reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, to jeszcze doradzcie jaki termometr dla dziecka. Moze byc drogi, byle dobrze mierzyl.
Mam w domu 2 ale kazdy pokazuje jak chce.
W szpitalu mieli taki ktorego nie przyklada sie do czola tylko mierzy z odleglosci i tez pielegniarki mowily ze nie jest dobry bo sie myli.

Jest jakis numer 1 wsrod termometrow dla dzieci?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja polecam termometr w smoczku u mnie sprawdził się super

reklama
A ja wlasnie przejrzalam moja morfologie z pierwszej ciazy, i nie bralam zadnego zelaza ani nic, tylko witaminy dla kobiet w ciazy i mialam takie super wyniki :O w szoku jestem
Teraz biore wit dla ciezarnych i dodatkowo zelazo i jest lepiej, ale wtedy bez zelaza bylo super.

Masakra musze ogarnac chalupe bo mamy dzisiaj gosci :/ tez tak maja Wasi mezowie, ze dla nich zawsze jest czysto? Czy tylko moj taki slepy?

Moja aplikacja też pokazuje zgodnie z teorią lekarza:p
Ja się tego trzymam :D

Załączniki

• Screenshot_20160829-121532.png
    Screenshot_20160829-121532.png
    171,6 KB · Wyświetleń: 57
Czyli chyba kazdy liczy roznie, bo ja wlasnie zwrocilam uwage na to co lekarz tam sobie mowi ktory to tydz to wlasnie bylo 25+4 i mowil 25 :)

Agatek ma racje, lekarze operują skończonymi tygodniami. Czyli 25+4 to skończony dla nich 25 tydzień, ale tak naprawdę to jest to skończony 25 tydzień i 4 dzień z 26 tygodnia czyli leci 26 tydzień. Tak tez mi wskazują 3 aplikacje na telefonie. Sama o to pokłóciłam sie z siostra, przyznała mi racje dopiero jak sie okazało, ze jej lekarz w karcie ciazy wpisywał jej raz skończone tygodnie raz rozpoczęte spytała go o to dlaczego teraz wpisał jej (a była 33+5) 34 to powiedział, ze juz rozpoczęła 34 tydzień. I tak łopatologicznie jak tłumaczyła mi przyjaciółka, bo na początku sama nie mogłam tego pojąć [emoji4] jak wiadomo ciaza zaczyna sie z pierwszym dniem miesiączki i teoretyzując gdybys poszła do lekarza 4 dnia to miałabyś 0+4, no a jak ktoś zapytałby sie w którym jesteś tygodniu to nie powiedziałabys, ze w zerowym tylko pierwszym [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moj gin zawsze wpisuje mi skończone tygodnie czyli jak byłam 9+6 to wpisał mi w kartę 9 tydzień. A przeciez tego dnia miałam skończone 9 pełnych tygodni i 6 dni z 10 tygodnia- czyli generalnie kończyłam 10 a następnego dnia zaczynałam 11 tydzień. Skomplikowane [emoji12]

A ja wlasnie przejrzalam moja morfologie z pierwszej ciazy, i nie bralam zadnego zelaza ani nic, tylko witaminy dla kobiet w ciazy i mialam takie super wyniki :O w szoku jestem
Teraz biore wit dla ciezarnych i dodatkowo zelazo i jest lepiej, ale wtedy bez zelaza bylo super.

Masakra musze ogarnac chalupe bo mamy dzisiaj gosci :/ tez tak maja Wasi mezowie, ze dla nich zawsze jest czysto? Czy tylko moj taki slepy?
Niestety faceci chyba mają tak już ze dla nich jakby gowno lezalo na środku to by omijali :D

reklama
Moj gin zawsze wpisuje mi skończone tygodnie czyli jak byłam 9+6 to wpisał mi w kartę 9 tydzień. A przeciez tego dnia miałam skończone 9 pełnych tygodni i 6 dni z 10 tygodnia- czyli generalnie kończyłam 10 a następnego dnia zaczynałam 11 tydzień. Skomplikowane [emoji12]

Bardzo.... juz nie jedno forum czytalam i zdania sa podzielone i teorie sa 2 moja i Agatek... kazda niech zostanie przy swojej i bedzie najlepiej.

Do góry