reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Misia - inv nie zrobisz na nfz. Jedynie iui (inseminacje), ale to też tylko w wybranych szpitalach - głównie jeśli leczysz sie prywatnie u gina pracującego na oddziale mającym kontrakt z nfzetem.

Ośka - witaj:-) Ja luteinę brałam do 12 tc, a duphaston chyba do 22 tc. A progesteronu nie badałam przez całą ciążę, więc nie wiem jaki był jego poziom.

reklama
Oskaa witaj w gronie ciężarówek.

Misiu można podchodzić do ivf na nfz ale to dłuuuuuuga procedura. Są ogromne warunki. Nie znam szczegółów ale podstawowym kryterium jest, że trzeba mieć udokumentowane minimum 2 lata starań naturalnych. Potem ileś starań wspomaganych przez gina (lekkich stymulacji kobiety).

Babeczki przedstawiam wam mój pierwszy poważny zakup dla moich dziewczyn:

Zobacz załącznik 543665Zobacz załącznik 543666

Później wstawie zdjęcia jak wyglądają rozłożone. Kurier był u mnie 10minut temu!!

Marcysiowa - a gdzieś ty wynalazła takie info, że można inv na nfz zrobić?? Nie ma takiej możliwości w Polsce. NFZ nie refunduje procedury inv, jedynie iui w wybranych szpitalach.

A może w ramach jakiś badań naukowych? Mnie wyraźnie pytano, czy u nas w szpitalu uniwersyteckim robiłam.

Niby po tym programie 3 letnim z dofinansowaniem, chcą przenieść inv do NFZ. Jakoś tego nie widzę. Tak samo jak z tymi dłuższymi urlopami macierzyńskimi - po wielkim hałasie wszystko umilkło - a na stronie ministerstwa jest info, że jest projekt ustawy o zmianie ustawy :-D oj marnie to widzę :wściekła/y: Bo to Polska właśnie

reklama
Oska ja miałam progesteron 60 i dr Duphaston mi kazał już tydz. temu odstawić, a Luteinę kazał mi zmniejszyć do 2x4 tabl. dziennie. Też się martwię czy to nie za wcześnie, ale chyba wie co robi.

Do góry