reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kate dobrze,ze mdli.Mi powiedzieli,ze im gorzej ja mam mdlosci,tym lepiej dla malucha.Znaczy ze bobas sie rozkreca :) Wiem coCo czujesz,bo ja zle sie czulam do 16tc ,mdlosci,zyganko,jadlowstret,ale potem jak reka odjal i 2 kolejne trymestry czulam sie super:) Trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo.

Misia bedzie dobrze,sluchaj lekarzy i wypoczywaj.

Ja powoli sklaniam sie do 2 in vitrodo, zaczynam watpic,ze uda nam sie naturalnie:/ Walczymy do konca roku,a potem trzeba bedzie przedyskutowac sprawe z mezem.Bedzie ciezko,bo on za bardzo nie chce kolejnego podejscia,no ale mam nadzieje,ze jakos go namowie.

Pozdrawiam mamuski :)

reklama
czarny kot dziekuje. Namawiaj meza na in vitro:) chociaz zycze, by Wam sie udalo i bez tego, ale moze trzecie co? Czy tez mialas pierwsze usg w osmym tyg? Jak to wytrzymalas? Ja usg mam dopiero 30.1 i swiruje...

Misia, trzymaj się dzielnie! Wszystko będzie OK. Mówią coś lekarze skąd Ci się te krwiaki robią?

Aisha, kciuki za egzaminy i magisterkę. Jejku, kiedy ja robiłam magisterkę... wieki temu. Muszę się znowu zapisać na jakąś podyplomówkę. Skończyłam ostatnią rok temu i czuję, że znowu bym się pouczyła :-)

A mój mąż nie może się napatrzeć na nowo kupione pajacyki - chodzi i kiedykolwiek je zobaczy, mówi że są i fajnowe i śmieszne.

Kate usg pierwsze mialam miec w klinice w 8tc,ale oczywiscie poszlam prywatnie pod koniec 6tc zeby zobaczyc serduszko ;) Potem usg mialam zrobic dopiero w 22tc,a ze bylam w miedzy czasie w Pl to podgladnelam malucha w 18tc,potem dopiero w 22tc.Wyszlo mi lozysko na przedniej scianie,wiec kazali przyjsc jeszcze w 32tc,zeby sprawdzic czy na ttylnia sciane sie przemiescilo.No i potem mialam jeszcze jedno usg w 38tc,ale to juz byly male problemy i musieli mi je zrobic.Zeby nie te wszystkie powiklania,to usg w Norge robia tylko 2 razy :O Na poczatku zeby ciaze stwierdzic a potem polowkowe i to by bylo na tyle. Nie zaluj pieniazkow i podgladnij czasami malucha prywatnie.W Norwegi kosztuje to okolo tysiaca kr,ale uwierz mi,ze warto dla wlasnego spokoju i lepszego samopoczucia. Ja jesli bede w 2 ciazy,to napewno zdecyduje sie na czestsze usg niz proponuja norwedzy......

Dziekuje, ja tez na pewno bede robic czesciej usg, bo tutaj to oni robia zdecydowanie za rzadko. Bylam juz na jednym w pl, ale to bylo bardzo wczesnie 4tyg, teraz poczekam 11 dni i pojade do szpitala, a potem zrobie jakos w 11-12stym tyg. Pozdrawiam

rozumiem was dziewczyny ja najlepiej bym robiła codziennie hehehe juz odliczam do 07.02 na prenatalne:) poki co dolegliwosci sie uspokoily co zarazem mnie niepokoi hehehe ciagle człowiek musi sam siebie słuchac.... zeby byc spokojniejszym miłej nocki buziaki dla mam i maluszków:)))

A moja dr jak jej powiedziałam, że nie mam mdłości i się martwię, to sie smiala, powiedziala, ze wymioty to patologia ciazy, mimo tego, ze tak czesto wystepuja;-) Zalezy od czlowieka i od ciazy, kazda moze byc inna:tak:
czarnykot ja tez nie dalabym rady tylko 2, czy 3 usg przez cala ciaze. ja chodze i na nfz (bez usg, tylko po skierowania na bezplatne badania) i prywatnie prowadze ciaze, gdzie zawsze mam usg, a w miedzy czasie a to prenatalne byly, a to polowkowe teraz w poniedzialek, a za 2 tyg wizyta u mojej dr:-) A jeszcze dla spokoju kupiłam sobie detektor tętna płodu, żeby sluchac Madziuli kiedy chcę :tak: Potem juz jest spokojniej, jak sie czuje ruchy to dluzej sie wytrzymuje bez usg i jak mijają pierwsze 3 miesiace i kolejny tydzien za tygodniem :rofl2:
kiciabp no ja teraz polowkowe, ciekawa jestem, a Ty juz nie dlugo prenatalne, 3mam mocno kciuki!
coleta tez chcialam isc dalej, ale ta szkola ktora sobie wybralam ma zajecia pon-pt wiec odpada, moze jak mala podrosnie troszkę...

A mnie się już uczyć nie chce ;-) Jedną podyplomówkę skończyłam i starczy:-) Może gdybym od razu zaczęła następną, to jeszcze ale po 4 latach już się nie chce - za to niedługo zaczniemy przerabiać materia szkoły podstawowej :-) ja nawet powdwójnie

Hej dziewczyny

Mam pytanie do Was
Oprócz luteiny i clexane biorę estrofem 3x1 i metypred 2x1. Doktor powiedział, że estrofem i metypred (niektórzy biorą encorton) mam brać do 11 tygodnia ciąży. Nie wiem czy to nie za długo szczególnie, napiszcie jak to Było u Was.

reklama
madzialenak ja juz mam wszytsko odstawione prócz luteinki:) którą tez lekarz kazał powoli zmniejszac brałam 4x2 a teraz mam barc jedna mniej co tydz, encorton odstawiono mi w 5 tyg a estrofem w 7 tygodniu tylko stopniowo tzn estrofem w 5 tyg 3x1 w 6 tyg 2x1 a w 7 po 1:))))))

u mnie jakos zanikły wszelkie objawy prócz tkliwosci piersi więc raz się cieszę raz sie martwię że tak spkojnie bo bóle wczesniej mialam ostre....

Do góry