reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Magda to sie wydaje wagowo że mała różnica, moja miała z kolei 1kg w 30tc więc to są 2 tygodnie opóźnienia a u Ciebie jest 'książkowo' ;-) Inna kwestia że na tym etapie niektóre dzieci są mocno do przodu -nawet po 3 tygodnie, to pewnie te przypadki > 3500 choć są i egzemplarze co pod koniec zwalniają więc w pełni przewidzieć się i tak nie da ...

reklama
Ewelina dobre pytanie, też jestem ciekawa czy rozmiar stanika który teraz nosze odpowiada rozm stanika do karmienia.
Infinity podala strone z allegro gdzie kupowala staniki, kochana powiedz nam czy faktycznie wyglądają tak ładnie jak na zdjeciach? Ostatnio bylam na targu i ta jak patrzylam na staniki do karmienia to poprostu masakra jakas ;/, niedość ze rozmiar niby moj a wielgachne jak spadochrony :-p

Lisska super, gratuluję synka :-) Miałaś jakieś przeczucie, ze będzie chłopak? Zakupy zrobiliście?

Ema no widzisz to miałaś może farta, ze nie wpisali info o ifv w książeczkę.

Uważam, że na prawdę takie rzeczy powinni konsultować z rodzicami bo życie sie różnie układa.

Wczoraj wieczorem leżałam sobie na boku z podkurczonymi nogami i w pewnym momencie poczułam takie delikatne pukanie od środka na dole z boku brzucha. Dziś rano to się powtórzyło tylko w innej części brzucha. Może to nareszcie moje dziecko daje o sobie znać. Byłoby genialnie gdyby to było to :happy:

edit
Syllkaa przeglądałam sobie teraz strony wstecz na forum i widziałam łóżeczko, które znalazłaś. Mi wpadło w oko dokładnie to samo łóżeczko
yes2.gif
Bardzo mi się podoba opcja z żyrafką i kolor dąb sonoma
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
Aisa, Sylka ja juz kupilam to łózeczko o którym piszecie, bo tez mi sie bardzo podobalo, tyle ze mam bez szuflady. Mam w kolorze wenge a boki biale z żyrafką i do kompletu przewijaczek z żyrafką. Jest śliczne, nie moge sie doczekac az moj M je zlozy.

a i jeszcze jedno mi się przypomniało... pisałyście o ubrankach i rozmiarach... Janek urodził się 56 cm a zakładam mu póki co 50... bo w szale zakupów kilka mi się kupiło i póki on jest taki, że jeszcze się nie prostuje do końca to muszę przyznać że pasują... nie wiem czy miałam szczęście kupując - bo wiadomo rozmiar rozmiarowi nierówny, ale korzystam póki się da żeby chociaż kilka razy założyć:)

Ona232 dzięki za info, nieukrywam że od wczoraj sie tym stresowalam :sorry2:
Ema ja mam sporo ciuszków 50 i 56, no i właśnie większość tych w rozm.50 jest taka sama jak 56 heh.

reklama
Montana to jak juz będziesz miała złożone łóżeczko, to wrzuć zdjęcie :tak: Ja juz innego łóżeczka nie będę szukała. Będę kupować po nowym roku, mam nadzieję, że jeszcze będzie dostępne.

Ema ja nie brałam pod uwagę zakupu ubranek w rozmiarze 50, chciałam 56, ale w sumie to jest dobry pomysł, żeby chociaż kilka sztuk kupić. Pod koniec maja i tak raczej będzie ciepło, poza tym po co maluch ma sie topić w za dużym ubranku :-)

Do góry