reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
dokładnie Misia zaczęłaś właśnie 18tc :)

jejku jak mnie dziś więzadła bolą, ledwo chodzę... mam nadzieję że to choć troszkę przejdzie bo niedługo o lasce zacznę chodzić:baffled:

MISIA - u obu moich ginów obowiązuje liczenie wg skończonych tygodni. Więc jeśli idę na wizytę w 26 t 6 d, to w karcie ciąży i wydruku z wizyty jest 26 i normy usg liczą dla 26. Ale ja mówię znajomym nr tygodnia który leci ;-) bo zawsze to tydzień do przodu. Jestem teraz u mamy w swoim rodzinnym mieście i wszyscy pytają kiedy termin - robią ogromne oczy kiedy mówię że jeszcze przynajmniej 8 tygodni. Brzuch już mam na 9 miesiąc.
Cały czas mocno 3mamy kciuki żeby wszystkie krwawienia i boleści ustały, a maluchy zdrowo rosły.
U nas Zuzia po kolejnym usg dalej sporo w tyle. Kładziemy się we wtorek do szpitala i będą nas obserwować.

u mnie jak na razie ok. W nocy mialam bole, ale teraz jest raczej ok. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, chetnie juz dzisiaj poszlabym na usg.

Misiu jeste już w 18tc. Suwaczek pokazuje ile masz skończone.

Lilonko a jest jakis powód że Zuzinka mniejsza? Jaka jest różnica między dzieciaczkami? No i co mogą Ci zrobić, żeby Zuzinka dogoniła Maciusia?

Dorex od razu o lasce :-D Aczkolwiek jak sobie to wyobraziłam to mi się gęba ucieszyła (mam nadzieję, że się nie obrazisz). Leż, odpoczywaj i będzie dobrze.

Marcysiowa nie mam o co się obrażać bo też mnie to śmieszy jak widzę siebie w lustrze jak pomykam do łazienki:-D, jest ciut lepiej i oby poszło w tę stronę:tak:

Marcysiowa - powodów może być mnóstwo - od takich typowo medycznych do urodowych. Cały czas trzymamy się wersji, że Zuzia malutka po mamusi, a Maciuś chłop po tatusiu. Przez 3 tygodnie Zuzia urosła nam 200 g i miała tydzień temu 775 g, a Maciek 280 g i ważył już 1100 g. Różnica między nimi wynosi 30% i jest na granicy normy, dlatego gin chce żeby to dokładnie sprawdzili w szpitalu, bo lepiej chuchać na zimne. Do tej pory różnica w dacie porodu wynosiła 5 dni (tak było prawie od początku), teraz 15.

Misia
niestety nie pomoge w kwestii pedi i mani w domku.
wszystkie dziewczyny, ktore znam maja wlasny salon i nie robią takich uslug w domach..
ja nie zajmuje sie ani tym, ani tym ;-)
mam wlasny salon gdzie przede wszystkim szkolę i stylizuję rzesy ;-)
pracuje z siostra, ktora zajmuje sie wizerunkiem i makijażem.
wiec pedicure to nie nasza "broszka"
;-)

Iloinka, na pewno po mamie taka drubniutka. A mi dziś jeden lekarz powiedział, że najlepiej byłoby w szpitalu mnie potrzymać do 25 tyg. , bo wtedy macica już tak nie pracuje. Przeniśliby tylko na patologię. Sama już nie wiem. Dziś jest jednak ok. Zero czegolwiek, ale obok leży kobieta, co ma tyle lat, co ja i dwuletnią wnuczkę :-)

reklama
Do góry