reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzua no to prawie wszystko mam :D a co do pakowania to probowalam sie upchnac do malej walizki ale sie nie udalo :p
A dzis zaczelam pranie juz trzecia pralka leci a jeszcze na cztery zostalo :)

reklama
Ja sie zaopatrzylam w proszki Lovela ostatnio jak byly w Biedronce, mialam prac od poniedziałku ale teraz jak wyjde ze szpitala to moze jakos po tygodniu zaczne prac a z prasowaniem moze poczekam,muszevjuz dmuchac na zimne

Dziewczynki mam pytanko ile Wasze dzieciaczki ważyły ok 27 tc?? Moja wczoraj czyli w 26t6dc 985g i tak patrze na neta i nie wiem czy nie za mało :sorry:, choć lekarz mówił ze dobrze, to jakoś świta mi że Wasze chyba więcej ważyły.
Moj w 25t0d ważył 780g, a w 30t1d juz 1500g wiec chyba normalna waga. Poprostu nasze dzieciaczki nie beda wielkie.

Ja już po wizycie, szyjka ok, przepływy i łożysko też, na razie nic nie zwiastuje aby mała chciała wyłazic ;-) niestety z wagą chyba lepiej nie będzie bo tylko 150g przybrała przez 2 tygodnie i waży ok. 2300 więc wypada 35tc a kończę 38tc ... mam nadzieję że przynajmniej trochę się pomyliła moja gin z tą wagą i do 9.12 chociaż te 2700-2800 jednak będzie, zobaczymy ...

Kasik doppler to przepływy w pepowinie i dwóch tetnicach macicznych. Na usg po włączeniu dopplera widać kolorowy obraz, jezeli dobrze kojarzę to czerwony i niebieski i jeden to przepływ matki do dziecka a drugi na odwrót; lekarz te przepływy właśnie mierzy i wiadomo czy maluch otrzymuje to co trzeba. Nie wiem niestety jak jest to zwiazane z sterydami bo mi lekarka mówiła w tym kontekście tylko o powiazaniu z lekami na rozrzedzenie krwi (acard i zastrzyki), pewnie dlatego że sterydów nie brałam ... Aha i dopplerem można też sprawdzać np. serducho dziecka czy obraz łożyska.

Montana w 28tc moja ważyła 720g więc nic się nie martw!:-)

A co do proszków-jako pierwszy kupilam Jelp ale jest drogi i jakoś nie widzę w nim nic szczególnego, ostatnio kupiłam też Bobini i zapach, konsystencja i ogólnie działanie podoba mi się bardziej a jest tańszy.
A ta Lovella jest taka fajna :confused::confused: Bo widzę że chyba większość ją kupiła ...

Infinity dzis sie zaglebilam wlasnie w temat wagi plodow i ponoc na USG duze pomylki sie zdarzaja, a w rzeczywistosci dzieciaczki rodza sie z wieksza badz mniejsza waga. Na pewno Twoja niunia bedzie wazyc minimum 2700. Dobrze ze jeszcze sie nie pcha na swiat to nadgoni wagowo. Bedzie poprostu kruszynka, ktora pozniej nadrobi :-) . A powiedz mi mierzyla Ci lekarka mala tzn jej dlugosc? Mi jakos od 20tc lekarz nie mierzyl Zosi. A jesli za 2 tyg nie bedzie nic wskazywalo na porod to mimo wszystko zrobia Ci CC czy beda czekac jeszcze?
Co do proszkow ja mialam kupowac Dzidziusia z tego wzgl ze jest tanszy od LOVEli, bo normalbie Lovela kosztuje 22-24 zl, ale na szkole rodzenia polozna bardzo polecala ten proszek. Kumpela tez uzywala i chwali sobie. No ale zobaczymy w praniu hihi. mi mama kupila 2 proszki z Loveli do bialego a ja kupilam plyn do plukania i proszek do kolorow :-) .

Montana, moja w 28tc ważyła 1005.

Ewelina, z praniem muszę czekać aż szafa dojedzie bo nie mam gdzie układać... chciałabym już zacząć to robić bo coraz ciężej jest...

Infinity, niech malutka sobie jeszcze spokojnie siedzi w brzuszku ;)

Co do proszków to zagłębiam się właśnie w lekturze ;)
Sroka o....: Proszki i Płyny do prania dziecięcych ubranek

Agaawa w normach sie miescisz, chociaz po glukozie wynik przy gornej granicy. Pewnie lekarz zleci ograniczenie slodkosci :tak:. Wazne ze nie przekroczylas 140.
Ja na czczo mialam 77 a po 2 h bylo 93.

Montana faktycznie gdzieś ok . połowy przestają mierzyć długość całkowitą i wyznacznikiem staje sie waga, plus pomiary poszczególnych części z których usg oblicza tą wagę.
Jeżeli chodzi o mnie to cc mam 9.12 czyli za 1,5 tygodnia i to się nie zmieni. Będzie to 40tc i mała będzie w pełni 'gotowa' a z wagą widać że czekanie dłużej niz do 40tc nic nie pomoże bo pod koniec jak widać i tak przyrost zwalnia, poza tym łożysko też się już starzeje itd. A pomyłka może byc +/- 300g i na to liczę, plus to że do terminu trochę też na pewno urośnie ...

Magda ja przestudiowalam bloga i dlatego kupiłam Jelp z 2 miejsca bo płatki mydlane to już chyba przesada ;-) a teraz Bobini czy jakoś tak, chyba na 3 jest i ten mi bardziej pasuje i do tego 9zl kosztował ... a Lovella właśnie gorzej wypada datego zastanawiam się w czym tkwi jej popularność bo raczej nie w cenie ;-)

reklama
Kasik zgodnie z definicją od Infinity to na połówkowych miałam badanie przepływów przez tego całego dopplera ;-) na ekranie widziałam czerwone i niebieskie kolory i lekarz mówił że kolorki wyznaczają mu kierunki przepływów

Anulla u mnie taka lampka z kuleczek mimo że fajniutka też nie bardzo znalazłaby miejsce :sorry:

Agaawa u mnie też dość wysoko wyszedł cukier, ale u mnie na czczo 83, po 1 h - 139, po 2 h - 110. Też przestraszyłam się, że za wysoko i wertowałam neta. Znalazłam info, że po 2 h może być do 140 więc pewnie będziesz musiała ograniczyć słodycze... ja z resztą pewnie też

Infinity oooj już tylko 1,5 tyg! :-D a mi się wydaje, że dopiero co cieszyłaś się z pozytywnej bety ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry