reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Przepraszam ze tylko o sobie ale chciałam wam dać znać

U nas sie tydzien zaczął nieciekawie. Wczoraj w nocy odeszły mi wody. Chlusnęło konkretnie i lało sie przez kilka godzin. Rozwarcie nadal na 2cm i bardzo niewielkie skurcze, ktore wyciszyli.
Mały zmienił pozycje i z posladkowej jest ułożony główką w dół, wiec czekają na naturalny poród.
Mowia, że dziecko i mój organizm produkuje własne wody i że tak można jeszcze chodzic nawet kilka tygodni o czym w zyciu nie miałam pojęcia. Dają mi antybiotyk dożylnie żeby uniknąć infekcji, bo teraz jest najważniejsze.
Nadal mam chodzic i spacerować absolutnie nie leżeć cały czas. A wody juz bedą mi sie sączyć do konca.

Boje sie bardzo mimo, że wiem że jestem w dobrych rekach

Czesia cholerka rozpakuj sie szybko jak chcesz byc pierwsza!!!!!!
Ta dziewczyna o której Ci opowiadałam ( siostra męża i jej syn 830 g ) też odeszły jej wody i jeszcze jakiś czas pociągnęła . Zalecenia miała te same spacerować .Mówili że ciąży się nie wylezy organizm musi żyć spacerować by produkować wody i jak by zaczął się poród by organizm dał znać Dali mu jeszcze steryda. ?
Widzę ze jesteście w dobrych rękach trzymaj się

Sterydy działają kilka tygodni. Ja miała dwie dawki wiec nie bedą dawać kolejnej. Daje sie w przypadku gdy np sa podane wcześnie 23-24tc i dziecko wytrzyma do np 30tc to potem decydują czy dawać kolejna dawkę czy nie. Ale podobno 3 dawka juz moze spowodować jakies neurologiczne problemy u dziecka.

Mi tu położne mowia ze miały wiele przypadków gdzie wody odeszły a kobiety nawet dociągnęły do 36tc. Jestem w kontakcie z lipcowką która urodziła synka w 25-26tc i 7 tygodni dziecko było bez wód. Zdrowy i silny maluszek

Witajcie,
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i porody ;)oczywiście czekamy tylko na pozytywne wiadomości:tak:
Ja nie mogę się już doczekać środy,zazdroszczę wszystkim którzy wizytę mają już dziś :)
Na pocieszenie zjadłam bób a czeka jeszcze kilo truskawek i koszyczek kiwi ;)
Krew do badań oddana,internista zaliczony,wpis do książeczki ciąży zrobiony a do wizyty jeszcze dwa dni:oo2:
Dobrego dnia :-D

Sterydy działają kilka tygodni. Ja miała dwie dawki wiec nie bedą dawać kolejnej. Daje sie w przypadku gdy np sa podane wcześnie 23-24tc i dziecko wytrzyma do np 30tc to potem decydują czy dawać kolejna dawkę czy nie. Ale podobno 3 dawka juz moze spowodować jakies neurologiczne problemy u dziecka.

Mi tu położne mowia ze miały wiele przypadków gdzie wody odeszły a kobiety nawet dociągnęły do 36tc. Jestem w kontakcie z lipcowką która urodziła synka w 25-26tc i 7 tygodni dziecko było bez wód. Zdrowy i silny maluszek
Dokładnie tak mało wód jest do przejścia .
Ona walczyła w szpitalu od chyba 19 - 20 tyg. Urodziła w 7 miesiącu ( nie wiem jaki to tydzień :D)
Sterydy miała chyba 3 dawki

Aniołkowa.mama ale jestem ciemna bo nie wiedzialam że tak można. Ludzki organizm nadal zadziwia
Ja już po endo...mam to cholerne hashimoto... Przecież jak nie urok to sraczka... Kobiety nie mogą mieć spokojnego życia. Biorę dalej euthyrox 75 mam skierowanie na usg i badania krwi. Mam brać.jod.i witaminę D.
Babka powiedziała że nie jest źle bo tsh się wyrownalo i ze kobiety z hashimoto rodzą nawet zdrowe dzieci......-_- (głową w ścianę)

nawet zdrowe dzieci ? hmm dziwnie troszke zabrzmialo mi na szczescie tego dr nie powiedziala bo bym zaczela dipytywac co ma na mysli :)

reklama
Aniołkowa.mama ale jestem ciemna bo nie wiedzialam że tak można. Ludzki organizm nadal zadziwia
Ja już po endo...mam to cholerne hashimoto... Przecież jak nie urok to sraczka... Kobiety nie mogą mieć spokojnego życia. Biorę dalej euthyrox 75 mam skierowanie na usg i badania krwi. Mam brać.jod.i witaminę D.
Babka powiedziała że nie jest źle bo tsh się wyrownalo i ze kobiety z hashimoto rodzą nawet zdrowe dzieci......-_- (głową w ścianę)
Czasem lekarz jak coś pierd. .... to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. .....
Oni tak czasem maszynowo nie ludzko traktują sprawę. .....
Jakby zapominali ze człowiek te słowa będzie miał w głowie do końca ciąży bo przecież powiedział je lekarz. ...

Do góry