reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lezala ze mna taka dziewczyna na sali w 35tyg ciazy i tez miala plamienia i miala skorcze,we wtorek ja wypuscili kazali brac nospe i luteine juz niby nie plamila a dzisiaj wrocila znow do szpitala z tym samym. powiem szczerze ze sie przestraszylam boje się ze jak pójdę do domu to za pare dni wroce z tym samym

Bziumelka niezły klopsik, super :-) moja w 36 tc tyle nie mała ...

Syllkaa trzymaj się, musi być dobrze, a wyjście ze szpitala raczej nie ma nic wspólnego z nawrotem objawów - zakładając że się o siebie dba zgodnie z zaleceniami - czasami czy się jest w szpitalu czy w domy, komplikacje niestety nie ustępują, nie oznacza to jednak że stanie się coś złego, niekiedy krwawienia występują całą ciążę a maluchy są zdrowe ...

Liskka też mi się podobają te lampki, są na mojej liście ale musza na razie niestety zaczekać, tym bardziej że też nie wiem który kolor mi się podoba najbardziej pomimo że od wielu miesięcy się na nie gapię ;-)

Magda sny niby interpretuje się na opak więc spokojnie :-D a tak serio to mnie ta torba do szpitala a właściwie jej brak też stresowała ... a w mieszkaniu nadal mam bałagan i nie ubrane łóżeczko małej i nie rozłożone wszystkie rzeczy, niby mamy skończyć do końca ttygodnia oby zaczekała ;-)

Ja dzisiaj po południu mam wizytę, chyba ostatnią u mojego gina, strasznie się doczekać nie mogę bo ciekawa jestem czy w końcu dobijemy do tych magicznych 2,5 kg :-) a jutro KTG, mam nadzieję że wypadnie lepiej niż ostatnio bo tydzień temu mała tak szalała że tętno skakało strasznie ... no i tylko 1,5 tygodnia zostało, kiedy to zleciało, już tęsknię za ciążą :sorry:

Dziewczyny, jeszcze jedno, na Allegro jak kupuje się przez ich aplikację mobilną (na telefon/tablet) to jest obecnie promocja (trzeba pobrać 'kupon' w ustawieniach swojego konta) minus 35zł przy zakupach z kategorii 'zabawki' za minimum 100zł. Ja skorzystałam i kupiłam sowę firmy Cloud B - ostatnio była rozmowa nt. tych wszystkich grających przytulanek ;-) Zamiast 115zł z dostawą zapłaciłam 80zł :-) więc sporo taniej. Tu jest dokładne info: https://kupony.allegro.pl/

Ja juz po usg polowkowym, wszystko jest ok, ksiazkowo i idealnie jak powiedzial lekarz. Mam tylko problem z encortonem bo immunolog powiedziala, ze jak po badaniach polowkowych przeplywy Doppler beda ok to moge dalej odstawiac. A lekarz twierdzi, ze Dopplera robi sie po 30 tc. I wez badz madry co teraz zrobic. Lekarz zrobil mi te przeplywy, sam sie zdziwil, ze na tym etapie mu sie to udalo i jest ok ale mowil, zeby lepiej skonsultowac to z immunologiem bo on nie podejmie decyzji o sterydzie. Zobaczymy co we wtorek powie moj doktorek bo calkiem zglupialam teraz. Zwlaszcza, ze lekarz powiedzial, ze nikt nie bedzie chcial podjac decyzji o odstawianiu sterydu bo dziecko moze umrzec i nikt nie chce za to odpowiadac. Przestraszylam sie :( Plci nadal nie poznalismy, lekarz obstawia chlopca ale powiedzial, ze na 100% to powie jak sie urodzi, dowcipnis ;)

Bziumelka, ładnie urosła córcia:) Już nie taka malutka jest :tak: Dobrze, że wszystko jest w porządku:)
lisska, ładne lampki, też na nie kiedyś patrzyłam:) Ale u mnie są niepraktyczne, więc muszę szukać innej:)
Kasik ale uparciucha masz w brzuchu:) Najważniejsze, że wszystko jest w porządku. A ile trwało usg? tyle samo jak na prenatalnych?

Kasik z tym dopplerem od 30tc to chyba jakaś ściema, ja mam sprawdzane w ten sposób przepływy przez większość ciąży, od 20tc na pewno ale wydaje mi się że już wcześniej też ...

infinity, super są. Wierzę że ciężko się zdecydować bo sama nie wiem jakie, ale Ty dla dziewczynki masz chyba łatwiejszy wybór :)

Ja byłam ostatni dzień w pracy dzisiaj :( Smutno mi. Dobrze że mam jeszcze jedna dorywczą to od czasu do czasu wyjdę z domu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry