reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pisanka w którym tygodniu poczułaś szalejące bliźniaki w brzuszku? Mi lekarz powiedział, że najwcześniej w 20tc, ale może jednak wcześniej? Już bym chciała jak Wy wszystkie :p

reklama
Aniu ja bym na Twoim miejscu poszła na usg. Ja testom nie wierzę do końca - teraz jak zaszłam w ciążę to jedne pokazywały dwie kreski, a inne jedną, więc lepiej się upewnić. Ja miałam wysoką betę, ale to przy bliźniakach, nie wiem jakie są wskazania przy pojedynczych ciążach. Bądź dobrej myśli i śmigaj do lekarza [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje za odpowiedz. Tak, ide na usg ale dopiero 15.09. Szukam info z ciekawości, bo tyle czasu w zawieszeniu nie dam rady, chciałabym chociaz wiedzieć , czy naprawdę mam szanse czy raczej marne... :/

Dziekuje za odpowiedz. Tak, ide na usg ale dopiero 15.09. Szukam info z ciekawości, bo tyle czasu w zawieszeniu nie dam rady, chciałabym chociaz wiedzieć , czy naprawdę mam szanse czy raczej marne... :/

Ja na twoim miejscu robiłabym betę i sprawdzała czy przerasta prawidłowo, bo to nie wielkość początkowa a prawidłowy przyrost jest najważniejszy

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Pisanka w którym tygodniu poczułaś szalejące bliźniaki w brzuszku? Mi lekarz powiedział, że najwcześniej w 20tc, ale może jednak wcześniej? Już bym chciała jak Wy wszystkie :p
Wiesz co ja w 17 wiedzialam ze kopia bo mam detektor i w detektorze tętna było słychać trzaski. I czasem poczułam jakieś coś delikatnie podczas tego trzasku. A tak kolo 20 juz jak lezalam na plecach to czułam normalnie tzn takie puste dziwne uczucie jakby gazy w srodku. W 21 m juz czuł na ręce. A teraz to widać nawet na filmiku :) najgorzej jak jestem glodna i kopia bo wtedy aż mi niedobrze

Cześć dziewczyny, ja ciagle na grupie 'kto po invitro' , ale dzis test wyszedł mi pozytywny, 20dpt. Wcześniej oczywiście robiłam juz beta HCG , wyszła , ale niska. 8dpt - 14, 11dpt- 33, 14dpt-76... Przyrost dobry, ale mało tego. W 13dpt- samo HCG 74, progesteron >60, e2-2017.
Dzisiaj test sikany, ktory pokazuje tygodnie ciazy, pokazał 4-5 tydzien.
Moje pytanie:
Czy sa tu dziewczyny, albo słyszałyście o takich przypadkach , ktore miały podobne wyniki do moich i utrzymały ciąże ??
Chciałabym sie cieszyć, ale sie powstrzymuje, dzis ten test, taki wyczekiwany, ucieszył mnie bardziej niz ta beta wcześniej, ale nie moge przestać sie martwić.
Prosze dajcie znać...

Witaj
Ja miałam słabe przyrosty które zaczęły się od 18 potem 28 potem 30.6 potem chyba 76 i 128 chyba i trwało to z 1.5 tyg i potem beta spadła i to była ciąża biochemiczna potem przyszło płomienie i rozkręcilo się w @ po odstawieniu leków ale mam nadzieję że u ciebie będzie inaczej :) ja teraz czekam na drugie crio i już nie mogę się doczekać a to będzie dopiero za około miesiąc

Ostatnia edycja:
Ja na twoim miejscu robiłabym betę i sprawdzała czy przerasta prawidłowo, bo to nie wielkość początkowa a prawidłowy przyrost jest najważniejszy

Witaj
Ja miałam słabe przyrosty które zaczęły się od 18 potem 28 potem 30.6 potem chyba 76 i 128 chyba i trwało to z 1.5 tyg i potem beta spadła i to była ciąża biochemiczna potem przyszło płomienie i rozkręcilo się w @ po odstawieniu leków ale mam nadzieję że u ciebie będzie inaczej :) ja teraz czekam na drugie crio i już nie mogę się doczekać a to będzie dopiero za około miesiąc

Robiłam betę do 14 dnia, teraz jestem w Anglii i nie mam możliwości zrobienia tego badania, dopiero w nast czwartek usg. U mnie przyrosty byly dobre, ponad 100% w 72 godz, tylko mała ta beta. Hormony podobno ciążowe. Boshe zwariuje! A moze wcEsniej umówie sie na usg... Kiedy najwcześniej bedzie cos widać ?

Wiesz co ja w 17 wiedzialam ze kopia bo mam detektor i w detektorze tętna było słychać trzaski. I czasem poczułam jakieś coś delikatnie podczas tego trzasku. A tak kolo 20 juz jak lezalam na plecach to czułam normalnie tzn takie puste dziwne uczucie jakby gazy w srodku. W 21 m juz czuł na ręce. A teraz to widać nawet na filmiku :) najgorzej jak jestem glodna i kopia bo wtedy aż mi niedobrze
czyli pozostaje mi cierpliwie czekać ;)

reklama
Robiłam betę do 14 dnia, teraz jestem w Anglii i nie mam możliwości zrobienia tego badania, dopiero w nast czwartek usg. U mnie przyrosty byly dobre, ponad 100% w 72 godz, tylko mała ta beta. Hormony podobno ciążowe. Boshe zwariuje! A moze wcEsniej umówie sie na usg... Kiedy najwcześniej bedzie cos widać ?

Ja robiłam 21dpt i już były dwa zarodki widoczne, tydzień później było serduszko

Do góry