duże. Maleńkie 5e dzieciaczki się przecież rodzą, chudziutkie, prawie zero tłuszczyku. Dopiero potem nabierają ciałka.

Pisanka, z tymi cyckami to ja myślę, że każda kobieta, która karmi pierwszy raz to ma pocharatane brodawki. Ja wiem jak to boli bo sama to przerabiałam przy pierwszym dziecku. I jak to opisujesz to wszystko mi się przypomina. Moim zdaniem to kwestia przystawiania. Dziecko musi złapać pierś z otoczką, nie samą brodawkę. Jeżeli łapie tylko brodawkę to od razu włóż palec w kącik ust żeby malutka puściła pierś i niech złapie jeszcze raz, musi szeroko buźkę otworzyć. Ja teraz przy drugim dziecku już to wiedziałam i nie dałam sobie cycków zmasakrować. Ale wtedy, przy synku... Masakra jak bolało.

Kapie w normalnej z kranu :) mi nawet założenie stanika sprawia ból. polewanie wody, założenie ręcznika na siebie...no wszystko dosłownie. a lapia z otoczka bo gdy im wypada i zostaje sama brodawka wiec tez jest hardcore. ..jutro jedziemy pobrać krew z dziewczynami. właśnie skończyłam kąpać je i siebie xd a jutro wyprawa a w pt.kontrola i lekarza wrrrr

My już w domku :-) wyszliśmy dziś o 17!!! Masakra ale najważniejsze że w końcu u siebie :-) jestem załamana bo na małego wszystko jest mega za duże, wszystko!!! Mąż właśnie jeździ po smykach i szuka czegokolwiek w rozmiarze 50 i jak na złość niewiele tego a jak chciałam kupić w 56 to same 50 były :-( kombinezon mam na 50 a mały w niego wpadł :-/ od razu wyobraziłam sobie dzieciaczki w kombinezonach na 68 cm które co po niektóre mamy kupiły ;-) niedługo pierwsza kąpiel... Stresa mam mega! No i nocka w nowym miejscu...

Super ze juz w domku :) wiesz.jakie my mamy problemy? dziewczyny 47 cm a w 50.pływają jedyne pajace 3 kupilam w tesco. nie mamy smyka a zamawiać na szybko nie chcialam. dajemy rade póki co.w.tym co mamy. ale w szpitaku było najgorzej bo swoje ubranka a ja miałam 3.komplety...m musiał dowieść i dokupić i w domu nie.zostało. nic bo.miałam 6 sztuk na głowę. teraz nadal mamy 8 pajacy ...bo w reszcie mają stopy w.kroku...a.w.tesco.pustki wszytsko od 56.i czekamy na dostawe

reklama
Tequila, super że już jesteście w domu. Czyli zaczął Alan przybierać? Z ciuszkami to tak jest. Ja miałam sporo na 50 i nie żałuje. Bo chociaż mała donoszona i miała 54 cm i 3540 g to jak najbardziej w tych 50 przynajmniej 1,5 miesiąca "chodziła". A na szerokość i tak były za duże. Maleńkie 5e dzieciaczki się przecież rodzą, chudziutkie, prawie zero tłuszczyku. Dopiero potem nabierają ciałka.

Pisanka, z tymi cyckami to ja myślę, że każda kobieta, która karmi pierwszy raz to ma pocharatane brodawki. Ja wiem jak to boli bo sama to przerabiałam przy pierwszym dziecku. I jak to opisujesz to wszystko mi się przypomina. Moim zdaniem to kwestia przystawiania. Dziecko musi złapać pierś z otoczką, nie samą brodawkę. Jeżeli łapie tylko brodawkę to od razu włóż palec w kącik ust żeby malutka puściła pierś i niech złapie jeszcze raz, musi szeroko buźkę otworzyć. Ja teraz przy drugim dziecku już to wiedziałam i nie dałam sobie cycków zmasakrować. Ale wtedy, przy synku... Masakra jak bolało.
Przybrał 30 g wczoraj po południu na wazeniu i waga utrzymana do dziś :-) a ciuszki masakra, wszyscy mi mówili nie kupuj tyle na 56 bo szybko z nich wyrośnie a okazuje się że długo jeszcze w nich nie pochodzi :-/

Sent from my C6603 using Forum BabyBoom mobile app

Do góry