reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

dlaczego? ze względu na możliwość uczulenia? i jak wtedy, miesiąc na indyku, ryżu i marchewce na wszelki wypadek? :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Tak z tego względu. Jak się dziecko urodzi to dopiero spróbować coś mlecznego aczkolwiek mi pediatra powiedziała teraz że lepiej zebym jadła przetworzone mleko teraz czyli np. Jakieś jogurty i obserwować małego. Ale pod koniec ciąży ponoć jest silnie alergizujace .

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry dziewczyny. Chociaż tu u mnie pogoda taka beznadziejna, że powinnam powiedzieć chyba dobry wieczór (tak ciemno jest). Chciałam zapytać czy któraś z Was kompletuje jeszcze wyprawkę dla dziewczynki? Mam mnóstwo firmowych ciuszków, tylko po mojej córeczce (nie kupowałam nic używanego) więc są bardzo zadbane. Na olx mam dwa ogłoszenia z tymi najmniejszymi ubrankami (50/56) jeżeli byłybyście zainteresowane to zapraszam. A to co nie jest wystawione to mam sfotografowane i mogę w każdej chwili wysłać zdjęcia na maila lub wstawić na olx.
Link do: Ubranka dla małej dziewczynki (bluza, body, piżamka)
Link do: Ubranka dla dziewczynki (piżamki/pajace, body, spodenki)

Tak z tego względu. Jak się dziecko urodzi to dopiero spróbować coś mlecznego aczkolwiek mi pediatra powiedziała teraz że lepiej zebym jadła przetworzone mleko teraz czyli np. Jakieś jogurty i obserwować małego. Ale pod koniec ciąży ponoć jest silnie alergizujace .

obecne podejście do karmienia jest takie, żeby jeść wszystko w granicach rozsądku. Alergeny spożywane podczas ciąży obniżają ryzyko reakcji alergicznej u dziecka po urodzeniu.

Jeśli dziecko będzie miało po czymś problemy to szybko wyczaisz potem :-) przerabiałam

obecne podejście do karmienia jest takie, żeby jeść wszystko w granicach rozsądku. Alergeny spożywane podczas ciąży obniżają ryzyko reakcji alergicznej u dziecka po urodzeniu.

Jeśli dziecko będzie miało po czymś problemy to szybko wyczaisz potem :-) przerabiałam

Ja mam znajomych, których córeczka ma mega silne atopowe zapalenie skóry :( odwiedzili już chyba wszystkich specjalistów w PL i wniosek jest taki, żeby właśnie jeść wszystko w ciąży co może uczulać - tak jak mówi Lile, więc ja jem i nawet do miodu się zmuszam choć go nienawidzę ;) to podobno znacznie zmniejsza ryzyko alergii po urodzeniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam znajomych, których córeczka ma mega silne atopowe zapalenie skóry :( odwiedzili już chyba wszystkich specjalistów w PL i wniosek jest taki, żeby właśnie jeść wszystko w ciąży co może uczulać - tak jak mówi Lile, więc ja jem i nawet do miodu się zmuszam choć go nienawidzę ;) to podobno znacznie zmniejsza ryzyko alergii po urodzeniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miodem się objadam bo pogoda taka że pewnie zaraz coś złapie tym bardziej że moja córa coś już niewyraźna jest :-/
A młody lubi słodkości :-D

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do mleka to mnie położna na zajęciach w szkole rodzenia powiedziała że powinno się je odstawić najpóźniej miesiąc przed porodem

1476000218623.jpg

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1476000218623.jpg
    1476000218623.jpg
    72,3 KB · Wyświetleń: 258
reklama
Do góry