reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Odpowiem po krótce bo z komorki pisze.

Krew z nosa - norma. Trzeba uważać zeby nie za duzo. Jak tylko brudna chusteczka to tragedii nie ma.

Problemy ze spaniem - norma. Brzuch mi zawadza pachwiny ciągną. Najgorzej przewrócić się z boku na bok.

Idę do labu na badania. Buziaki!

reklama
A mozna zovirax w ciazy?? Kurcze obudzilam sie o 5 z mega katarem i nie wiem czy to alergiczny czy juz przeziebienie i mam okropna ogroche na ustach.. Cholercia!!
Pomozcie

ja kupiłam sobie poduszkę do spania dla kobiet w ciąży w kształcie litery c i od kiedy ją mam śpię jak dziecko:-D
tylko przy zmianie boku trzeba pokombinować;-)

Jejku, to ja widzę, że większość z nas ma kłopoty ze snem. Ja zaliczyłam dziś kolejną noc w wędrówkami o 3 nad ranem... masakra :( Jest coś takiego jak "bezsenność w ciąży" ale zeby już? Przecież ja dopiero na półmetku jestem..

Co do Zoviraxu - ja się spotkałam ze sprzecznymi opiniami i zapobiegawczo nie stosowałam (a dopadło mnie w zeszłym tyg). Zastosowałam stary sprawdzony domowy sposób - miejsce opryszczki posmarować pastą do zębów. Totalne wysuszenie opryszczki tylko później nieco dłużej się goi.

Sznurki ja bym skonsultowała się z ginem albo lekarzem, co zna się na prowadzeniu ciężarnych. Oprycha jest nieciekawa w ciąży a leki na nią jeszcze mniej ciekawe. Nic bez lekarza.

Dorex kochaniutka bądź tak dobrą duszą i pokaż swoją podusię i opisz sposób jej używania. Będę wdzięczna!!

kojec-motherhood-.jpg
mam takie coś w smyku dorwałam....

a tu info ze str producenta

"Kojec Motherhood to pierwsza w Polsce ergonomiczna poduszka w kształcie litery C, zapewniająca wsparcie całego ciała, tak ważne dla każdej kobiety w ciąży, ale także dla wszystkich, którym sprawia problem wygodne ułożenie się do snu.Kojec Motherhood nie tylko ułatwia znalezienie optymalnej pozycji do snu, ale takżezapewnia wygodne wsparcie podczas odpoczynku lub karmienia piersią.

Kojec Motherhood to poduszka wykonana z najwyższej jakości materiałów: atestowanego poliestrowego wypełnienia Lentex Ball (cienkie włókna uformowane w kuleczki o średnicy ok. 0,5 cm - włókna wypełnienia posiadają kanał powietrzny i dodatkowo są skrętnie karbikowane, co zapewnia przestrzenność granulatu, puszystość i sprężystość) oraz bawełnianej, zdejmowanej poszewki. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości tkanin 100% bawełnianych masz pewność, że nawet po wielokrotnym praniu poszewka nie zmechaci się, długo pozostając jak nowa.
Każdy Kojec Motherhood jest indywidualnie opakowany w pokrowiec zewnętrznywykonany z najwyższej jakości folii PCV, zapinany na suwak, dzięki czemu łatwo go bezpiecznie przewieźć lub przechować."

Na chwilę obecną mi nie pomoże. Jedyna pozycja w jakiej zasypiam to na plecach. Myślałam, że jest coś co umożliwi podtrzymanie brzucha. No nic. Na razie będę spać jak się da a potem się pomyśli.

Dorex - tak się właśnie nad zakupem tej poduszki zastanawiam... Mówisz że warto? u mnie kolejna mało przespana noc..jak tak dalej pójdzie to jak zombie bede wyglądać niedługo ;/

reklama
ja w niej i na plecach i na boku śpię i nawet ten dół pod brzuch ładuję... po prostu trzeba znaleźć w niej odpowiednią pozycję dla siebie :)
ale na boku najlepiej bo plecy podpiera :)

Do góry