reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny, a co myslicie o tych ochraniaczach na szczebelki, czy jak to tam sie nazywa. Bezpieczne to jest? Bo wyczytalam ze dziecko ma ograniczony dostep tlenu i tez moze sie udusic jak np przekreci sie do tego buzka.
W stanach podobno zakazali czesciowo sprzedazy.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie wiem czy bd kupować z tego względu ze jest słaba cyrkulacja powietrza u mnie w domu. Będę musiała na zimę kupić nawilżacz powietrza bo można sobie wydrapac zima płuca tak jest sucho jak się w piecu napali wiec ochraniacze całkowicie by zablokowały a po 2 takie małe dziecko nie bardzo się obija o szczebelki myślę że dla starszego to jest praktyczniej sze. Ja nie miałam i żyje :) a też skyszalam o tej możliwości uduszenia. Nie wiem czy to prawda czy ludzie wymyślają ze umiera się od wszystkiego...nie wiem :)

Dziewczyny, a co myslicie o tych ochraniaczach na szczebelki, czy jak to tam sie nazywa. Bezpieczne to jest? Bo wyczytalam ze dziecko ma ograniczony dostep tlenu i tez moze sie udusic jak np przekreci sie do tego buzka.
W stanach podobno zakazali czesciowo sprzedazy.

Ja to mam i chyba jedna noc z tym spal a potem zdjelam i nie używam. Według mnie strata pieniędzy.

No powiem, ze mi sie to bardzo podoba. No ale teraz jak o tym poczytalam to chyba zrezygnuje.
Iga, a czemu to zdjeliscie? Z obawy o bezpieczenstwo dziecka?

Ja nie wiem czy bd kupować z tego względu ze jest słaba cyrkulacja powietrza u mnie w domu. Będę musiała na zimę kupić nawilżacz powietrza bo można sobie wydrapac zima płuca tak jest sucho jak się w piecu napali wiec ochraniacze całkowicie by zablokowały a po 2 takie małe dziecko nie bardzo się obija o szczebelki myślę że dla starszego to jest praktyczniej sze. Ja nie miałam i żyje :) a też skyszalam o tej możliwości uduszenia. Nie wiem czy to prawda czy ludzie wymyślają ze umiera się od wszystkiego...nie wiem :)

Tak logiczne myśląc takie male to nawet się nie przekreci to się nie uderzy a później to przeciez nie wali non stop glowa w łóżeczko a nawet jak delikatnie się uderzy to przeciez nic mu nie będzie.

No powiem, ze mi sie to bardzo podoba. No ale teraz jak o tym poczytalam to chyba zrezygnuje.
Iga, a czemu to zdjeliscie? Z obawy o bezpieczenstwo dziecka?

Między innymi. Wyczytalam ze może to być niebezpieczne a i gorąco bylo i tak jak Pisanka pisze slaby doplyw powietrza. Ogólnie mi nie pasowało jakos.

Kiedyś rodzice przywieźli z Wiednia pozytywkę z ta melodia i mi się bardzo spodobała teraz moje bobaski słuchają i kopia nie wiem czy się podoba czy nie :) a wy co swoim puszczacie? Jestem ciekawa czy po porodzie gdy im puszcze będą spokojniejsze a może się okaże że jednak jej nie lubiły i zaczną płakać hehe

Co do imion to też popieram pogląd że to matka powinna wybierać. U mnie najwięcej do gadania ma na razie córka. Męża przekonała i oboje forsują imię Nina. A ja bym chciała Kaja.
Czuję że trzeba będzie nowych rozwiązań szukać. Na liście mam jeszcze kilka.

Kiedyś rodzice przywieźli z Wiednia pozytywkę z ta melodia i mi się bardzo spodobała teraz moje bobaski słuchają i kopia nie wiem czy się podoba czy nie :) a wy co swoim puszczacie? Jestem ciekawa czy po porodzie gdy im puszcze będą spokojniejsze a może się okaże że jednak jej nie lubiły i zaczną płakać hehe
Pisanka, chyba Cie kopia bo im sie nie podoba[emoji12]
Pusc im cos dla malych dzieciaczkow[emoji12]

reklama
Do góry