reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Na lezaco szukałam tylko i wyłącznie. brałam najgłośniej jak się da żel na całym brzuchu i jezdzilam :) ja nawet na kości łonowe miałam jedna wiec się tym nie sugeruj bo mogą być wśledzie :)
Dzięki, zrobiłam drugie podejście i się udało. Mały też mi siedzi w okolicach kości łonowej. Najpierw był po lewej stronie, potem się przemieścił na prawą. Faktycznie na leżąco jest łatwiej :)

reklama
Dzięki, zrobiłam drugie podejście i się udało. Mały też mi siedzi w okolicach kości łonowej. Najpierw był po lewej stronie, potem się przemieścił na prawą. Faktycznie na leżąco jest łatwiej :)
Na początku jest ciężko bo nie wiadomo czego szukać. często znajodwalam tez moje tetno plus dziecka i wychodziło jakieś 230 to tez się. Nie bój bo on czasem dodaje :)

Dziewczyny z detektorem tetna nie zrozumcie mnie zle ale mam pytanie bo czegos nie rozumiem. Co jest jego zadaniem? Chodzi mi o hipotetyczna sytuacje np. Jak kobieta sprawdza tetno...i go nie wyczuje...to wtedy panika i na izbe do szpitala. Ale okazuje sie ze dziecko nie ma tetna juz kilka godzin i nie zyje. To co taki detektor ma za zadanie? Sprawdzac tetno co dwie godziny? Jezeli jest inaczej to wytlumaczcie mi prosze...

Dziewczyny z detektorem tetna nie zrozumcie mnie zle ale mam pytanie bo czegos nie rozumiem. Co jest jego zadaniem? Chodzi mi o hipotetyczna sytuacje np. Jak kobieta sprawdza tetno...i go nie wyczuje...to wtedy panika i na izbe do szpitala. Ale okazuje sie ze dziecko nie ma tetna juz kilka godzin i nie zyje. To co taki detektor ma za zadanie? Sprawdzac tetno co dwie godziny? Jezeli jest inaczej to wytlumaczcie mi prosze...
Ja mam do tego zupełnie inne podejście. Detektor ma mnie uspokajać między wizytami, nawet nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzać tętno co 2h... W ogóle nie pomyślałam o sytuacjach, które opisujesz.
Moja koleżanka dzięki detektorowi wiedziała, że coś się dzieje z jej córką i faktycznie tego dnia urodziła. Ją to uspokajało przez całą ciążę, teraz w drugiej tez kupiła i jej argumentacja mnie przekonała.
Nie uważam, że detektor jest czymś absolutnie niezbędnym, ale tak jak chcę mieć dla małego monitory oddechu (mimo ich ceny), tak chciałam kupić detektor. Ot, cała filozofia :)

Ja sprawdzałam jak nie czułam jeszvze ruchów bardziej z ciekawości no i sprawdzałam codziennie na początku i nigdy nie pomyślałam w ten sposób o tym jak ty:) a gdy czuje juz ruchy i cały dzień ich nie ma to nie musze jechać na ip.tylko sprawdxam czy dziecko odpoczywa czy coś Się dzieje i tetno nie spada. nie miałam sytuacji ze tętna nie znalazlam. oczywiście im większa tkanka tluszczowa tym na początku gorzej wyszukać. ja nigdy nie panikowałam bo po co szukam aż do skutku jak nie mogę znaleźć to proszę m.

Ja sprawdzałam jak nie czułam jeszvze ruchów bardziej z ciekawości no i sprawdzałam codziennie na początku i nigdy nie pomyślałam w ten sposób o tym jak ty:) a gdy czuje juz ruchy i cały dzień ich nie ma to nie musze jechać na ip.tylko sprawdxam czy dziecko odpoczywa czy coś Się dzieje i tetno nie spada. nie miałam sytuacji ze tętna nie znalazlam. oczywiście im większa tkanka tluszczowa tym na początku gorzej wyszukać. ja nigdy nie panikowałam bo po co szukam aż do skutku jak nie mogę znaleźć to proszę m.
A jaki masz detektor? Mozesz podac nazwe lub link i czy ten zel jest w komplecie? Ijaka jest cena takiego gadzetu?

reklama
Do góry