reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Misia, ja byłam zdziwniona, że taka duża już bo ostatnio miała 330 gram a to było niecałe 2 tygodnie temu - ale Pani Dr powiedziała, że teraz zaczyna się czas intensywnego przybierania na wadze więc to normalne.

Pytałam też o ciągnięcia / kłucie w pachwinach - to normalne bo macica się rozciąga. W sumie niewiele można poradzić - nospa, odpoczynek.

reklama
Dzięki coleta - ja po ruchach czuję, że rośnie, bo coraz silniej ja czuję i brzuch juz mi się wybrzusza :-) Ja dopiero za tydzień usg, ale w szpitalu, więc zapewne wiele się nie dowiem. Tyle co mi napiszą.

Gotadora u mnie działa. Niesamowite dźwięki nie? Ja pamiętam swoje odczucia.

U mnie mąż wczoraj po raz pierwszy zobaczył jak brzuch mi się rusza. Dziewczyny wczoraj dobrego czadu dały.

Wczoraj zamówiliśmy łóżeczka. Jutro powinny być bo dzisiaj o 7 rano miałam maila, że są wysłane kurierem. Już się nie mogę doczekać. Szykuje komputer żeby mąż mógł do wywieźć rodzicom i wyrzucimy biurko. A potem tylko szybkie odkurzanie, mycie podłogi i składamy łóżeczka. Jejku jak ja się doczekać nie mogę. Jak tylko łóżeczka wywietrzeją kupujemy i szykujemy ciuszki.

Gotadora u mnie działa, niesamowity dźwięk, rozczuliłam się.

Coleta
ale Twoja córeczka już dużą dziewczynką jest :-) Fajnie, że wszystko w porządku.

U mnie po wizycie srednio, na wadze minus 5kg, mała o tydzień za mała, waży 1,1kg, a powinna 1,35kg- około. Martwię się, w pt mam kolejną wizytę z usg w szpitalu i zobaczymy, czy przybiera i jak to wszystko wygląda. Mam liczyc ruchy 3 razy dziennie, ma byc minimum 10 na godzinę. Mam tez przemyslec jak chce rodzic. Chyba wolę naturalnie. No i muszę wybrać szpital i nie wiem sama. Nie wiem tez co z porodem rodzinnym...ech nic juz nie wiem, mam tylko nadzieje, że Madzia dogoni normę.

Marcysiowa, super sprawa tak szykować miejsce dla naszych maluszków. Ja jeszcze wstrzymuję się z zakupem łóżeczka - najpierw malowanie ścian i mebelków (ale farby już mamy więc jesteśmy o krok bliżej ;-) )

Aisha, spokojnie - jeszcze jest czas na wszystkie przygotowania. Dziś odłóż wszystkie rozmyślania na bok i wróć do nich jutro, ze spokojną głową. Będzie dobrze!

madzialenak...dziekuje kochana jestes, ze pamietasz tak o wszystkim...kciuki jak najbardziej sie przydadza!

coleta...gratuluje!! ciesze sie, ze u was wszystko wporzadku!

gotadora...noooooo...uslyszalam! cudowne, az milo sobie zapisac gdzies i puszczac do snu:tak:;-)

ja tez juz sie nie moge doczekac kupowania mebelkow...ale jest ich tyle na rynku, ze sama nie wiem z czego wybierac. moja kolezanka polecila mi

Klupś Meble Dziecięce i sa calkiem niezle...mozna cos fajnego wybrac.

reklama
Puk, puk :-) Dzien dobry :-)
Z pewna doza niesmialosci postanowilam do Was dolaczyc.:-)
Wczoraj mialam usg serduszkowe i uslyszalam tak dlugo oczekujace bicie serduszka mojego malego szkraba. To pozwolilo mi uwierzyc w ten CUD i osmielic sie dolaczyc do Was na forum ciezarowkowym :-)
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie.

Do góry