Ja polecam termometr w smoczku u mnie sprawdził się superDziewczyny, to jeszcze doradzcie jaki termometr dla dziecka. Moze byc drogi, byle dobrze mierzyl.
Mam w domu 2 ale kazdy pokazuje jak chce.
W szpitalu mieli taki ktorego nie przyklada sie do czola tylko mierzy z odleglosci i tez pielegniarki mowily ze nie jest dobry bo sie myli.
Jest jakis numer 1 wsrod termometrow dla dzieci?
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Ja widziałam w smyku ale myślę że w każdym większym sklepie z akcesoriami dla dzieci chociaż jeden model będzie stałKurcze super ten wynalazek TeQuila gdzie można zobaczyć takie cudeńko?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mój lekarz mówi że ginekolodzy liczą np 21+2 jako 22tc a pediatrzy jako 21tc i bądź tu mądryCzyli chyba kazdy liczy roznie, bo ja wlasnie zwrocilam uwage na to co lekarz tam sobie mowi ktory to tydz to wlasnie bylo 25+4 i mowil 25
agatek28
Fanka BB :)
A ja wlasnie przejrzalam moja morfologie z pierwszej ciazy, i nie bralam zadnego zelaza ani nic, tylko witaminy dla kobiet w ciazy i mialam takie super wyniki :O w szoku jestem
Teraz biore wit dla ciezarnych i dodatkowo zelazo i jest lepiej, ale wtedy bez zelaza bylo super.
Masakra musze ogarnac chalupe bo mamy dzisiaj gosci :/ tez tak maja Wasi mezowie, ze dla nich zawsze jest czysto? Czy tylko moj taki slepy?
Teraz biore wit dla ciezarnych i dodatkowo zelazo i jest lepiej, ale wtedy bez zelaza bylo super.
Masakra musze ogarnac chalupe bo mamy dzisiaj gosci :/ tez tak maja Wasi mezowie, ze dla nich zawsze jest czysto? Czy tylko moj taki slepy?
Czyli chyba kazdy liczy roznie, bo ja wlasnie zwrocilam uwage na to co lekarz tam sobie mowi ktory to tydz to wlasnie bylo 25+4 i mowil 25
Agatek ma racje, lekarze operują skończonymi tygodniami. Czyli 25+4 to skończony dla nich 25 tydzień, ale tak naprawdę to jest to skończony 25 tydzień i 4 dzień z 26 tygodnia czyli leci 26 tydzień. Tak tez mi wskazują 3 aplikacje na telefonie. Sama o to pokłóciłam sie z siostra, przyznała mi racje dopiero jak sie okazało, ze jej lekarz w karcie ciazy wpisywał jej raz skończone tygodnie raz rozpoczęte spytała go o to dlaczego teraz wpisał jej (a była 33+5) 34 to powiedział, ze juz rozpoczęła 34 tydzień. I tak łopatologicznie jak tłumaczyła mi przyjaciółka, bo na początku sama nie mogłam tego pojąć [emoji4] jak wiadomo ciaza zaczyna sie z pierwszym dniem miesiączki i teoretyzując gdybys poszła do lekarza 4 dnia to miałabyś 0+4, no a jak ktoś zapytałby sie w którym jesteś tygodniu to nie powiedziałabys, ze w zerowym tylko pierwszym [emoji4]
Moj gin zawsze wpisuje mi skończone tygodnie czyli jak byłam 9+6 to wpisał mi w kartę 9 tydzień. A przeciez tego dnia miałam skończone 9 pełnych tygodni i 6 dni z 10 tygodnia- czyli generalnie kończyłam 10 a następnego dnia zaczynałam 11 tydzień. Skomplikowane [emoji12]
pisanka89
Niestety faceci chyba mają tak już ze dla nich jakby gowno lezalo na środku to by omijaliA ja wlasnie przejrzalam moja morfologie z pierwszej ciazy, i nie bralam zadnego zelaza ani nic, tylko witaminy dla kobiet w ciazy i mialam takie super wyniki :O w szoku jestem
reklama
MartiniM
Bardzo.... juz nie jedno forum czytalam i zdania sa podzielone i teorie sa 2 moja i Agatek... kazda niech zostanie przy swojej i bedzie najlepiej.Moj gin zawsze wpisuje mi skończone tygodnie czyli jak byłam 9+6 to wpisał mi w kartę 9 tydzień. A przeciez tego dnia miałam skończone 9 pełnych tygodni i 6 dni z 10 tygodnia- czyli generalnie kończyłam 10 a następnego dnia zaczynałam 11 tydzień. Skomplikowane [emoji12]