reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Magda, w niedzielę jeszcze pojadę u siebie poszukać w 1 sklepie. Jak nie znajdę, to dam znać. Bo muszę przemyśleć co bym chciała. Bo mam fioletowy pokój i zero niebieskich dodatków, więc gwiazda odpada. Mam nadzieję, że znajdę:)

dziewczyny czy któraś miała łożysko całkowicie przodujące? Bo czytałam, że ono się raczej nie podnosi. Może troszkę :( Narazie się nie przejmuję i normalnie funkcjonuję, ale na wizycie za tydzień mam nadzieję, że lekarz zerknie na to.

Aha, no i zapisałam się na 5.01.2015 na badania połówkowe :tak: Do lekarki do której chciałam, a nie do tego lekarza u którego byłam. Ale ona przyjmuje tylko ze skierowaniami, więc jeśli nie da mi skierowania na kolejne badanie, to będę szukać w innym miejscu.

Anulla ja do tej pory mialam lozysko całkowicie przodujace a jak mnie przyjmiwali na oddzial to lekarka mówiłs ze teraz jej sie wydaje ze jest obrzeznie przodujace i ze sa niby jeszcze szanse ze sie podniesie, a jak bedzie naprawde to sie jeszcze okaze

Montana ale niunia piekna! Cudowne zdjęcie. Ciesze sie ze wszystko dobrze. Ja na wizyte ide w pn , ciekawe jaką bedziemy miały różnice w wadze?

Przeżyłam tą glukozę. Słabi mi było, nie mogłam tam juz wytrzymać te dwie godziny. Wrocilam, zjadlam parówki z musztardą, zdrzemnelam. Pije sobie herbatkę, bo ciagle mnie mdli. Chyba prześpię ten dzisiejszy dzien, jutro bedzie lepiej.

Anulla dokładnie to jest serduszko z ikei nasz pierwszy zakup dla malutkiej (zakup męża:-)). Magda juz Ci zaproponowała ze jak cos to kupi i wyśle, ja tez miałam zaproponować :)

Syllka
to chyba Ty pytałaś czy przy ta lampka starcza na noc i powiem Ci że jest idealna bo nie swiec jakos bardzo mocno i światło jest przyjemnie kolorowe :-)

Montana fajne zdjecie, zazdrosze ułożenia główkowego:-) A o tym nastepnym podejsciu do ivf pierwsze słysze, z tego co wiem to nie ważne ile masz dzieci i czy z rzadowego ivf to mozesz podchodzić az do wykorzystania wszystkich mrozakow z ostatniego podejscia. No chyba ze znowu zmienili. Ale z ciekawosci az napisze na forum novum.

A ja dzisiaj byłam na zwyklej wizycie mojej doktorowej nie było i była inna na zastepstwo. I powiem wam ze jestem wkur**ona, bo wizyte miałam na 14ta no i tak przyszłam a położne do mnie czy byłam na zapisie ktg mówie że nie bo nic o tym nie wiedziałam to one ze musiałam wiedziec. No i wysłały mnie do innego gabietu na ten zapis. Zaczym tam doszłam to była juz o 14,10, zanim podłączyły to jakas 14,15. Leżałam raptem z 15minut bo juz dzwoniły od mojego lekarza abym mnie odpinac bo lekarz czeka. Ja na tym zapisie skupiłam sie na tych skurczach aby przypadkiem ich nie było i nawet bałam sie ruszac. W ogole nie skupiłam sie na tetnie Soni i na tym czy ona est aktywna. Poszłam do gabinetu i lekarz zobaczył wykres i mówi że zły, myslałam ze chodzi o skurcze a własnie chodziło o to tetno a dokładniej że jest jednostajne to znaczy w granicach 140-150 i juz no to ja mowie ze mala spała bo ani razu nie było mocnego ruchu, no i co on zrobił skierowanie do szpitala!!!:wściekła/y: No szlag by go trafil i to juz teraz, na dzis ale nie poszłam bo jaki to ma sens, dziecko poprostu spało a jak położe sie do szpitala to tylko beda mi podlaczac dwa razy na dobe ktg i koniec a wczesniej niz w poniedziałek nie wyjde. Gdyby na tym ktg wyszedl jednostajne niskie tetno lub bardzo wysokie albo były by ruch a tetno stałe to byłoby sie czym martwic ale nie teraz kiedy ona poprostu spała. W szpitalu tez raz tak miałam i po godzinie nastepne ktg bylo juz dobre. Mam wrazenie ze byle gowno i kieruja do szpitala. Jutro mam usg to zobaczymy czy jest z Sońka wszystko dobrze.

Macica miękka, szyjka sie nie skraca ani bardziej nie zmiekcza wiec z tym przynajmniej spokoj.

Ostatnia edycja:
reklama
Bziumelka no właśnie dr powiedzial ze poki masz mrozaczki w programie mozesz je wykorzystać, ale ja ich nie mam i do pełnej procedury juz podejsc nie mogę.
Kurcze nie dziwie sie ze sie wkurzylas, szczerze to nie wiem o co chodzi z tętnem lekarzowi, przecież jest prawidłowe, to jakie ono musi być? Bo juz zgłupialam. Dobrze ze z szyjką jest wsio OK.

Agawaa no to dzielna bylaś z glukozą, ja to siebie podziwiam ze nawet mi to smakowalo hehe. A masz juz wyniki?

Do góry