reklama
lilonka
Smerfikowa mama
MISIA - u obu moich ginów obowiązuje liczenie wg skończonych tygodni. Więc jeśli idę na wizytę w 26 t 6 d, to w karcie ciąży i wydruku z wizyty jest 26 i normy usg liczą dla 26. Ale ja mówię znajomym nr tygodnia który leci ;-) bo zawsze to tydzień do przodu. Jestem teraz u mamy w swoim rodzinnym mieście i wszyscy pytają kiedy termin - robią ogromne oczy kiedy mówię że jeszcze przynajmniej 8 tygodni. Brzuch już mam na 9 miesiąc.
Cały czas mocno 3mamy kciuki żeby wszystkie krwawienia i boleści ustały, a maluchy zdrowo rosły.
U nas Zuzia po kolejnym usg dalej sporo w tyle. Kładziemy się we wtorek do szpitala i będą nas obserwować.
Cały czas mocno 3mamy kciuki żeby wszystkie krwawienia i boleści ustały, a maluchy zdrowo rosły.
U nas Zuzia po kolejnym usg dalej sporo w tyle. Kładziemy się we wtorek do szpitala i będą nas obserwować.
Misiu jeste już w 18tc. Suwaczek pokazuje ile masz skończone.
Lilonko a jest jakis powód że Zuzinka mniejsza? Jaka jest różnica między dzieciaczkami? No i co mogą Ci zrobić, żeby Zuzinka dogoniła Maciusia?
Dorex od razu o lasce Aczkolwiek jak sobie to wyobraziłam to mi się gęba ucieszyła (mam nadzieję, że się nie obrazisz). Leż, odpoczywaj i będzie dobrze.
Lilonko a jest jakis powód że Zuzinka mniejsza? Jaka jest różnica między dzieciaczkami? No i co mogą Ci zrobić, żeby Zuzinka dogoniła Maciusia?
Dorex od razu o lasce Aczkolwiek jak sobie to wyobraziłam to mi się gęba ucieszyła (mam nadzieję, że się nie obrazisz). Leż, odpoczywaj i będzie dobrze.
lilonka
Smerfikowa mama
Marcysiowa - powodów może być mnóstwo - od takich typowo medycznych do urodowych. Cały czas trzymamy się wersji, że Zuzia malutka po mamusi, a Maciuś chłop po tatusiu. Przez 3 tygodnie Zuzia urosła nam 200 g i miała tydzień temu 775 g, a Maciek 280 g i ważył już 1100 g. Różnica między nimi wynosi 30% i jest na granicy normy, dlatego gin chce żeby to dokładnie sprawdzili w szpitalu, bo lepiej chuchać na zimne. Do tej pory różnica w dacie porodu wynosiła 5 dni (tak było prawie od początku), teraz 15.
Misia
niestety nie pomoge w kwestii pedi i mani w domku.
wszystkie dziewczyny, ktore znam maja wlasny salon i nie robią takich uslug w domach..
ja nie zajmuje sie ani tym, ani tym ;-)
mam wlasny salon gdzie przede wszystkim szkolę i stylizuję rzesy ;-)
pracuje z siostra, ktora zajmuje sie wizerunkiem i makijażem.
wiec pedicure to nie nasza "broszka"
;-)
niestety nie pomoge w kwestii pedi i mani w domku.
wszystkie dziewczyny, ktore znam maja wlasny salon i nie robią takich uslug w domach..
ja nie zajmuje sie ani tym, ani tym ;-)
mam wlasny salon gdzie przede wszystkim szkolę i stylizuję rzesy ;-)
pracuje z siostra, ktora zajmuje sie wizerunkiem i makijażem.
wiec pedicure to nie nasza "broszka"
;-)
Misia1974
Fanka BB :)
Iloinka, na pewno po mamie taka drubniutka. A mi dziś jeden lekarz powiedział, że najlepiej byłoby w szpitalu mnie potrzymać do 25 tyg. , bo wtedy macica już tak nie pracuje. Przeniśliby tylko na patologię. Sama już nie wiem. Dziś jest jednak ok. Zero czegolwiek, ale obok leży kobieta, co ma tyle lat, co ja i dwuletnią wnuczkę :-)
reklama