reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Od jakiegos tygodnia zdarza się, ze czuje oprócz normalnych kopniaków, rozpychania jeszcze jakby mala miala jakies drgawki. To jest taki gwałtowny, bardzo szybki i krótki ruch jakby całego dziecka. Nie wiem jak to opisać. Czujecie tez cos takiego?
Tez tak mam czasem jak poloze sie na prawym boku to na dole kolo pachwiny czuje takie cos jakby maly strasznie szybko kopal nozkami. Nie wiem jak to opisac ale chyba mamy to samo, bo to takie strasznie szybkie kopanie jest z szybkoscia kilku kopniec na sekunde.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Od jakiegos tygodnia zdarza się, ze czuje oprócz normalnych kopniaków, rozpychania jeszcze jakby mala miala jakies drgawki. To jest taki gwałtowny, bardzo szybki i krótki ruch jakby całego dziecka. Nie wiem jak to opisać. Czujecie tez cos takiego?
Tez mam coś takiego. Jakby drgawki takie. Zastanawialam się jaki ruch musi dziecko wykonywać żebym mogła czuć takie coś. Średnio czuje to 1 raz na dwa dni..

Mozecie polecic jakis syrop albo cos...maz mi chrzaka od miesiaca i mowi ze nie moze odkaslac bo cos ma w gardle. Ale nie umie mi wytlumaczyc co. Moze to jakas flegma gdzies sie przykleila czy cos. Miesiac temu byl chory. Teraz jest zdrowy.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Supremin jest bardzo dobry i miód manuka .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tequila który rożek wybrałaś?
Ten :-)
1476309053150.jpg

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1476309053150.jpg
    1476309053150.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 277
Dziewczyny, nie dzwoniłam do lekarza bo dziś byliśmy w szkole rodzenia i postanowiłam że zapytam położnej co myśli
Pierwsze co powiedziała to że położą mnie do szpitala jeśli się do niego zgłoszę :( pytała czy mam bóle, skurcze, czy czuje ruchy itd
Ogólnie muszę to sprawdzić bo może to być wszysko, może być źle ale może się okazać że to nic poważnego
Jutro zadzwonię do mojej lekarki i postaram się żeby mnie przyjęła między pacjentkami żeby uniknąć tego szpitala
Mam nadzieje ze się uda zobaczymy co ona na to

Mój synuś to ma taki power że jak się wypina to aż boli, układa się tak że brzuch z żadnej strony nie przypomina okrągłej ciążowej piłeczki :p

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Zazdroszczę:) ja tęsknię za swoim brzuszkiem. Kocham być w ciąży chyba. Tak samo jak kocham teraz karmić piersią i nie wyobrażam sobie całkiem na butelkę przejść :)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak to ? Pierwsze słyszę ze jest jakiś próg kwotowy odnośnie beciwego ? Dowiedz sie bo z tego co ja wiem to przysługuje każdemu. Bez względu na zarobki.
Do przychodni musisz dziecko zapisać, chodzi o opiekę noworodkowa i patronarz. Na szczepienie tez trzeba bedzie sie stawić. A jak wizyty to raczej każdy ma prawo zapłacić i zawołać doktora prywatnie.
Chyba to jednorazowe becikowe należy się każdemu. Jest jeszcze drugie dodatek do becikowego kolejny tysiąc jednorazowo i już na niego trzeba mieć próg kwotowy

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry